( (
Yusuf Keskin
Köşe Yazarı
Yusuf Keskin
 

Enerji Ekonomi ve Gıda Krizleri

Akıllı insan aptal bir sorudan, aptal bir insanın akıllı bir cevaptan öğrenebileceğinden daha çok öğrenir  Ekonomide en temel etken üretim. Üretmeyen toplumlar maalesef tükenmeye tüketilmeye mahkumdur. Para enflasyon likidite bankacılık sistemi tamamen yazbozdan ibaret. Reelde en temel ekonomik özgürlük üretime dayalı iktisatlardır. Ekonomiyi iki şey elde tutuyor:  Enerji ve gıda. Her zaman Dünya'nın en büyük şirketleri büyük iç pazarlardan sonra globallestiler. Kendine yetebilen, üretebilen, tüketime dayalı değil de iktisadi olayları iyi bilen topluluklar ayakta kalıyor. Bankacılık sistemlerini bilenler ekonomik darboğazlardan kurtuluyor. Para plütokrasiden   proletaryaya iniyor. Üretim geriye kalan tek çıkış yolumuz oluyor. Gelecekte de iki temel kriz bekliyor yine;  enerji ve gıda. Bir toplumun çöküşü gıdanın çöküşünden başlıyor. Endüstriyel gıda sektörü içinde kimyasal bir zehir sektörünü bulunduruyor. Yenilen içilen her zehirli gıda bizi yavaşça ve sakince öldürüyor. Topraktan uzak kendi benliğimizden koparıyor. Yediklerimiz duygularımıza düşüncelerimize ruh halimize dönüşüyor. Sakince zehirliyor bizi. Sakince alıyoruz hastalıkları bedenimize. Ekonominin diğer yapı taşı hayatı anlamlı kılan yegane etken enerji oluyor. Enerjiye hükmeden ekonomiye hükmediyor. Ekonomi ye  hükmeden dünyaya hükmediyor. Sahip olduğumuz enerji gittiğimiz yol oluyor. Geri kaldıkça hayatı kaçırıyoruz. Hâlâ ihtiyacımızı dışardan alıyoruz. Enerji kilitli kapılar ardındaki yegane anahtar. Hayatta kalmanın tek yolu... Toplumların çöküşü bireyin çöküşüyle başlıyor. Bireyin çöküşü de gıdanın çöküşünden kaynaklanıyor. Ve bazı şeyler yavaşça yer ediniyor içimizde. Bazen durup düşünmek gerek bu gidiş nereye diye.
Ekleme Tarihi: 22 Mayıs 2024 - Çarşamba
Yusuf Keskin

Enerji Ekonomi ve Gıda Krizleri

Akıllı insan aptal bir sorudan, aptal bir insanın akıllı bir cevaptan öğrenebileceğinden daha çok öğrenir

 Ekonomide en temel etken üretim. Üretmeyen toplumlar maalesef tükenmeye tüketilmeye mahkumdur. Para enflasyon likidite bankacılık sistemi tamamen yazbozdan ibaret. Reelde en temel ekonomik özgürlük üretime dayalı iktisatlardır. Ekonomiyi iki şey elde tutuyor:  Enerji ve gıda. Her zaman Dünya'nın en büyük şirketleri büyük iç pazarlardan sonra globallestiler.

Kendine yetebilen, üretebilen, tüketime dayalı değil de iktisadi olayları iyi bilen topluluklar ayakta kalıyor. Bankacılık sistemlerini bilenler ekonomik darboğazlardan kurtuluyor. Para plütokrasiden   proletaryaya iniyor.

Üretim geriye kalan tek çıkış yolumuz oluyor.

Gelecekte de iki temel kriz bekliyor yine;  enerji ve gıda. Bir toplumun çöküşü gıdanın çöküşünden başlıyor. Endüstriyel gıda sektörü içinde kimyasal bir zehir sektörünü bulunduruyor. Yenilen içilen her zehirli gıda bizi yavaşça ve sakince öldürüyor. Topraktan uzak kendi benliğimizden koparıyor. Yediklerimiz duygularımıza düşüncelerimize ruh halimize dönüşüyor. Sakince zehirliyor bizi. Sakince alıyoruz hastalıkları bedenimize.

Ekonominin diğer yapı taşı hayatı anlamlı kılan yegane etken enerji oluyor. Enerjiye hükmeden ekonomiye hükmediyor. Ekonomi ye  hükmeden dünyaya hükmediyor. Sahip olduğumuz enerji gittiğimiz yol oluyor. Geri kaldıkça hayatı kaçırıyoruz. Hâlâ ihtiyacımızı dışardan alıyoruz. Enerji kilitli kapılar ardındaki yegane anahtar. Hayatta kalmanın tek yolu...

Toplumların çöküşü bireyin çöküşüyle başlıyor. Bireyin çöküşü de gıdanın çöküşünden kaynaklanıyor. Ve bazı şeyler yavaşça yer ediniyor içimizde.

Bazen durup düşünmek gerek bu gidiş nereye diye.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (