( (
                        Bekir KARAKUŞ
Köşe Yazarı
Bekir KARAKUŞ
 

Kaderine Terkedilmiş Mahalle

Kaderine Terkedilmiş Mahalle Meram Ali Ulvi Kurucu Mahallesi adeta kaderine terkedilmiş. Yolları patates tarlası gibi, kanalizasyonu hala yok, çarşıya inmek için Bir saatten fazla sürüyor otobüs yolculuğu. Meran Ali Ulvi Kurucu Mahallesinden bahsediyorum sizlere, Merkeze 15 km uzaklıkta yeni bir mahalle. Bu dönem 2. Kez muhtarını seçti; mahalle sakinleri merkeze gitmek için belediye otobüsünü kullanmak zorunda, yolculukları 1 saatten fazla sürüyor. Konya’dan Ankara’ya hızlı tren ile yolculuk 1 saat 39 dakika. Birisi 15 km. diğeri 300 km. Nerede ise Yaklaşık sürede merkeze varabiliyorsun. Mahalleye Dolmuş çalışmıyor, neden mi? Kaşınhanı Dolmuşları ile Karaaslan dolmuşları mahkemelik imiş. Ne Karaaslan dolmuşları geliyor mahalleye ne de Kaşınhanı dolmuşları,  Peki bunda vatandaşın suçu ne? Cevap yok Mahallenin Muhtarı ile küçük bir sohbet yaptık bize fazla tiyo vermemek için elinden geleni yapsa da biz alacağımızı aldık. Mahalleli çok dertli, geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeni ile bir vatandaş aşırı kusma nedeni ile bir buçuk yaşındaki çocuğunu kendi imkanları ile hastaneye götürürken Mahalle Muhtarını ve belediye yetkililerini arayıp dönüşte yol açılmazsa araçlar gidemez diyerek yardım istemesine rağmen sabaha karşı saat dört sularında kara saplanan araçlarını bırakıp evlerine hasta çocuk kucaklarında giderken donma tehlikesi yaşamış. Yine mahalle sakinlerinden aldığımız bilgilere göre Karatay ilçe sınırlarında bulunan Yeni Mahallenin boşaltılması ile Buradan giden Esmer vatandaşlar bu mahalleye yerleşmeye başlamış. Okulumuzda güvenlik yok, çocuklarımızı okula gönderirken tedirgin oluyoruz diyen Mahalle sakinleri Kaçak elektrik kullanımının da fazla olduğunu, ihbar etmelerine rağmen Medaş’ın gelip hiç bir şey yapmadığını söylüyorlar. Mahalleli Telekom’dan da dertli Telefon ve İnternetlerinin devamlı arızaya geçtiğini söyleyen mahalle halkı “bizim suçumuz ne? Ne yapmamız gerektiğini söyleyin onu yapalım diye veryansın ediyorlar. Geçtiğimiz Pazar günü bir de olaya şahit olduk, olay basında da yer aldı. Yirmi gündür telefon ve internet arızası giderilmeyen bir mahalle sakini, gelen Telekom çalışanlarının “sizin arızanızı gideremiyoruz çünkü arıza ana hat kablolarında. Kutuda çalışan yalnızca bir hat var. Sizin arızanızı gidersek komşunuzun hattı arızaya geçecek” deyince çılgına döndü.    Ne diyelim belki de genel sorunlar bunlar. Dua edelim de sadece bu mahallenin sorunları olsun yoksa vay halimize…
Ekleme Tarihi: 23 Aralık 2014 - Salı
                        Bekir KARAKUŞ

Kaderine Terkedilmiş Mahalle

Kaderine Terkedilmiş Mahalle


Meram Ali Ulvi Kurucu Mahallesi adeta kaderine terkedilmiş. Yolları patates tarlası gibi, kanalizasyonu hala yok, çarşıya inmek için Bir saatten fazla sürüyor otobüs yolculuğu.


Meran Ali Ulvi Kurucu Mahallesinden bahsediyorum sizlere, Merkeze 15 km uzaklıkta yeni bir mahalle. Bu dönem 2. Kez muhtarını seçti; mahalle sakinleri merkeze gitmek için belediye otobüsünü kullanmak zorunda, yolculukları 1 saatten fazla sürüyor. Konya’dan Ankara’ya hızlı tren ile yolculuk 1 saat 39 dakika. Birisi 15 km. diğeri 300 km. Nerede ise Yaklaşık sürede merkeze varabiliyorsun. Mahalleye Dolmuş çalışmıyor, neden mi? Kaşınhanı Dolmuşları ile Karaaslan dolmuşları mahkemelik imiş. Ne Karaaslan dolmuşları geliyor mahalleye ne de Kaşınhanı dolmuşları,  Peki bunda vatandaşın suçu ne? Cevap yok


Mahallenin Muhtarı ile küçük bir sohbet yaptık bize fazla tiyo vermemek için elinden geleni yapsa da biz alacağımızı aldık. Mahalleli çok dertli, geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeni ile bir vatandaş aşırı kusma nedeni ile bir buçuk yaşındaki çocuğunu kendi imkanları ile hastaneye götürürken Mahalle Muhtarını ve belediye yetkililerini arayıp dönüşte yol açılmazsa araçlar gidemez diyerek yardım istemesine rağmen sabaha karşı saat dört sularında kara saplanan araçlarını bırakıp evlerine hasta çocuk kucaklarında giderken donma tehlikesi yaşamış. Yine mahalle sakinlerinden aldığımız bilgilere göre Karatay ilçe sınırlarında bulunan Yeni Mahallenin boşaltılması ile Buradan giden Esmer vatandaşlar bu mahalleye yerleşmeye başlamış. Okulumuzda güvenlik yok, çocuklarımızı okula gönderirken tedirgin oluyoruz diyen Mahalle sakinleri Kaçak elektrik kullanımının da fazla olduğunu, ihbar etmelerine rağmen Medaş’ın gelip hiç bir şey yapmadığını söylüyorlar.


Mahalleli Telekom’dan da dertli Telefon ve İnternetlerinin devamlı arızaya geçtiğini söyleyen mahalle halkı “bizim suçumuz ne? Ne yapmamız gerektiğini söyleyin onu yapalım diye veryansın ediyorlar. Geçtiğimiz Pazar günü bir de olaya şahit olduk, olay basında da yer aldı. Yirmi gündür telefon ve internet arızası giderilmeyen bir mahalle sakini, gelen Telekom çalışanlarının “sizin arızanızı gideremiyoruz çünkü arıza ana hat kablolarında. Kutuda çalışan yalnızca bir hat var. Sizin arızanızı gidersek komşunuzun hattı arızaya geçecek” deyince çılgına döndü.   


Ne diyelim belki de genel sorunlar bunlar. Dua edelim de sadece bu mahallenin sorunları olsun yoksa vay halimize…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (