( (
Selçuk Özdağ
Köşe Yazarı
Selçuk Özdağ
 

Çıplak Arama mı, Propaganda mı?

Şu sıralar sosyal medyada gözaltına alınan bazı bayanların çıplak arandığına dair iddialar dolaşıyor.  AKP işkenceye sıfır tolerans diyerek iktidara geldi, Allah var başlarda bu taahhüdüne sadık ta davrandı. Gözaltılarla ilgili yakınmalar bitti. Bu işi devlet düşmanlığına tahvil etmek isteyenlerin sesleri kesildi. Biliyorsunuz, bölücü çevreler yıllarca Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin kötü muamelesinden şikâyet ettiler, bunların bazısı doğru bazısı abartmaydı. Bazısının doğru olması bile Türkiye için nakisedir. Zira hukuk devletinde işkence olmaz, hukuk devletinde kötü muamele olmaz, hukuk devletinde yasalarda olmayan bir yetkiyi kimse kullanamaz. Hukuk devletinde kimse kimseye keyfi ceza veremez. Bunlar geçmişte oldu, bir kısmı terörün yarattığı tepkiselliğin bir sonucuydu. İnsan et ve kemikten yaratılmış bir mahluk, her zaman belli kalıplar içinde tutabilmek mümkün değil, zaten hukuka duyulan ihtiyacın nedeni de budur. İnsanın insana, insanın kendine, insanın topluma verdiği zararları engellemek. Gelelim çıplak arama iddialarına, bu tip iddiaları organize işler diyip reddetmek de mümkün, gereğini yapmak da mümkün. Gereği dediğim önce var olup olmadığını araştırmak varsa yapandan, yoksa iddia sahibinden hesap sormak. Bu yapılmadığı takdirde bu söylentiler dalga dalga büyür gerçek olmasa bile bir süre sonra gerçeğin yerini alır. Söyleyeceğim şudur, bu ülkede gözaltında hiç kimse kötü muamele görmemelidir. Birincisi insan onuruna aykırıdır, ikincisi yasa dışı bir uygulamadır, üçüncüsü kötü muamele suçu önlememekte tam tersine suçu teşvik etmektedir. Kötü muameleye muhatap olan bunu hayatı oyunca unutmamakta, bunu hem bir kişilik sorunu, hem de devletle mücadele sorunu haline getirmektedir. Sempatizanı militan haline getiren de budur. Bazı çevrelerde şu eğilimi görüyorum,  FETÖ'cü ise her muameleye layıktır, PKK'lı veya HDP'li ise aşağılanmasında bir beis yoktur. Bu mantaliteye geçit vermek herkesin kendi düşmanını her türlü muameleye reva görme sonucuna götürür. Böyle bir toplumda huzuru, dengeyi yakalayabilmek mümkün mü? Hangi suçu işlemiş olursa olsun, kime yapılırsa yapılsın işkence en aşağılık insanlık suçudur ve asla hoş görülmesi mümkün değildir. Üstelik bu gibi söylentiler suçla mücadeleyi engelleyen bir özelliğe sahiptir. Hiç bir batı ülkesi işkence ve kötü muamelenin olduğu bir ülkeye suçluları iade etmez. Nitekim çeşitli suçlardan aranan birçok insan bugün Batı'da elini kolunu sallayarak gezebiliyor. Mahkemeler suçluları iade etmekte ayak sürçebiliyor. Bunun bir nedeni kötü muamele iddiasıysa bir başka nedeni de Cumhur İttifakının paydaşlarının toplumu baskı altına almak için iki de bir idam cezasını gündeme getirmeleridir. Hülasa, kötü muamele iddialarının hiç biri kulak ardı edilmemelidir, edilirse bu yol ve alışkanlık halini alır yeni Türkiye eski Türkiye'yi aratır. Yeni Türkiye, eski hikaye...
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2020 - Pazar
Selçuk Özdağ

Çıplak Arama mı, Propaganda mı?

Şu sıralar sosyal medyada gözaltına alınan bazı bayanların çıplak arandığına dair iddialar dolaşıyor.  AKP işkenceye sıfır tolerans diyerek iktidara geldi, Allah var başlarda bu taahhüdüne sadık ta davrandı. Gözaltılarla ilgili yakınmalar bitti. Bu işi devlet düşmanlığına tahvil etmek isteyenlerin sesleri kesildi.

Biliyorsunuz, bölücü çevreler yıllarca Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin kötü muamelesinden şikâyet ettiler, bunların bazısı doğru bazısı abartmaydı. Bazısının doğru olması bile Türkiye için nakisedir. Zira hukuk devletinde işkence olmaz, hukuk devletinde kötü muamele olmaz, hukuk devletinde yasalarda olmayan bir yetkiyi kimse kullanamaz. Hukuk devletinde kimse kimseye keyfi ceza veremez.

Bunlar geçmişte oldu, bir kısmı terörün yarattığı tepkiselliğin bir sonucuydu. İnsan et ve kemikten yaratılmış bir mahluk, her zaman belli kalıplar içinde tutabilmek mümkün değil, zaten hukuka duyulan ihtiyacın nedeni de budur. İnsanın insana, insanın kendine, insanın topluma verdiği zararları engellemek.

Gelelim çıplak arama iddialarına, bu tip iddiaları organize işler diyip reddetmek de mümkün, gereğini yapmak da mümkün. Gereği dediğim önce var olup olmadığını araştırmak varsa yapandan, yoksa iddia sahibinden hesap sormak. Bu yapılmadığı takdirde bu söylentiler dalga dalga büyür gerçek olmasa bile bir süre sonra gerçeğin yerini alır.

Söyleyeceğim şudur, bu ülkede gözaltında hiç kimse kötü muamele görmemelidir. Birincisi insan onuruna aykırıdır, ikincisi yasa dışı bir uygulamadır, üçüncüsü kötü muamele suçu önlememekte tam tersine suçu teşvik etmektedir. Kötü muameleye muhatap olan bunu hayatı oyunca unutmamakta, bunu hem bir kişilik sorunu, hem de devletle mücadele sorunu haline getirmektedir. Sempatizanı militan haline getiren de budur.

Bazı çevrelerde şu eğilimi görüyorum,  FETÖ'cü ise her muameleye layıktır, PKK'lı veya HDP'li ise aşağılanmasında bir beis yoktur. Bu mantaliteye geçit vermek herkesin kendi düşmanını her türlü muameleye reva görme sonucuna götürür. Böyle bir toplumda huzuru, dengeyi yakalayabilmek mümkün mü? Hangi suçu işlemiş olursa olsun, kime yapılırsa yapılsın işkence en aşağılık insanlık suçudur ve asla hoş görülmesi mümkün değildir.

Üstelik bu gibi söylentiler suçla mücadeleyi engelleyen bir özelliğe sahiptir. Hiç bir batı ülkesi işkence ve kötü muamelenin olduğu bir ülkeye suçluları iade etmez. Nitekim çeşitli suçlardan aranan birçok insan bugün Batı'da elini kolunu sallayarak gezebiliyor. Mahkemeler suçluları iade etmekte ayak sürçebiliyor. Bunun bir nedeni kötü muamele iddiasıysa bir başka nedeni de Cumhur İttifakının paydaşlarının toplumu baskı altına almak için iki de bir idam cezasını gündeme getirmeleridir. Hülasa, kötü muamele iddialarının hiç biri kulak ardı edilmemelidir, edilirse bu yol ve alışkanlık halini alır yeni Türkiye eski Türkiye'yi aratır. Yeni Türkiye, eski hikaye...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (