DEĞERLİ OKUYUCULARIMIZ!
"Cenab-ı Allah, dermanını vermediği hiçbir hastalık yaratmamıştır. Onu bilen bilir, bilmeyen bilmez.'' (Hadis-i şerif)
''İlaç yerine iradenizi kuvvetlendiriniz.'' (Hz. Muhammed s.a.v.)
Yıl Haziran-2004 Hindistan Shimla şehri Babat köyü: Babat köyü genellikle elma yetişiyor, ayrıca kiraz da yetiştiriliyor. Babat köyünde, Türk asıllı Kerimhan Sadullah Arif ile tanıştım, beni 8 gün misafir ettiler. Misafirlik süresince mevsimsel meyveler ve özellikle bana kiraz kürü yaptırdılar. 8 Günde 5 kilo zayıfladım, ayrıca cildim de çok güzel oldu.
Babat köy başkanı (Muhtar) Tahsin serdar'ın mesleği, ziraat mühendisliği (Gıda bölümü) idi. Soydaş'ımız, bana kirazın faydaları hakkında bilgiler verdi. Bende, bilgileri dikkatlice dinleyip not ettim. Babat köy başkanı (Muhtar)'dan aldığım bilgileri siz değerli okuyucularımızla paylaşıyorum:
Sağlığımızı koruyarak mutlu olabilmemiz için, bir rahatsızlık halinde şifa çarelerini aramak dini vecibedir, tedbir takdire engel değildir.
Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hadis-i şeriflerinde: "İlaç yerine iradenizi kevvetlendiriniz" buyuruyor. Ayrıca Türk islam geleneklerinde, sağlımızı korumak için, ilk önce sabrederek nefsimize hakim olmalıyız esas alarak, doğal besinler tüketerek sağlığımıza dikkat edelim.
Değerli okuyucularımız,
Hem Türkiye de, hem de Hindistan da 2020 yılında, kiraz piyasasası işçilik parası bile değil. Kiraz'ın para etmemesi, gelecekte çiftçileri kiraz üretiminden vazgiçirerek, insanları kirazın şifasından mahrum bırakıp, kimyasal ilaç kullanımına yönlendirmektir.
Kimyasal ilaç kullanımı demek, hem sağlık, hem de ekonomik terör faaliyetlerini oluşturmak demektir.
Kiraz yalnız Türkiye de para etmeseydi acaba hükümetin başarısızlığı mıdır diye akla gelen ilk soru olurdu. Ama ne yazık ki kiraz piyasasası Hindistanda da aynı Türkiye gibi 2020 yılında para etmedi. Türk milleti olarak, bunun bir Uluslararası oyun olduğu akla gelen ilk düşündürücü bir ekonomik politika olduğunun bilincinde olmalıyız.
Bazı kimyasal ilaç firmaları, dünya da kimyasal ilaç kullanımını arrtırmak için, COVİD-19 salgını gibi yeni salgınlar oluşturularak, iş gücü kaybı ile ülke ekonomilerini zayıflatmak, ilk hedefleridir.
Türk Milleti, Türk çiftçisi ve Türk zirrat mühendisleri stratejik önem taşıyan bu oyunları dikkate almayarak tarımda modernleşmek için, milli dayanışma birlik ve beraberliğin temelidir, ilkelerini esas alarak acilen tarıma önem verip, modernleşmesi şarttır.
20'ci asrın ilk yarısı demirçelik, ikinci yarısı 1950 yınından sonra plastik ve 21'ci asır 2000 yılından sonra da protein (Temel gıda) devri olmuştur. Onun içindir ki, Türk milleti olarak, birinci derece stratejik önem taşıyan protein'e (Temel gıda) önem verip, meyvecilik başta olmak üzere tarımda modernleşmemiz gerekir.
Türkiye de halen zencefil yetiştirilmemesi ve zencefil araştırma enstütüsünün kurulması, milli şuurumuzu daima canlı ve uyanık tutulmasına en büyük destek olacaktır. Zencefil üretimi ve tüketimini teşvik ederek, birçok hastalıklara şifa olacaktır ve böylece Türkiye de, stratejik önem taşıyan bir çok kayıpların önüne geçilmiş olunur.
Kiraz ile gelen sağlık...
Kirazın vatanı Asyadır. Gülgiller familyasından bir ağaçtır. Yumuşak, tatlı ve lezzetli bir yaz meyvesidir.
Damar sertliği olanlar kiraz mevsiminde günde 1,5 kilo kiraz yiyerek, kiraz kürü yapmalıdır, buna ilaveten bir litre sütü, ikişer saat ara ile birer su bardağı içerek başka bir şey yememelidir. Bir gün kiraz kürü, bir gün normal yemek yenir. Kiraz kürü 12 gün devam edilmelidir.