( (
Filiz ERYAŞAR
Köşe Yazarı
Filiz ERYAŞAR
 

SIRADA BİZİZ

SIRADA BİZİZ Artık yanımızdan geçen yada bir üst komşumuz yada mahallemizde bir suriyeli kardeşimizle karşılaşmamız şaşırtıcı bir durum değil. Aslında ben inanıyorum ki! Allahu teâla bize imtihan olarak gönderdi onları ki! uyanalim bir muhacire ensar olalım birleşelim diye düşünüyorum.  Ama öyle bir empoze edildi ki bize Suriyeliler yok efendim zarar verici, dilenci, aman ha evinize sokmayın vs. Diye bence buda bir siyonizmin oyunu bize Müslümanların kardeşlik yolunda olduğuna bir balta saplama diye düşünüyorum. Kendimden örnek vererek bir anımı paylaşmak istiyorum. Birgün eşim yatsı namazını camide kılmak için camiye gitmişti. Dışarısı kış günüydü eşim namazını kılıp eve döndü yüzü asık ve moralsizdi ona sebebini sordum. Caminin kapısında ağlayan bir suriyeli çocuk olduğunu ve cemaatin o çocuğuu azarlayıp polisi çağırdığını polisin ayak üstü çocuğu dinleyip bıraktığını ve çocuğun amacının tek bir battaniye istediğini söyledi. Eşime neden eve getirmedin? Dediğimde aldığım cevap demin satırlarımda ifade ettiğim Suriyeliler bize zarar verir empozesinin aileme bile ulaştığını anladım. Sadece bir kelime çıktı ağzımdan; Git lütfen o çocuğu evimize getir. Derken eşim gitti ve çocuğu eve getirdi kapı çaldı, açtım o kadar ürkek ve çekingendi ki anlatamam selam verdi ve girdi o gün küçük Muhammed den dinlediklerim beni gözyaşlarına boğdu. Hiç kimse vatanını bırakmak istemez orda kişilerle cephede savaş yok aniden tepene uçaklardan atılan bir bomba düşünün. Herkes bir Suriyeli aileye kucak açsa inanın hiç bir şey kaybetmez aksine bir muhacire ensar olma şerefine ulaşır. Hanım günleri, tv programları, kahvehaneler, cafeler insanlığımızı körleştirdi. Artık insanlarımız tabiri caizse bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesindeler ama; inanın o yılanın bizi sokacağı yakın diyerek bir Suriyeli ablanın bana anlatmış olduğu sözleri anlatarak yazımı bitireceğim. Bizi ilk önce Suriye de böldüler sen Şu cusun ben Bu cuyum . Sen şu partidensin ben bu partidenim diye. Parçalanmış bir şeyi yutmak nasıl kolaysa bizi öyle yuttular ve üzerimize bombaları bıraktılar. Demişti. Şuan Ülkenizin gidişatının resmi gibi sanki değil mi? Bizi içimizden parçalıyorlar umarım bizimde sonumuz Suriye ye benzemez umarım bu gaflet uykusundan uyanırız... Selâm ve dua ile…
Ekleme Tarihi: 01 Nisan 2016 - Cuma
Filiz ERYAŞAR

SIRADA BİZİZ

SIRADA BİZİZ


Artık yanımızdan geçen yada bir üst komşumuz yada mahallemizde bir suriyeli kardeşimizle karşılaşmamız şaşırtıcı bir durum değil.


Aslında ben inanıyorum ki! Allahu teâla bize imtihan olarak gönderdi onları ki! uyanalim bir muhacire ensar olalım birleşelim diye düşünüyorum.  Ama öyle bir empoze edildi ki bize Suriyeliler yok efendim zarar verici, dilenci, aman ha evinize sokmayın vs. Diye bence buda bir siyonizmin oyunu bize Müslümanların kardeşlik yolunda olduğuna bir balta saplama diye düşünüyorum.


Kendimden örnek vererek bir anımı paylaşmak istiyorum. Birgün eşim yatsı namazını camide kılmak için camiye gitmişti. Dışarısı kış günüydü eşim namazını kılıp eve döndü yüzü asık ve moralsizdi ona sebebini sordum. Caminin kapısında ağlayan bir suriyeli çocuk olduğunu ve cemaatin o çocuğuu azarlayıp polisi çağırdığını polisin ayak üstü çocuğu dinleyip bıraktığını ve çocuğun amacının tek bir battaniye istediğini söyledi. Eşime neden eve getirmedin? Dediğimde aldığım cevap demin satırlarımda ifade ettiğim Suriyeliler bize zarar verir empozesinin aileme bile ulaştığını anladım. Sadece bir kelime çıktı ağzımdan; Git lütfen o çocuğu evimize getir. Derken eşim gitti ve çocuğu eve getirdi kapı çaldı, açtım o kadar ürkek ve çekingendi ki anlatamam selam verdi ve girdi o gün küçük Muhammed den dinlediklerim beni gözyaşlarına boğdu. Hiç kimse vatanını bırakmak istemez orda kişilerle cephede savaş yok aniden tepene uçaklardan atılan bir bomba düşünün. Herkes bir Suriyeli aileye kucak açsa inanın hiç bir şey kaybetmez aksine bir muhacire ensar olma şerefine ulaşır. Hanım günleri, tv programları, kahvehaneler, cafeler insanlığımızı körleştirdi. Artık insanlarımız tabiri caizse bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesindeler ama; inanın o yılanın bizi sokacağı yakın diyerek bir Suriyeli ablanın bana anlatmış olduğu sözleri anlatarak yazımı bitireceğim.


Bizi ilk önce Suriye de böldüler sen Şu cusun ben Bu cuyum . Sen şu partidensin ben bu partidenim diye. Parçalanmış bir şeyi yutmak nasıl kolaysa bizi öyle yuttular ve üzerimize bombaları bıraktılar. Demişti.


Şuan Ülkenizin gidişatının resmi gibi sanki değil mi? Bizi içimizden parçalıyorlar umarım bizimde sonumuz Suriye ye benzemez umarım bu gaflet uykusundan uyanırız... Selâm ve dua ile…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (