( (
Filiz ERYAŞAR
Köşe Yazarı
Filiz ERYAŞAR
 

"ADEM" Olmayı Beceremedik...

"ADEM" Olmayı Beceremedik... Müslümanların bugünkü hallerinin, bu dağılmış parçalanmışlıkları, bu kadar ayrışmış, fırkalara bölünmüş, Şu cemaatten bu cemaatten oluşları ve kendi cemaatini üstün görme çabaları aslında İslamiyetin özü olan ‘’kardeşlik’’ olgusundan uzaklaşmamız ve İslamiyet’i olduğu gibi değil işimize geldiği gibi yaşamaya ve anlamaya çalışmamızdan ileri geliyor olabilir muhtemelen. Ve zülcelali velikramin ‘’EL-CAMİ; istediğini, istediği yerde, istediği şekilde anında toplayan; kıyamet günü mahlukatı toplayacak olan’’ sıfatı celilesine atfen müslümanların birlikte olmalı düsturuna işaret olarak farzolunan Hacc ibadeti ümmet birlikteliğini sağlamak içindir. Fakat biz ne yaptık? Alevi, Sünni, Türk, Kürt şu cemaatten bu cematten diye diye bölündük, huşu nefsimize ağır geldi dikenli sapa yollara saptık. Olamadık, beceremedik biz insan olmayı. Güzellikler yakındı aslında, bir tebessümde saklıydı herşey, kalbimiz kin ve öfkeyle doluyken yapamadık. Aslında aramıza birlikteliğimize nifak sokan şer odaklar olmadı değil amma çoğu nefsimize hoş gelen şeylere heva ve heves ettik ‘’mümin müminin ancak kardeşidir’’ buyuran şevkat peygamberi S.A.V’ in nesillere ve çağlara çağrı niteliğindeki sözünü kulak ardı ederek bu hale geldik. Kısacası insan olmayı beceremedik ama; Bendeniz inanıyorum ki yaradılış gayemiz olan ‘’sevgi’’ duygumuzu yeniden ön plana çıkarır, sevgi ve kardeşliğin teminatı olursak zehirlenmiş dimağlarımızı arındırır ve ‘’ADEM’’ yani insan oluruz...
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2016 - Salı
Filiz ERYAŞAR

"ADEM" Olmayı Beceremedik...

"ADEM" Olmayı Beceremedik...


Müslümanların bugünkü hallerinin, bu dağılmış parçalanmışlıkları, bu kadar ayrışmış, fırkalara bölünmüş, Şu cemaatten bu cemaatten oluşları ve kendi cemaatini üstün görme çabaları aslında İslamiyetin özü olan ‘’kardeşlik’’ olgusundan uzaklaşmamız ve İslamiyet’i olduğu gibi değil işimize geldiği gibi yaşamaya ve anlamaya çalışmamızdan ileri geliyor olabilir muhtemelen. Ve zülcelali velikramin ‘’EL-CAMİ; istediğini, istediği yerde, istediği şekilde anında toplayan; kıyamet günü mahlukatı toplayacak olan’’ sıfatı celilesine atfen müslümanların birlikte olmalı düsturuna işaret olarak farzolunan Hacc ibadeti ümmet birlikteliğini sağlamak içindir. Fakat biz ne yaptık? Alevi, Sünni, Türk, Kürt şu cemaatten bu cematten diye diye bölündük, huşu nefsimize ağır geldi dikenli sapa yollara saptık. Olamadık, beceremedik biz insan olmayı. Güzellikler yakındı aslında, bir tebessümde saklıydı herşey, kalbimiz kin ve öfkeyle doluyken yapamadık. Aslında aramıza birlikteliğimize nifak sokan şer odaklar olmadı değil amma çoğu nefsimize hoş gelen şeylere heva ve heves ettik ‘’mümin müminin ancak kardeşidir’’ buyuran şevkat peygamberi S.A.V’ in nesillere ve çağlara çağrı niteliğindeki sözünü kulak ardı ederek bu hale geldik.


Kısacası insan olmayı beceremedik ama; Bendeniz inanıyorum ki yaradılış gayemiz olan ‘’sevgi’’ duygumuzu yeniden ön plana çıkarır, sevgi ve kardeşliğin teminatı olursak zehirlenmiş dimağlarımızı arındırır ve ‘’ADEM’’ yani insan oluruz...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (