( (

Lefkoşa’dan Konyalı Şairler Geçti

Kültür Sanat (Haber Merkezi) - | 22.07.2024 - 15:24, Güncelleme: 22.07.2024 - 15:24
 

Lefkoşa’dan Konyalı Şairler Geçti

Konya’dan yola çıkan TYB Kültür Kervanı KKTC’deki etkinliklerini Şiir Şöleniyle başlattı.
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezince Kültür Bakanlığının himayesinde düzenlenen Konya’dan Kıbrıs’a Kültür Kervanı programı çerçevesinde Konya, Karaman ve Mersin’de paneller icra eden heyet KKTC’de ilk olarak Şiir Şöleni yaptı. Tarihin İzinde projesinin KKTC bölümüne Girne’de bulunan Boğaz Şehitliğini ziyaret ederek başlayan heyet burada Kıbrıs Türklerinin Rum mezaliminden kurtarılması için yapılan çıkarmada şehit düşen vatan evlatlarına dua etti. Ardından Lefkoşa’ya geçildi. Burada Konyalı ve Kıbrıslı şairlerin katılımıyla şiir şöleni icra edildi. Atatürk Kültür Merkezindeki programın açılış konuşmasını yapan TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Kültür Kervanının yaptığı ve yapacağı programlara dair bilgiler vererek KKTC’li yetkililerle şairlere ilgileri nedeniyle teşekkür etti. ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi Rektör Yardımcısı Zeki Akçam da Türkiye ile KKTC arasında kültürel ilişkilerin güçlendirilerek devam ettirilmesinin önemine değinerek TYB Kültür Kervanı heyetine teşekkür etti. Ardından bir selamlama yapan KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Kültür Dairesi Müdiresi Şirin Zaimağaoğlu duygu yüklü konuşmasında 1974 Barış Harekâtında babasının da şehit düştüğünü anlattı. KKTC’nin merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın manevi kızı olan Zaimağaoğlu  “Sev bu dağı” adlı şirini seslendirdi. Kıbrıs Barış Harekâtının şahitlerinden Sevilay Sadıkoğlu da şiirini seslendirmeden önce; Rumların adada uyguladıkları mezalimi anlatıp Mehmetçiğin paraşütlerde gökten süzüldüğü anda yaşadıkları duyguları anlattı. KKTC Milletvekili de olan şair Arif Albayrak heyete teşekkür ederek bu tür faaliyetlerin artırılmasının yararlı olacağını söyleyerek şiirini okudu. Feyzan Korur, Bülent Fevzioğlu, Yılmaz Öztürk ve Dervişe Güneyyeli de seslendirdikleri şiirle geceye renk kazandırdı. Programa Türkiye’den katılan şairler Ahmet Alkan, Atilla Yaramış, Burhan Sakallı, M. Ali Köseoğlu, Nuri Şimşekler, Ruşen Eşref Bayraktar ve Salih Sedat Ersöz’ün şiirlerini seslendirmeleriyle dinleti bölümü tamamlandı. Daha sonra şairlere katılım beratları takdim edildi.
Konya’dan yola çıkan TYB Kültür Kervanı KKTC’deki etkinliklerini Şiir Şöleniyle başlattı.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezince Kültür Bakanlığının himayesinde düzenlenen Konya’dan Kıbrıs’a Kültür Kervanı programı çerçevesinde Konya, Karaman ve Mersin’de paneller icra eden heyet KKTC’de ilk olarak Şiir Şöleni yaptı.

Tarihin İzinde projesinin KKTC bölümüne Girne’de bulunan Boğaz Şehitliğini ziyaret ederek başlayan heyet burada Kıbrıs Türklerinin Rum mezaliminden kurtarılması için yapılan çıkarmada şehit düşen vatan evlatlarına dua etti. Ardından Lefkoşa’ya geçildi. Burada Konyalı ve Kıbrıslı şairlerin katılımıyla şiir şöleni icra edildi.

Atatürk Kültür Merkezindeki programın açılış konuşmasını yapan TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Kültür Kervanının yaptığı ve yapacağı programlara dair bilgiler vererek KKTC’li yetkililerle şairlere ilgileri nedeniyle teşekkür etti. ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi Rektör Yardımcısı Zeki Akçam da Türkiye ile KKTC arasında kültürel ilişkilerin güçlendirilerek devam ettirilmesinin önemine değinerek TYB Kültür Kervanı heyetine teşekkür etti. Ardından bir selamlama yapan KKTC Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Kültür Dairesi Müdiresi Şirin Zaimağaoğlu duygu yüklü konuşmasında 1974 Barış Harekâtında babasının da şehit düştüğünü anlattı. KKTC’nin merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın manevi kızı olan Zaimağaoğlu  “Sev bu dağı” adlı şirini seslendirdi.

Kıbrıs Barış Harekâtının şahitlerinden Sevilay Sadıkoğlu da şiirini seslendirmeden önce; Rumların adada uyguladıkları mezalimi anlatıp Mehmetçiğin paraşütlerde gökten süzüldüğü anda yaşadıkları duyguları anlattı.

KKTC Milletvekili de olan şair Arif Albayrak heyete teşekkür ederek bu tür faaliyetlerin artırılmasının yararlı olacağını söyleyerek şiirini okudu. Feyzan Korur, Bülent Fevzioğlu, Yılmaz Öztürk ve Dervişe Güneyyeli de seslendirdikleri şiirle geceye renk kazandırdı.

Programa Türkiye’den katılan şairler Ahmet Alkan, Atilla Yaramış, Burhan Sakallı, M. Ali Köseoğlu, Nuri Şimşekler, Ruşen Eşref Bayraktar ve Salih Sedat Ersöz’ün şiirlerini seslendirmeleriyle dinleti bölümü tamamlandı. Daha sonra şairlere katılım beratları takdim edildi.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (