( (

Davutoğlu: ‘Gerçek Liderler Temsil Ettiği Toplumun Kaderini Paylaşanlardır.’

Gündem (Haber Merkezi) - | 31.07.2024 - 10:39, Güncelleme: 31.07.2024 - 13:00
 

Davutoğlu: ‘Gerçek Liderler Temsil Ettiği Toplumun Kaderini Paylaşanlardır.’

Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş son Başbakanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Hamas Lideri İsmail Haniyye’nin İran’da uğradığı suikast sonrası öldürülmesinin ardından yayımladığı taziye mesajında ‘Gerçek liderler temsil ettiği toplumun kaderini paylaşanlardır’ dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesaplarından da paylaştığı taziye mesajında şu ifadeleri kullandı…  2006 yılında ABD yönetimi dâhil bütün dünyanın açık ve objektif seçim olarak ilan ettiği son Filistin seçimlerinde parlamentoda çoğunluğu kazanarak Başbakan olarak atanan, İsrail’in 2009, 2012 ve 2014 saldırılarında işgale karşı direnişe liderlik eden, son soykırımda üç çocuğu ve dört torunu başta olmak üzere yakın aile fertlerini kaybeden değerli dostum ve kardeşim İsmail Heniyye’nin şehadeti kendisinin uğruna hayatını verdiği Filistin halkıyla olan kader ortaklığının işaretidir. 2012 yılında İsrail uçakları Gazze’yi bombalarken evinde görüşüp oradan Şifa hastanesine gittiğimde onun cesaret ve metanetine şahit olmuştum. Çocuklarının ve torunlarının şehadeti sonrası İstanbul’da görüştüğümüzde “Onların diğer Filistinlilerden farkı yok, şehadetleri mübarek olsun” demişti. Geçtiğimiz hafta telefonda görüştüğümüzde de Gazze soykırımına ve Netanyahu’nun ABD kongresindeki konuşmasına karşı aldığım tavır için teşekkür etmişti. Bu sabah Halid Meşal ile görüştüm ve taziyelerimi ilettim. Cenazenin Cuma günü Doha’da kaldırılmasını planladıklarını iletti. Allah şehadetini kabul eylesin ve kahraman Gazze halkının zaferine vesile kılsın” dedi. Daha sonra da Ahmet Davutoğlu'nun basın bürosundan yapılan açıklamada da;  "Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, İran ziyareti sırasında suikast sonucu öldürülen Hamas lideri İsmail Heniyye’nin ölüm haberini almasının ardından sabah saatlerinde Halid Meşal görüştü ve taziyelerini ileterek cenaze ile ilgili bilgiler aldı. Sayın Genel Başkanımızın ardından eşi Sare Davutoğlu hanımefendi de İsmail Heniyye’nin eşi ile telefonda görüşerek taziye dileklerini iletti." Denildi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş son Başbakanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Hamas Lideri İsmail Haniyye’nin İran’da uğradığı suikast sonrası öldürülmesinin ardından yayımladığı taziye mesajında ‘Gerçek liderler temsil ettiği toplumun kaderini paylaşanlardır’ dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesaplarından da paylaştığı taziye mesajında şu ifadeleri kullandı…

 2006 yılında ABD yönetimi dâhil bütün dünyanın açık ve objektif seçim olarak ilan ettiği son Filistin seçimlerinde parlamentoda çoğunluğu kazanarak Başbakan olarak atanan, İsrail’in 2009, 2012 ve 2014 saldırılarında işgale karşı direnişe liderlik eden, son soykırımda üç çocuğu ve dört torunu başta olmak üzere yakın aile fertlerini kaybeden değerli dostum ve kardeşim İsmail Heniyye’nin şehadeti kendisinin uğruna hayatını verdiği Filistin halkıyla olan kader ortaklığının işaretidir.

2012 yılında İsrail uçakları Gazze’yi bombalarken evinde görüşüp oradan Şifa hastanesine gittiğimde onun cesaret ve metanetine şahit olmuştum.

Çocuklarının ve torunlarının şehadeti sonrası İstanbul’da görüştüğümüzde “Onların diğer Filistinlilerden farkı yok, şehadetleri mübarek olsun” demişti.

Geçtiğimiz hafta telefonda görüştüğümüzde de Gazze soykırımına ve Netanyahu’nun ABD kongresindeki konuşmasına karşı aldığım tavır için teşekkür etmişti.

Bu sabah Halid Meşal ile görüştüm ve taziyelerimi ilettim. Cenazenin Cuma günü Doha’da kaldırılmasını planladıklarını iletti.

Allah şehadetini kabul eylesin ve kahraman Gazze halkının zaferine vesile kılsın” dedi.

Daha sonra da Ahmet Davutoğlu'nun basın bürosundan yapılan açıklamada da; 

"Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, İran ziyareti sırasında suikast sonucu öldürülen Hamas lideri İsmail Heniyye’nin ölüm haberini almasının ardından sabah saatlerinde Halid Meşal görüştü ve taziyelerini ileterek cenaze ile ilgili bilgiler aldı.

Sayın Genel Başkanımızın ardından eşi Sare Davutoğlu hanımefendi de İsmail Heniyye’nin eşi ile telefonda görüşerek taziye dileklerini iletti." Denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (