( (

“İsraf olan her damla geleceğimiz için tehdit”

25.06.2024 - 16:00, Güncelleme: 25.06.2024 - 16:00
 

“İsraf olan her damla geleceğimiz için tehdit”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin en değerli içme suyu kaynağı Sapanca Gölü’nün mevsimi en sağlıklı şekilde geçirmesi ve susuzluk riskinin azaltılması için Sakaryalılara önemli bir tasarruf çağrısı yaparak, “İsraf olan her damla su geleceğimiz için risktir. Doğru su politikalarıyla koruduğumuz kaynakların bir damlasının dahi israf olmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.SAKARYA (İGFA) - Dünya çapında etkili olan kuraklık, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar akıllara şehirleri besleyen su kaynaklarını getiriyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) bu konuda büyük bir hassasiyetle çalışıyor. KAYIP SUYA SIKI TAKİP Kuraklığın Sapanca Gölü, Akçay Barajı ve yeraltı su kaynakları için risk oluşturmaması için gerekli tedbirler alındı ve tüm su kaynaklarının kullanımıyla ilgili ayrıntılı bir takip sistemi kuruldu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise su kaynaklarının “tükenebilir” olduğunu hatırlatarak vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu. GÖL İYİ DURUMDA Sapanca Gölü’nün 31,65 metre seviyesiyle mevsim şartlarına göre iyi durumda olduğunu ifade eden Alemdar, 40 milyon metreküplük Akçay Barajı’nın ise takviye için hazır bekleyip henüz kullanılmadığını ifade etti. “SAKARYA’NIN EVLATLARINI DÜŞÜNECEĞİZ” Alemdar, israf olan ve boşa kullanılan her bir damla suyun şehrin geleceği için büyük bir risk olduğuna dikkat çeken Başkan Alemdar, “Atalarımız bizleri nasıl düşündüyse biz de Sakarya’nın evlatlarını düşüneceğiz” vurgusu yaptı. “GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNE ÇOCUKLARIMIZ GELMELİ” Başkan Alemdar, “Bizden öncekiler nasıl bizi düşündüyse biz de Sakarya’nın bugünü ve yarınlarını düşünerek hareket etmek zorundayız. Dişlerimizi fırçalarken, arabamızı yıkarken, bahçemizi sularken her musluğu açtığımızda gözümüzün önüne evlatlarımız, torunlarımız bu şehirde yaşayacak çocuklarımız gelmeli. Atalarımız bizleri nasıl düşündüyse biz de Sakarya’nın evlatlarını düşüneceğiz. İsraf olan her damla su geleceğimiz için risktir.”   “DOĞRU SU POLİTİKALARIYLA İSRAFI ÖNLEYECEĞİZ” Alemdar, “Şu an için Sapanca Gölü’nün su seviyesi 31,65 metre. Sapanca Gölü’ne alternatif olan ve yıllık 40 milyon metreküp su tutma potansiyeline sahip Akçay Barajı’ndan ise henüz su çekme ihtiyacımız bulunmuyor. Doğru su politikalarıyla koruduğumuz kaynakların bir damlasının dahi israf olmasına müsaade etmeyeceğiz. Tükenebilir kaynaklarımızı tüketmeden geleceğe aktarmak için her bir vatandaşımıza görev düşüyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin en değerli içme suyu kaynağı Sapanca Gölü’nün mevsimi en sağlıklı şekilde geçirmesi ve susuzluk riskinin azaltılması için Sakaryalılara önemli bir tasarruf çağrısı yaparak, “İsraf olan her damla su geleceğimiz için risktir. Doğru su politikalarıyla koruduğumuz kaynakların bir damlasının dahi israf olmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

SAKARYA (İGFA) - Dünya çapında etkili olan kuraklık, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar akıllara şehirleri besleyen su kaynaklarını getiriyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) bu konuda büyük bir hassasiyetle çalışıyor.

KAYIP SUYA SIKI TAKİP

Kuraklığın Sapanca Gölü, Akçay Barajı ve yeraltı su kaynakları için risk oluşturmaması için gerekli tedbirler alındı ve tüm su kaynaklarının kullanımıyla ilgili ayrıntılı bir takip sistemi kuruldu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise su kaynaklarının “tükenebilir” olduğunu hatırlatarak vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu.

GÖL İYİ DURUMDA

Sapanca Gölü’nün 31,65 metre seviyesiyle mevsim şartlarına göre iyi durumda olduğunu ifade eden Alemdar, 40 milyon metreküplük Akçay Barajı’nın ise takviye için hazır bekleyip henüz kullanılmadığını ifade etti.

“SAKARYA’NIN EVLATLARINI DÜŞÜNECEĞİZ”

Alemdar, israf olan ve boşa kullanılan her bir damla suyun şehrin geleceği için büyük bir risk olduğuna dikkat çeken Başkan Alemdar, “Atalarımız bizleri nasıl düşündüyse biz de Sakarya’nın evlatlarını düşüneceğiz” vurgusu yaptı.

“GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNE ÇOCUKLARIMIZ GELMELİ”

Başkan Alemdar, “Bizden öncekiler nasıl bizi düşündüyse biz de Sakarya’nın bugünü ve yarınlarını düşünerek hareket etmek zorundayız. Dişlerimizi fırçalarken, arabamızı yıkarken, bahçemizi sularken her musluğu açtığımızda gözümüzün önüne evlatlarımız, torunlarımız bu şehirde yaşayacak çocuklarımız gelmeli. Atalarımız bizleri nasıl düşündüyse biz de Sakarya’nın evlatlarını düşüneceğiz. İsraf olan her damla su geleceğimiz için risktir.”

 

“DOĞRU SU POLİTİKALARIYLA İSRAFI ÖNLEYECEĞİZ”

Alemdar, “Şu an için Sapanca Gölü’nün su seviyesi 31,65 metre. Sapanca Gölü’ne alternatif olan ve yıllık 40 milyon metreküp su tutma potansiyeline sahip Akçay Barajı’ndan ise henüz su çekme ihtiyacımız bulunmuyor. Doğru su politikalarıyla koruduğumuz kaynakların bir damlasının dahi israf olmasına müsaade etmeyeceğiz. Tükenebilir kaynaklarımızı tüketmeden geleceğe aktarmak için her bir vatandaşımıza görev düşüyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (