( (

Hekim Birliği Dr. Ekrem Karakayı unutmadı

Gündem (Haber Merkezi) - | 08.07.2024 - 11:09, Güncelleme: 08.07.2024 - 11:09
 

Hekim Birliği Dr. Ekrem Karakayı unutmadı

Konya'da görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, Hekim Birliği Sendikası tarafından düzenlenen program ile anıldı.
 Düzenlenen programa Konya Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İbrahim Erayman, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkan Dr. Yavuz Altınbaş, Hekim Birliği Sendikası Güney İç Anadolu Şube Başkanı  Dr. Tuğrul Kadir Dündar ile doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı. Törende konuşan Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Dr. Onur Uysal, Hekimler, her gün büyük fedakarlıklarla vatandaşlara hizmet ettiğini vurguladı.  Uysal şunları söyledi: 6 Temmuz 2022 tarihinde, poliklinik odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, görevini en iyi şekilde yaparken hayatının baharında aramızdan koparıldı. Bu acı olay, hekimlere yönelik şiddetin vahim boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Hekimler, her gün büyük fedakarlıklarla halkımıza hizmet ediyor. Ancak ne yazık ki, bu kutsal görevi yerine getirirken şiddete maruz kalıyorlar. Hekimlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmaları, toplumun sağlığı ve refahı için büyük önem taşıyor. Bu nedenle, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması, tüm toplumun ortak mücadelesi olmalıdır. Sağlıkta şiddet son bulmalıdır! Hekim Birliği Sendikası olarak, Dr. Ekrem Karakaya’yı anmak ve hekimlere yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlediğimiz bu basın açıklamasında, şiddeti önleyici caydırıcı cezaların uygulanması, önleyici tedbirlerin alınması, güvenli çalışma ortamlarının sağlanması ve hekimlerin hak ettiği saygınlığın yeniden kazanılması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Yeni Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na sesleniyoruz: Öncelikli talebimiz, hekimleri ve sağlık çalışanlarını şiddete karşı koruyacak tedbirlerin hayata geçirilmesidir. Dr. Ekrem Karakaya’nın anısını yaşatmak ve hekimlere yönelik şiddeti sonlandırmak için birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.” ‘DR. EKREM KARAKAYA’YI UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ’ Hekim Birliği Sendikası olarak, hekimlere yönelik şiddetin son bulduğu, güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamının sağlandığı bir geleceğe birlikte ulaşma temennisiyle, tüm meslektaşlarımızı birlik olmaya ve seslerini duyurmaya çağırmaya davet eden Uysal, “  Dr. Ekrem Karakaya’yı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında, Dr. Ekrem Karakaya ve şiddete maruz kalan tüm hekimler için adalet istemek adına buradayız. Birlikte, daha güvenli bir gelecek için mücadele etmeye devam edeceğiz.”
Konya'da görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, Hekim Birliği Sendikası tarafından düzenlenen program ile anıldı.

 Düzenlenen programa Konya Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İbrahim Erayman, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkan Dr. Yavuz Altınbaş, Hekim Birliği Sendikası Güney İç Anadolu Şube Başkanı  Dr. Tuğrul Kadir Dündar ile doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı. Törende konuşan Hekim Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Dr. Onur Uysal, Hekimler, her gün büyük fedakarlıklarla vatandaşlara hizmet ettiğini vurguladı.  Uysal şunları söyledi: 6 Temmuz 2022 tarihinde, poliklinik odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, görevini en iyi şekilde yaparken hayatının baharında aramızdan koparıldı. Bu acı olay, hekimlere yönelik şiddetin vahim boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Hekimler, her gün büyük fedakarlıklarla halkımıza hizmet ediyor. Ancak ne yazık ki, bu kutsal görevi yerine getirirken şiddete maruz kalıyorlar. Hekimlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmaları, toplumun sağlığı ve refahı için büyük önem taşıyor. Bu nedenle, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması, tüm toplumun ortak mücadelesi olmalıdır. Sağlıkta şiddet son bulmalıdır! Hekim Birliği Sendikası olarak, Dr. Ekrem Karakaya’yı anmak ve hekimlere yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlediğimiz bu basın açıklamasında, şiddeti önleyici caydırıcı cezaların uygulanması, önleyici tedbirlerin alınması, güvenli çalışma ortamlarının sağlanması ve hekimlerin hak ettiği saygınlığın yeniden kazanılması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Yeni Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na sesleniyoruz: Öncelikli talebimiz, hekimleri ve sağlık çalışanlarını şiddete karşı koruyacak tedbirlerin hayata geçirilmesidir. Dr. Ekrem Karakaya’nın anısını yaşatmak ve hekimlere yönelik şiddeti sonlandırmak için birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.”

‘DR. EKREM KARAKAYA’YI UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ’

Hekim Birliği Sendikası olarak, hekimlere yönelik şiddetin son bulduğu, güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamının sağlandığı bir geleceğe birlikte ulaşma temennisiyle, tüm meslektaşlarımızı birlik olmaya ve seslerini duyurmaya çağırmaya davet eden Uysal, “  Dr. Ekrem Karakaya’yı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında, Dr. Ekrem Karakaya ve şiddete maruz kalan tüm hekimler için adalet istemek adına buradayız. Birlikte, daha güvenli bir gelecek için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (