( (

Özdağ: Sayın Arınç’ı da Disipline Verecekler mi?

Siyaset 10.09.2019 - 22:17, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Özdağ: Sayın Arınç’ı da Disipline Verecekler mi?

AK Parti’den ihracı istenen AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın açıklamalarına dikkat çekerek, “Sayın Arınç’ı da disipline verecekler mi?” diye sordu. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibi yarın bir araya gelerek ihraç tebligatlarıyla ilgili değerlendirme yapacak.
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski milletvekilleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’ya tebligatlar gönderildi. Davutoğlu, çarşamba günü ekibiyle birlikte bir araya gelecek ve gönderilen tebligatlar masaya yatırılacak, tebligata ilişkin ne yapılacağına karar verilecek. Kararın “millete seslenmek” yönünde olması bekleniyor. “SAYIN ARINÇ, SAYIN ERDOĞAN VE SAYIN SOYLU’NUN DÜŞÜNCELERİNE AYKIRI GÖRÜŞ SERDETTİ, SAYIN ARINÇ’I DA DİSİPLİNE VERECEKLER Mİ?” Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan Özdağ, Bülent Arınç’ın, Ahmet Türk hakkında yaptığı açıklamalara dikkat çekerek şöyle dedi: “Sayın Arınç,  ‘Ahmet Türk terörist değildir, siyasetçidir, barış adamıdır’ dedi, peki Sayın Arınç, Sayın Erdoğan ve Sayın Soylu’nun düşüncelerine aykırı görüş serdetti. Sayın Arınç’ı da disipline verecekler mi? Sayın Arınç aynı zamanda bunlar hain değildir, Ali Babacan, Davutoğlu, arkadaşlar hain değildir,  bunlara hain diyenlerin kendileri haindir.  Sayın Cumhurbaşkanı da bizi ‘hainlikle’ suçlamıştı. Yine aynı şekilde Sayın Erdoğan ile farklı görüş serdetti. Sayın Arınç’ı da disipline verecekler mi? Sayın Arınç bu konuda düzgün şeyler söylüyor, doğru şeyler söylüyor. Kendisine teşekkür ederiz, sağduyulu açıklamalarından, vicdanlı açıklamalarından dolayı. Kardeşlik hukukumuza riayet ettiği için, mazimize vefa gösterdiği için, hizmetlerimize vefa gösterdiği için de aynı zamanda da kendisine teşekkürlerimizi sunarız.” DAVUTOĞLU EKİBİYLE ÇARŞAMBA GÜNÜ BİR ARAYA GELECEK Özdağ, gönderilen tebligata ilişkin ne yapacakları konusunda da şunları söyledi: “Çarşamba günü Sayın Başbakan ile birlikte olacağız, bütün arkadaşlarımızla, daha sonra masada savunma yapalım mı; yazılı mı, sözlü mü, yapmayalım mı, millete mi seslenelim gibi daha çok ağırlık yavaş yavaş millete seslenelim e doğru dönüyor. Bugünkü disiplin kurulu bir emir kuludur orası, Sayın Erdoğan bunlara talimat vermiştir, o talimat yerine getirilmektedir. MİLLETE SESLENİŞ Biz hâlâ masada olmasına rağmen sözlü ve yazılı savunma daha çok millete seslenişe doğru dönüyor, milletimize bir duyuru. Yazılı metnimiz olur, aynı zamanda da sözlü de demecimiz olur, basın toplantısı olur büyük bir ihtimalle. Basın toplantısı da düşünüyoruz.”      
AK Parti’den ihracı istenen AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın açıklamalarına dikkat çekerek, “Sayın Arınç’ı da disipline verecekler mi?” diye sordu. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibi yarın bir araya gelerek ihraç tebligatlarıyla ilgili değerlendirme yapacak.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez  Kurulu’na sevk edilen eski başbakan Ahmet  ve eski milletvekilleri Selçuk Özdağ,  ve Abdullah Başcı’ya tebligatlar gönderildi.
Davutoğlu, çarşamba günü ekibiyle birlikte bir araya gelecek ve gönderilen tebligatlar masaya yatırılacak, tebligata ilişkin ne yapılacağına karar verilecek. Kararın “millete seslenmek” yönünde olması bekleniyor.

“SAYIN ARINÇ, SAYIN ERDOĞAN VE SAYIN SOYLU’NUN DÜŞÜNCELERİNE AYKIRI GÖRÜŞ SERDETTİ, SAYIN ARINÇ’I DA DİSİPLİNE VERECEKLER Mİ?”

Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan Özdağ, Bülent Arınç’ın, Ahmet Türk hakkında yaptığı açıklamalara dikkat çekerek şöyle dedi:
“Sayın Arınç,  ‘Ahmet Türk terörist değildir, siyasetçidir, barış adamıdır’ dedi, peki Sayın Arınç, Sayın Erdoğan ve Sayın Soylu’nun düşüncelerine aykırı görüş serdetti. Sayın Arınç’ı da disipline verecekler mi?
Sayın Arınç aynı zamanda bunlar hain değildir, Ali Babacan, Davutoğlu, arkadaşlar hain değildir,  bunlara hain diyenlerin kendileri haindir.  Sayın Cumhurbaşkanı da bizi ‘hainlikle’ suçlamıştı. Yine aynı şekilde Sayın Erdoğan ile farklı görüş serdetti. Sayın Arınç’ı da disipline verecekler mi? Sayın Arınç bu konuda düzgün şeyler söylüyor, doğru şeyler söylüyor.
Kendisine teşekkür ederiz, sağduyulu açıklamalarından, vicdanlı açıklamalarından dolayı. Kardeşlik hukukumuza riayet ettiği için, mazimize vefa gösterdiği için, hizmetlerimize vefa gösterdiği için de aynı zamanda da kendisine teşekkürlerimizi sunarız.”

DAVUTOĞLU EKİBİYLE ÇARŞAMBA GÜNÜ BİR ARAYA GELECEK

Özdağ, gönderilen tebligata ilişkin ne yapacakları konusunda da şunları söyledi:
“Çarşamba günü Sayın Başbakan ile birlikte olacağız, bütün arkadaşlarımızla, daha sonra masada savunma yapalım mı; yazılı mı, sözlü mü, yapmayalım mı, millete mi seslenelim gibi daha çok ağırlık yavaş yavaş millete seslenelim e doğru dönüyor. Bugünkü disiplin kurulu bir emir kuludur orası, Sayın Erdoğan bunlara talimat vermiştir, o talimat yerine getirilmektedir.

MİLLETE SESLENİŞ

Biz hâlâ masada olmasına rağmen sözlü ve yazılı savunma daha çok millete seslenişe doğru dönüyor, milletimize bir duyuru. Yazılı metnimiz olur, aynı zamanda da sözlü de demecimiz olur, basın toplantısı olur büyük bir ihtimalle. Basın toplantısı da düşünüyoruz.”

 
 
  •  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (