Sizi hastalığa karşı korumak ve enfeksiyonu önlemek için sağlıklı bir bağışıklık sistemi gereklidir. Antioksidanlar, vitaminler ve mineraller içeren yiyecekler yiyerek bağışıklık sisteminizi artırabilirsiniz. Takviyeler ayrıca herhangi bir beslenme eksikliğini giderebileceği ve bağışıklık sisteminize destek sağlayabileceği için bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olur.
Bağışıklık arttırıcılar olan en iyi yiyeceklerden bazıları sarımsak, mango yaprağı, zencefil, yeşil yapraklı sebzeler ve turunçgillerdir. Zengin C vitamini, E vitamini ve doğal antioksidan içeriği, bu tür yiyeceklerin sağlık için mükemmel olduğu anlamına gelir. Bu bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar soğuk algınlığı, grip, enfeksiyonlar ve hatta kronik enfeksiyonları önlemenize yardımcı olabilir.
Bağışıklık sistemi takviyeleri, hasta olduğunuzda size yardımcı olmak için beyaz kan hücrelerini artırmaya yardımcı olur. Bağışıklık sistemi için en iyi takviyelerin bazıları selenyum, çinko, kurkumin, zeytin ve mango yaprağı ekstresi ve ekinezyadır.
Bu makalede, sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olacak doğal bağışıklık güçlendiriciler hakkında bilgi edineceksiniz.
Bağışıklık arttırıcı takviyeler ve gıdalar hastalığı önlemeye yardımcı olabilir ve ayrıca bakteriyel veya viral bir enfeksiyondan daha hızlı iyileşmenize yardımcı olabilir.
Enfeksiyonunuzu öldürmeye yardımcı olacak doğanın en güçlü bitkilerinden bazılarını birleştiren bir sağlık toniği tarifi bulacaksınız. Bu doğal antibiyotik güçlü bir tada sahiptir ve güçlü bir karışım oluşturur.
Diyet ve Takviyeler Bağışıklık Sisteminizi Nasıl Artırır?
Bağışıklık sisteminizi sağlıklı bir diyet ve uygun takviyelerle güçlendirmek, sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir.
Bağışıklığı artıran gıdalar vücudunuzun bakteri, virüs, mantar ve parazitlerin neden olduğu enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur. Bağışıklık sisteminiz bu 'yabancı' istilacıları tespit eder ve organizmaları öldürmek için beyaz kan hücrelerini (WBC) artırır. Savaşı 'kazanmak' için bağışıklık sisteminiz mümkün olduğunca güçlü olmalıdır.
Çoğu doktor, bağışıklığınızı güçlendirmenin en iyi yolunun, iyi bir diyet, düzenli egzersiz ve yeterince uyku içeren sağlıklı bir yaşam tarzı olduğu konusunda hemfikirdir.
Rajasthan Tarım üniversitesindeki araştırmacılar, sağlıklı beslenmenin hastalık riskinizi azaltmaya yardımcı olduğunu bildiriyor. Bağışıklığı artıran bir diyet, A, B6, C ve E vitaminleri gibi mikrobesinler içermelidir. Ayrıca sebze ve meyvelerden çinko, selenyum, demir ve folik asit gibi mineraller almanız gerekir.
1- Sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekleyen takviyeler de alabilirsiniz. Bu sizi enfeksiyon ve hastalık riskine sokabilecek vitamin veya mineral eksikliklerini önlemeye yardımcı olabilir.
Genel olarak, Hindistan-Rajasthan Clinic doktorlari diyetinizdeki taze meyve ve sebzelerle bağışıklığınızı artırmanızı önerir. Ayrıca egzersiz yaparak, bol miktarda uyku yaparak ve stresten kaçınarak bağışıklık sisteminizi güçlendirirsiniz.
2- Bağışıklık Sistemini Artıran Gıdalar
Sizi iyi ve sağlıklı tutmanıza yardımcı olmak için diyetinize ekleyebileceğiniz en iyi yiyeceklerden bazılarına bakalım.
Sarımsak Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Yardımcı Oluyor
Sarımsak, enfeksiyonları önlemeye ve bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olabilecek antimikrobiyal özelliklere sahip keskin bir bitkidir.
İmmünoloji Araştırma Dergisi sarımsak alisinin denilen bir kükürtlü bileşik içerdiğini bildiriyor. Bu bağışıklık uyarıcı bileşik, vücuttaki doğal öldürücü hücreleri arttırır ve bağışıklık fonksiyon bozukluğunu önlemeye yardımcı olur. Sarımsak, mikrobiyal enfeksiyonları tedavi etmek, iltihabı azaltmak ve kalbinizi sağlıklı tutmak için güçlü bir şifalı bitkidir.
3- Çalışmalar ayrıca sarımsak ve sarımsak ekstraktlarının WBC sayısını artırmaya ve inflamatuar sitokinlerin üretimini engellemeye yardımcı olduğunu göstermiştir.
Yemeklerinize ekleyerek bağışıklık sisteminizi sarımsak ile güçlendirmeye yardımcı olun. Bir 2015 çalışması, bir öğüne ezilmiş sarımsak eklemenin bağışıklığı artırmaya yardımcı olduğunu buldu. Araştırmacılar ayrıca, ezilmiş sarımsaklı yemeğin bazı kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı olduğunu belirtti.
4- Her öğüne sarımsak ekleyemiyorsanız, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için sarımsakları takviye olarak da alabilirsiniz. Araştırmalar, yaşlı sarımsak takviyelerinin soğuk algınlığı ve grip gibi solunum yolu enfeksiyonlarının şiddetini azaltmaya yardımcı olduğunu bulmuştur.
5- Sarmısağı kullanmanın doğal bir antibiyotik olarak diğer yolları ve sarmısağı ezerek ve ilaç olarak kullanmadan önce neden birkaç dakika beklemenin en iyi olduğunu öğrenin.
Ayrıca daha Güçlü Bağışıklık Sistemi için Zencefil:
Zencefil, bağışıklık desteği için bir gıda veya takviye olarak alabileceğiniz bağışıklık arttırıcı bir maddedir.
Zencefilin tıbbi özellikleri üzerine Hindistan da 2007 yılında yapılan bir araştırma sonucu, zencefilin vücuttaki bağışıklık tepkisini güçlendirebileceğini buldu.
Zencefil çayı düzenli olarak tüketilmesi enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olan antikorların artmasına yardımcı oldu. Araştırmacılar ayrıca zencefilin sigara içenlerde beyaz kan hücrelerinin ve kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırdığını belirtti.
6- Zencefilin sağlıklı bir insan bağışıklık sistemini geliştirmeye yardımcı olmasının bir başka yolu, tiroid fonksiyonunu olumlu etkilemesidir. Zencefil, akut enfeksiyonlar sırasında tiroidinizin düzgün çalışmasına yardımcı olabilir.
7- Doktor'un onayını aldıktan sonra, diyetinizde daha fazla zencefil kullanarak sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olur. İltihap önleyici zencefil ve zerdeçal çayınızı kendiniz yaparak şifaya kavuşursunuz.
C Vitamini Açısından Zengin Yiyecekler Bağışıklığı Güçlendirir.
C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve enfeksiyonları önlemenize yardımcı olacak en önemli vitaminlerden biridir.
Hindistan narenciye araştırma enstütüsü, C vitamininin vücudun enfeksiyon ve bir çok hastalıklara karşı savunmasını oluşturmaya yardımcı olduğunu bildirdi. Bağışıklık için C vitamini önemlidir, çünkü oksidatif hasara neden olabilecek serbest radikalleri öldürür.
8- Ayrıca C vitamininin beyaz kan hücrelerini ve doğal öldürücü hücreleri arttırdığını gösteren kanıtlar da vardır. C vitamini eksikliği olan kişilerin enfeksiyona daha yatkın olduğu da bilinen bir gerçektir.
Bazı çalışmalar, C vitamini takviyelerinin çinko ile birlikte alınmasının soğuk algınlığı ve grip enfeksiyonlarının süresini kısaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Ayrıca, C vitamini çocuklar için harika bir bağışıklık güçlendirici takviyedir.
9- Çalışmalar ayrıca, viral bir enfeksiyonun ilk belirtisinde gıda veya takviyeler yoluyla C vitamini alımınızı artırmanın daha hızlı iyileşmenize yardımcı olabileceğini göstermektedir.
10- C vitamini içeren en iyi yiyecekler arasında kırmızı dolmalık biber, brokoli, çilek, Brüksel lahanası, mango meyvesi-yaprağı ve domates suyu bulunur.
Araştırmacı tıp bilim adamları, her gün 5 çeşit C vitamini yönünden zengin gıda tüketmenin günlük C vitamini gereksiniminizin 200 mg'a ulaşmasına yardımcı olabileceğini söylüyor.
11- Narenciye (Portakal-Limon-Mandalina-Greyfurt-Turunç) bağışıklığınızı artırmak için mükemmel bir şifa deposudur.
Hasta olduğunuzda bağışıklığınızı gerçekten arttırmak istiyorsanız, o zaman narenciye yemenizi artırmalısınız.
Narenciye, enfeksiyonunuz olduğunda bağışıklık sisteminize bir destek verebilecek yüksek seviyelerde C vitamini içerir. Araştırmacılar, turunçgillerin insan sağlığı için gerekli olan antioksidanlar ve vitaminler içerdiğini bulmuşlardır. Narenciye ayrıca antienflamatuar, antikanser ve kardiyovasküller, koruyucu özellikler içerir.
12- Portakal, limon ve greyfurt tüketmek, vücudunuzun enfeksiyonla mücadele yeteneğini artırmaya yardımcı olur.
Güne bir bardak limon suyu ile başlamanın neden sağlıklı kalmanıza ve bağışıklığınızı iyileştirmenize yardımcı olabileceğini öğrenin.
E Vitamini Zengin Gıdalar Bağışıklığı Artırır
Bağışıklık sisteminizin düzgün çalışması için gereken bir diğer vitamin E vitamini. C vitamini gibi, E vitamini de vücudunuzu hastalıklarla savaşmaya teşvik etmeye yardımcı olan güçlü bir antioksidandır.
E vitamini kullanımıyla ilgili kapsamlı araştırmalar, sağlıklı olmak için gerekli olduğunu göstermiştir. E vitamininin diyetle alınması, bağışıklık hücresi yanıtlarını artırmaya ve bulaşıcı hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur. E vitamininin antioksidan etkisi, kanser, kalp hastalığı ve yaşa bağlı görme problemleri riskinizi azaltmaya yardımcı olur.
NOT: E vitamini ihtiyacınızı, adaçayı ve avokado tüketerek karşılayabilirsiniz.
13- E vitamini ayrıca bağışıklık fonksiyonunun arttırılması için gerekli olan beyaz kan hücrelerinin güçlendirilmesine yardımcı olur.
14- E vitamini ile sağlıklı bir bağışıklık sistemini korumanın en iyi yolu, diyetinizdeki yiyeceklerin onu içerdiğinden emin olmaktır. Bol miktarda E vitamini içeren bağışıklık sisteminizi güçlendirecek yiyecekler arasında Avokado, fındık ve tohumlar, zeytinyağı, yeşil sebzeler ve bazı güçlendirilmiş tahıllar bulunur.
15- Diyetinizi günde 15-20 mg önerilen dozda E vitamini ile takviye edebilirsiniz.
16- Sağlıklı bağışıklık fonksiyonu için, ceviz olduğunun bilincinde olun ve tüketmeyi ihmal etmeyin.
Sağlıklı Bağırsak ve Daha Güçlü Bağışıklık Sistemi için Probiyotik Gıdalar:
Çiğ yoğurt. kefir ve lahana turşusu gibi düzenli olarak tüketilen yiyecekler, bağışıklık sisteminizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
Bu yiyeceklerin bağışıklığınız için iyi olmasının nedeni probiyotik içermesidir.
NOT: %100 Yerli sermaye tarafından üretilen süt ürünlerini tercih ediniz. Süt ürünlerini üreten sektörlerin İnternette hise dağılımının araştırmasını yaptıktan sonra, süt ürünlerini almak çok önemlidir. Markaya değil, hisedarlara bakınız.
Sağlığınızın bağışıklık tepkinize bağlı olduğunu bildirdi. Probiyotik yoğurt alımınızı arttırmak bağırsağınızın mikrobiyotasını iyileştirmeye ve bu nedenle bağışıklık sisteminizi geliştirmeye yardımcı olabilir.
17- Rajasthan-Bikaner Tarım üniversitesi bilim adamları, tedavide gereken süreyi azaltmaya yardımcı olabilecekleri buldu. Lactobacillus suşları içeren probiyotik içeceklerin alınması, sağlıklı bağışıklık fonksiyonunu teşvik ederek solunum yolu enfeksiyonlarının şiddetini azaltmaya yardımcı oldu.
18- Probiyotiklerin sindirim sağlığınıza, bağışıklığınıza ve zihinsel sağlığınıza çok faydalıdır.
Yeşil yapraklı sebzeler:
Bağışıklığı artıran bir diyete dahil edilecek en iyi gıda gruplarından biri yeşil yapraklı sebzelerdir.
Brokoli, adaçayı, ıspanak, pazı ve pancar üstleri gibi sebzeler sağlıklı bir diyet için vitamin ve minerallerle doludur. Birçok çalışma, bu tür sebzelerin tüketilmesinin vücudunuzun bağışıklık tepkisini güçlendirmeye yardımcı olduğunu göstermektedir.
19- Yaşlı insanlar genellikle bağışıklık sistemleri bozduğundan, sağlıklı bir vücudu korumak için yüksek miktarda sebze alımını sağlamak çok önemlidir. Aslında, meyve ve sebze tüketimi 65 yaşın üzerindeki kişilerde kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
20- Bokoli yemenin faydaları üzerine Hindistan-Rajasthan-Bikaner tarım üniversitesinde yapılan bir çalışma, brokoli içindeki bileşiklerin bağışıklığı arttırmaya yardımcı olduğunu ve ayrıca kanser ve prostad gelişimini önlemeye yardımcı olabileceğini, içerdiği faydalı enzimlerin olduğunu buldu.
21-Ispanak, vücudun A vitamini üretmesine yardımcı olan iyi bir beta-karoten kaynağıdır. Araştırmacılar, A vitamininin enfeksiyona karşı korunmaya yardımcı olan bir bağışıklık arttırıcı olduğunu söylüyor.
UYARI! Ispanak yemeği ocaktan indirildikten sonra bir saat içerisinde tüketilmelidir.
22- Düğme Mantarlar:
Mantar tüketmenin bağışıklık sisteminiz için iyi olabileceğini öğrenmek sizi şaşırtabilir.
Hindistan da bir beslenme Dergisinde yer alan mantarın faydaları, bağırsaklarda mikrobiyotasını geliştirmek olduğu bildirildi. Laboratuvar sonuçları, bilim adamlarının beyaz düğme mantarı yemenin hastalık riskinizi azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu. Düğme mantarı tüketmek, güçlü bir ant-i inflamatuar olduğu için, iltihabı azaltmaya yardımcı olur.
23- Mantarlar ayrıca selenyum, D vitamini ve kronik hastalıklar geliştirme riskinizi azaltmaya yardımcı olabilecek diğer mineraller gibi bileşikler (Faydalı enzimler) içerir.
23- Bağışıklık Sistemini Desteklemek için Renkli Gıdalar:
Diyetinize canlı renklere sahip meyve ve sebzelerin dahil edilmesi, güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli vitamin ve mineral almanızı sağlamaya yardımcı olabilir.
Hindistan da, tıp ve kimya bilimadamları genellikle renkli sebze ve meyvelerin içerdiği vitamin ve mineral raporları, bağışıklığı artırmak için sağlıklı bileşikler olduğunu belirtiyor.
24- Örneğin, turuncu ve sarı sebzeler bağışıklık sistemini güçlendiren beta-karoten içerir.
Domates, pembe guava ve karpuz gibi kırmızı meyve ve sebzeler, güçlü antioksidan aktiviteye ve bağışıklık arttırıcı özelliklere sahip likopen içerir.
25- Mor tatlı patates, kırmızı pancar, böğürtlen veya mor havuç gibi mor sebzeler, bağışıklık yanıtını iyileştirmeye yardımcı olan biyoaktif bileşikler olan antosiyaninler içerir.
26- Havuç, karotenoidlerin varlığı nedeniyle bağışıklığı artıran bir besindir. Araştırmalar, havuçların bağışıklık fonksiyonunu geliştirmeye yardımcı olduğunu ve kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıkları önlemeye yardımcı olabileceğini bulmuştur.
27- Tatlı patates:
Bağışıklık sisteminizi artıran bir başka turuncu renkli sebze tatlı patates. Tatlı patates içerisindeki A vitamini içeriği sağlıklı bağışıklık fonksiyonunu desteklemeye yardımcı olur.
28- Mor patates:
Mor etli tatlı patatesler de bağışıklık arttırıcı özelliklere sahiptir. Hindistan da, fareler üzerindeki bir deneme de, mor etli tatlı patates içindeki bileşiklerin bağışıklık tepkisini uyardığını ve bağışıklığı arttırdığını buldu.
29- Likopen deposu kırmızı domates:
Moleküller dergisi , domates ve domates suyunun hücrelerde enflamatuar yanıtları önlemeye yardımcı olarak bağışıklığı arttırmaya yardımcı olabileceğini bildirdi.
30- Kırmızı salçalık biber de, domates gibi likopen bakımından zengindir.
31- Türk Fındığı Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir:
Bağışıklık fonksiyonunuzu geliştirmek ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak harika yiyeceklerden biri de yer fıstığı olduğunu unutmayın.
Yer fıstığının bağışıklık sisteminize iyi gelmesinin nedeni, zengin bir selenyum kaynağı olmalarıdır. Araştırmacılar, selenyumun bağışıklık sisteminin daha aktif olmasını teşvik ettiğini bulmuşlardır. Selenyumun en iyi kaynaklarından biri yer fıstığıdır. Yer fıstığı, bağırsak tembelliği (Kabızlık) için doğal ve yan etkisiz bir çözümdür.
32- Bağışıklık sisteminizin işlevini geliştirmeye yardımcı olacak kadar selenyum almak için günde sadece bir veya iki avuç, toprak güveçte kavrulmuş yer fıstığı yemelisiniz. Yer fıstığı, günlük selenyum gereksiniminin% 130'u olan yaklaşık 90 mcg içerir.
33- Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirecek Yeşil Çay ve Oğulutu (Melisa):
Her gün düzenli olarak iki su bardağı yeşil çay ve Oğulotu içmek, sağlıklı kalmanıza ve hastalık ve enfeksiyonları önlemenize yardımcı olabilir.
Rajasthan-Bikaner Tarım Üniversitesinde yapılan çalışmalar, yeşil çayın kateşinler adı verilen güçlü antioksidanlar içerdiğini göstermiştir. Bu bileşikler, oksidatif, stresin etkilerini azaltmaya yardımcı olarak bağışıklık sistemini destekler. Bilim adamları ayrıca yeşil çay bileşiklerinin bağışıklık tepkilerini arttırdığını ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı olduğunu buldular.
34- Yeşil çayın kanıtlanmış faydalarını araştırdıktan sonra, böylece yeşil çay kullanmaya daha çok özen göstereceksiniz.
Zencefilli tavuk çorbası:
Zencefilli tavuk çorbası tüketmek, soğuk algınlığı veya başka bir viral enfeksiyonunuz varsa, yemek için en iyi yiyeceklerden biridir.
Tavuk çorbasının bağışıklığınızı artırmak için iyi olması sadece yaşlı bir eşin hikayesi değildir. Bilim adamları, tavuk çorbasının hafif iltihaplanmayı engelleyen bileşikler içerdiğini buldular. Diğer çalışmalar, tavuk çorbasının grip virüsü enfeksiyonunu önlemeye yardımcı olabileceğini bulmuştur.
35- Tavuk çorbasının ateşi çabuk kırmaya yardımcı olduğunu kanıtlanmış doğal beslenme ilaçlardan biri olduğunu biliyor muydunuz ?
Numan Aladağ'dan, 6 kişilik şifa deposu olan Rajasthan-Bikaner tavuk çorbası tarifi:
Malzeme: 1- Bir bütün tavuk, 2- Üç-dört ceviz büyüklüğünde taze zencefil, 3- Bir baş sarımsak, 4- İki litre su, 5- Bir çay bardağı bulgur veya pirinç, 6- Karabiber, defne yaprağı, varsa Brezilya biberi veya Mango yaprağı, 7- İsteğe bağlı tuz ve bir yemek kaşığı tereyağı, 8- 3-4 Adet limon.
Hazırlanışı: Tavuk iyice temizlenip yıkanır, kaynamakta olan iki litre suya temizlenmiş, parçalanmış tavuk ve soyumuş zencefil mutfak robotunda veya blenderde püre haline getirilir, ve beraberinde defne ve Brezilya biberi konup berhaşlandıktan sonra indirilip süzülür.
Tavuk suyuna yıkanmış pirinç veya bulgur ilave edilir, 15 dakika kaynadıktan sonra da, ayıklanmış tavuk eti konur 7-8 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan indirilip, limon suyu sıkılarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Bağışıklık Sistemini Artıran Takviyeler:
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olan tüm yiyecekler, içindeki bir veya daha fazla mineral veya vitamin nedeniyle etkili bir şekilde çalışır.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için en iyi takviyeleri kullanarak enfeksiyonu önlemeye de yardımcı olabilirsiniz.
Zerdeçal, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve hastalığı önlemeye yardımcı olan kurkumin adı verilen bir bileşik içerir.
Kurkumin'in (Zerdeçal) faydarları üzerine yapılan çeşitli çalışmalar, sarı baharatın bağışıklık ile ilgili antikorların aktivitesini artırabildiğini bulmuştur. Kurkumin'in bağışıklık sistemi üzerindeki etkisi, çeşitli kronik hastalıkları önlemeye ve bağışıklık bozukluklarını tedavi etmeye yardımcı olabilir.
36- Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olmak için Turmeric-curcumin (Zerdeçal) takviyeleri almak çok faydalıdır.
Ayrıca folik asit bağışıklığı güçlendirir.
Hastalığı ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olabilecek bağışıklık sistemi takviyelerinden bir diğeri folik asittir.
Bilimsel araştırmalar, folat (B9 vitamini) eksikliği olan kişilerin genellikle enfeksiyonlara karşı zayıf dirence sahip olduğunu bulmuştur. Folik asit takviyeleri almak bu vitamin eksikliğini gidermeye yardımcı olabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için bir takviye görevi görebilir.
37-Sağlıklı bağışıklık sistemi için demir
Bağışıklık sisteminizin olması gerektiği gibi çalışmasını sağlamak için kanınızda yeterli demir seviyesine sahip olmanız gerekir.
Demir, hücrelere sağlıklı kalmaları için oksijen verilmesine yardımcı olan önemli bir mineraldir. Araştırmacılar, demirin bağışıklık sistemine bağlı olduğunu ve zayıf demir emiliminin bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebileceğini buldular.
38- Hindistan tıp bilim adamları, demir eksikliğinin bir kişiyi enfeksiyon geliştirme riskine sokabileceğini bulmuşlardır.
39- Demir seviyelerini arttırmak için bir takviye almanız gerekip gerekmediğini belirlemek için bir demir eksikliği belirtilerini tespit etmek önemlidir .
Selenyum bir Bağışıklık Güçlendirici Takviyedir.
Bağışıklık sisteminizin hastalıklarla mücadele etmek için etkili bir şekilde çalıştığından emin olmak için yeterli selenyum seviyesine sahip olmanız gerekir.
Hindistan tıp bilim adamları, selenyum seviyelerinin vücudunuzun bağışıklığı ve iltihabı üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olduğunu söylüyor. Yeterli selenyum seviyeleri, enfeksiyonlara neden olabilecek bazı patojenlerin istilasını önlemeye yardımcı olabilir. Selenyum ayrıca influenza gibi viral enfeksiyonların şiddetini de azaltabilir.
40- Bağışıklık Sistemini Güçlendirecek Çinko:
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için birçok takviye çinko içerir, çünkü bağışıklık fonksiyon bozukluğunu önlemeye yardımcı olur.
Çinkonun bağışıklık arttırıcı özellikleri üzerine yapılan araştırma, anti-enflamatuar özelliklere sahip bir antioksidan olduğunu bulmuştur. Bilim adamları ayrıca çinkonun bağışıklık sistemini çeşitli yollarla arttırdığını söylüyor.
41- Çinko eksikliğiniz varsa, bağışıklık sisteminizi desteklemeye yardımcı olması için bir çinko takviyesi alabilirsiniz.
İstiridye, kırmızı et, fasulye, ceviz ve fındık gibi kabuklu deniz ürünleri de bağışıklık sisteminizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilecek diyet çinko kaynaklarıdır.
Not: Bu ürünleri, taze zencefil ile beraber kullandığınız zaman, etkisi, bir kat daha artar.
42- Bağışıklık sistemi desteği için zeytin yaprağı ekstresi:
Sağlıklı kalmak için alabileceğiniz en iyi bağışıklık güçlendirici takviyelerinden biri zeytin yaprağı özütüdür.
Zeytin yaprağı ekstraktının bağışıklık arttırıcı etkisi üzerine Rajasthan-Bikaner tarım Üniversitesinin bir çalışması, kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olabileceğini buldu.
Zeytin yaprağı ekstresi takviyeleri, kardiyovasküler sağlığın iyileştirilmesine yardımcı olan antioksidan özelliklere sahiptir. Bu zeytin yaprağı takviyelerini düzenli olarak almak vücudunuzun hastalıklarla mücadele yeteneğini artırmaya yardımcı olabilir.
NOT: Zeytin yaprağı ekstresini, eğer ki şeker hastası değilseniz bal ile tadlandırrarak içiniz.
43- Kekik Hasta Olduğunda Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirecek:
Kekik, bağışıklık sistemini uyaran ve soğuk algınlığı veya grip enfeksiyonu ile daha hızlı savaşmanıza yardımcı olabilecek tıbbi bir bitkidir.
Bilim adamları, bağışıklığınızı güçlendirmek için kekik almanın beyaz kan hücrelerinin sayısını arttırdığı için faydalı olduğunu buldular. Araştırmalar, kekik takviyelerinin üst solunum yolu enfeksiyonlarını önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olduğunu göstermiştir.
44- Kekik ayrıca virüsleri öldürmeye yardımcı olan immün sistemi uyarıcı özelliklere sahip bileşikler içerir.
45- Kekik, Adaçayı-Oğulotu takviyelerinin daha güçlü bir bağışıklık sistemi ile sonuçlanan bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olduğunu bildirmektedir. COVİD-19 virüsünü önlemeye yardımcı olur.
46- Enfeksiyonlarınızı bu doğal antibiyotikle öldürün - Tarif:
Bu harika sağlık toniği, doğanın en güçlü bitkilerinden bazılarını birleştirir ve onları güçlü bir karışımda bir araya getirir. Tadı güçlü olduğu ve tat tomurcuklarınıza olağandışı bir kuvvetle çarptığı için gıcırtılı değil. Ancak sağlık yararları çok çeşitlidir, bu yüzden kesinlikle çabaya değer.
Ana tonik sadece yaygın soğuk algınlığı ve enfeksiyonları değil, aynı zamanda kronik durumları ve antibiyotiğe dirençli enfeksiyonları iyileştirir. %100 doğaldır ve anti-bakteriyel, anti-viral, anti-parazitik ve mantar önleyici bir madde olarak çalışır. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve inatçı hastalıklarla bile savaşmanıza yardımcı olur.
Sarımsak, soğan, yaban turpu, zencefil, acı biber (biber) ve elma sirkesini birleştirir. Tüm bileşenler tercihen organik olmalı ve taze olarak kullanılmalıdır.
Malzemeler:
- 1 kısım sarımsak, doğranmış
- 1 kısım beyaz soğan, doğranmış
- 1 kısım taze zencefil kökü, rendelenmiş
- 1 kısım yaban turpu, rendelenmiş
- 1 kısım acı biber, doğranmış (acı biber, habanero, serrano, jalapeño vb. Kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı ham filtrelenmemiş doğal elma sirkesi
Talimatlar:
Tüm malzemelerinizi hazırlayın. Onları bir cam kavanoza koyun, böylece kavanoz doğranmış ve rendelenmiş bileşenlerin eşit kısımlarıyla doludur. Küçük kavanozları kullanabilir veya büyük cam kavanozlara da koyabilirsiniz.
Kavanoz dolana kadar malzemelerin üzerine elma sirkesi dökün. Tüm malzemelerin sıvı ile kaplandığından emin olun.
Kavanozları kapatın ve kuvvetlice çalkalayın, böylece malzemeler karışır ve bağlanır.
Kavanozları en az 15 gün boyunca karanlık ve serin bir yerde saklayın ve günlük olarak 2-3 defa çalkalayın.
15 Gün sonra, sıvıyı farklı bir kaseye boşaltmak için bir kevgir kullanın. Süzgeci tülbentle hizalayın ve karışımı içine yerleştirin. Tüm nemi karışımın dışına bastırın. Sonunda, tülbentten kalan karışımın etrafına sarın ve geri kalan sıvıyı sıkın.
Bir huni kullanarak toniği cam şişelere dökün. 8 oz kullanabilirsiniz. (200 mililitre) cam şişe de olabilir.
Dozaj:
Genel bağışıklık artışı veya kandida aşırı büyümesi ile mücadele etmek için bir bardak suya 1 ila 2 yemek kaşığı karıştırın . Günde iki kez için. Daha önce de belirtildiği gibi, baharatlı, güçlü tada hazır olun.
Özellikle COVİD-19 salgını gibi bir enfeksiyonla savaşıyorsanız, toniği günde 3 ila 4 kez alın.
Malzemeler nasıl etkili olur?
Tonik bileşenler hızla kan dolaşımınıza girer ve vücudu detoks eder. Bağışıklık sisteminizi uyarır ve dolaşımı iyileştirir. Her birinin çok sayıda sağlık faydaları vardır.
Sarımsak, doğal geniş spektrumlu bir antibiyotiktir. Soğan antibiyotik ve antienflamatuar potansiyele sahiptir ve solunum yolu enfeksiyonları için çok iyidir. Zencefil, kan dolaşımını arttırır ve bağırsak gazını önler. Zencefil,
antimikrobiyal özellikleriyle bilinir ve sindirime yardımcı olur.
Elma sirkesinin iyileştirici faydaları çoktur. Kullanacağınız elma sirkesi, kesinlikle sentetik olmamalıdır. Evde kendiniz yapın veya güvenilir yerde doğal elma sirkesi satın alın.
Tüm bu doğal bitkiler bir araya geldiğinde, sağlığınızı korumanıza ve iyileştirmenize yardımcı olacak evrensel bir tonik elde edersiniz.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için, mango meyvesini yetiştiren ülkelerin il sırada yer alan Hindistan da, mango yaprağı çayı çok kullanılmaktadır. Ayrıca mango yaprağı'nın içerdiği faydalı enzimler, Tip 2 diabet hastaları içinde çok faydalıdır.
Bu öneriler, destek amaçlıdır. Doktorunuzun öneri ve görüşlerini aldıktan sonra kullanın.
NOT: Safra kesesi sorunu olanlar, zencefil kullanmamalıdır.
Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde: "İlaç yerine iradenizi kuvvetlendirin." buyuruyor.
Cenab-ı Allah, kalbinde Allah korkusu, ruhunda vatan ve Ay-Yıldızlı şanlı Türk Bayrağı sevgisi olanların, vatana hizmet etmeyi kendilerine nasip etsin. Bencil ve rüşvetçileri de Allah kahr-ı perişan etsin. AMİN
Cenab-ı Allah, insanları bu COVİD-19 salgını illetinden, bir an önce kurtarsın. AMİN
Cümle vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.
Kaynakça:
Numan Aladağ'ın, ders notları ve kaynak kişilerle sohbet notları.