Değerli okuyucularımız,
Site ailesi olarak, deprem bölgesinde hayatlarını kaybedenlere Cenab-ı Alllah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileriz. Allah böyle acıları göstermesin.
Soğuk hava da beslenmeye dikkat etmeliyiz.
Kış mevsimi ile beraber soğuk havadan kaynaklanan hastalıklar da başladı.
Kış hastalıklarının en etkili ve doğal şifa deposu zencefildir. Kış aylarında zencefil tüketimi ihmal edilmemelidir. Zencefil, Mukaddes Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in, İnsan Suresinin, 17 ci Ayetinde de adı geçiyor.
NOT: Zencefil kullanmadan önce, doktorunuzun önerisini alın.
KIŞ HASTALIKLARI VE NARENCİYE:
Narenciyegillerin (Limon-Portakal-Mandalina-Greyfurt-Turunç) içerdiği C vitaminini, eczanelerden sentezle elde edilmişleri alma yerine, doğanın şifa deposu olan narenciyegilleri tüketmek hem çok ucuz, hem de daha şifalıdır. Kış sezonunda bol ve ucuz olmasından faydalanıp tüketimi ihmal etmemeliyiz.
Tüketilen sebze-meyveleri, değerini kaybetmeden daima taze yiyiniz.
Kış aylarında Kahraman Mehmetçik tüm güvenlik görevlilerinin ve öğrencilerin ellerinde oldukça derin yaralar ve çatlaklar olur. Sıcaklığın düşme derecesine göre oluşan bu çatlaklarda önce kılcal damarlar felce uğrar ve damar içinde bulunan kanın sızıntısı deri dokusunda toplanır. Hareketsizlik ve Kuzey rüzgarları bu çatlakların oluşmasını daha çabuk ortaya çıkarır. Soğuk vurmada deri şişmiştir. Ödemli bir yanık gibi kırmızıdır. Karşıdan bir yanık yeri gibi görünür. Soğuk vuran eller oldukça kaşınırlar. Tedavi edilmezse eller ülserli olur. Bunlar görülür görülmez günde en az 4-5 kere parmak uçları ile 10 dakika ellere masaj yapılmalıdır. Eğer ki soğuk vurması 3 saati geçmişse limon suyu masajının dışında, soğan suyu ile masaj yapmak da etkilidir.
GRİP VE KRONİK BRONŞİT REÇETESİ:
Reçete: Malzeme: İki adet yumurta büyüklüğünde limon, bir ceviz büyüklüğünde taze zencefil, bir adet mandalina, 3 su bardağı su, bir yemek kaşığı çam balı.
Hazırlanışı: Zencefil soyulur daha sonra limon ve mandalina yıkanıp kestikten sonra çekirdeklerini ayıklayıp kabukları ile beraber blenderde püre haline getirilip cam kavanoza konur.
Kullanılışı: Kronik bronşit içeceğini 3 saat içerisinde birer su bardağı içerek tüketilmelidir.
Kronik bronşit ve grip için, en doğal yardımcınızdır.
Reçete: Derisi yağlı olanlar sabahları eşit miktarda su ve limon suyunu karıştırıp kullanarak deri yumuşar ve parlar. Limon deri üzerindeki bulunan hoşumuza gitmeyen siyah noktaları temizler.
Limon suyu cilt damarlarının mucize bir düzenleyicisidir. Böylece derinin kan dolaşımını düzeltir ve deriye büyük bir canlılık verir.
Tokat'lı Ziraatçı Mustafa amca'nın, zayıflama reçetesi:
Malzeme: 1- Limon, 8-10 adet
2- Elma, 7-8 Adet
3-200 Gr. Havuç
4- Bir tatlı kaşığı toz veya 100 gram taze Zencefil
Haırlanışı: Taze zencefil ve havuç rendelenip bir litre su ile blenderde iyice çırpılır, Elma (çekirdekleri çıkarılacak kabukları ile beraber) Limon'nun çekirdeklerini de çıkarıp kabukları ile beraber kesme şeker büyüklüğünde doğranarak kaynamakta olan 12 su bardağı su ile 15 dakika kısık ateşte kaynatıp soğutmaya bırakın. Daha sonra mutfak robotunda püre haline getirilerek, cam kavanoza koyun. Buzdolabında muhafaza edin. Sabah-akşam aç karnına birer su bardağı içilir.
Tokat'lı ziraatçı Mustafa amca diyor ki: "Havuç günlük yaşamımız için can simidi görevini yapar. Sinirleri rahatlatır ve unutkanlık sorunlarını giderir. İçerdiği vitaminler sayesinde, doğal bir enerji kaynağıdır." ziraatçi Mustafa amca, elma ve havuç mutfağınızda eksik olmasın önerisinde bulunuyor.
KURUYAN CİLTLER VE YAŞLANMA:
Soğuk kış mevsimidir. Soğuk ve rüzgarlı havalarda, cildi daha fazla kurutur. Özellikle büyükşehir'lerde yaşayanlar ve büroda çalışanlar kirli hava yüzünden cildin gözeneklerini kapatır. Onun içindir ki yaşlanmayı önlemek ve cilt sağlığımızı korumak için, kış sezonu diğer mevsimlere göre daha önemlidir. Kış mevsiminde cildimizi kimyasal ürünlerin yerine doğal ürünler kullanarak cildimizin yaşlanmasını önleyebiliriz.
REÇETE:
Malzemeler eşit miktarda olacak:
Malzemeler eşit miktarda olacak:
1- Bitkisel Gliserin
2- Limon suyu
3- Limon kolonyası
4- Bir litre losyon için, istediğiniz 10 Gram esansiyel yağı ilave ederseniz daha etkili ve doğal olur.
Hazırlanışı: Malzemeleri, cam bir kavanoza koyup iyice çalkalayın, doğal nemlendirici losyonunuz hazırdır.
Kullanılışı: Bu losyonu, kuruyan ve çatlak ciltler için ve traş olduktan sonra da yüzünüze kullanabilirsiniz. Ayrıca boyun ağrısı için de bu losyon çok faydalıdır. Boyun ağrısı için, parmaklarınızla dikine 15 dakika ağrıyan bölge masaj yapılmalıdır.
REÇETE: Kırmızı biber, özellikle soğuk kış aylarında romatizmal hastalıklar artıyor, Kırmızı biber kullanarak ağrıları azaltabilirsiniz. Ayrıca kırmızı biber, öksürük ve boğaz ağrılarına da iyi gelir. Sinir hastaları için doğal yatıştırıcıdır. Vücutta yağ ve kolestrol birikmesini önler. Antibakteriyel etkisi ile hastalıkları önler.
Numan Aladağ'ın, diz, bel, boyun ve kol ağrısı reçetesi:
Malzeme: 40-50 Gram yeni çekilmiş karabiber, bir yemek kaşığı Püren çiçeği balı, 30 gram toz zencefil, yeterince streç film.
Uygulanışı: Ağrıyan yeri Püren balı ile en az 15-20 dakika arası parmak uçları ile dikine masaj yapın. Masajdan sonra zencefil ve karabiberi iyice karıştırıp masaj yaptığınız bölgenin üzerine serpin, streç film ile 44-5 defa sarıp tülbent ile bağlayın. 12 saat sonra çıkarın. Masajlı bölgeyi kalıp sabun ile lifi sabunlayıp yıkayıp kurutun. Tekrar aynı işleme devam edilir. Bu işlem 6 gün devam edildikten sonra 4 gün ara verilip, tekrar aynı şekilde devam edilir.
ENERJİ DEPOSU FIRINDA YEŞİL MERCİMEK:
Hindistan-Rajasthan-Bikaner de, misafirler için en kıymetli yemektir.
Malzeme 6 kişilik:
1- 450 gram yeşil mercimek
2- 100 gr. taze zencefil
3- 150 gr. taze kırmızı biber
4- Yumurta büyüklüğünde 5'er adet patates ve soğan. Soğan yerine 250 gr. pırasa da kullanabilirsiniz.
5- 500 gr. domates,
6- bir yemek kaşığı tereyağı ve bir Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
7- 150 gr. sert beyaz peynir
8- yeterince karabiber, tuz
9- Ayrıca tepsinin altına sermek için ki adet soğan.
HAZIRLANIŞI: Yeşil mercimek haşlanacak. Taze zencefil, soğan, kırmızı biber, domates, soyulmuş patates, mutfak robotunda iyice çırpılıp püre haline getirilecek. Tepsinin her tarafı zeytinyağı ile yağlanacak, yuvarlak doğranmış iki adet soğan tepsinin altına dizilecek, püre haline getirilmiş karışımın yarısını tepsiye dökün, haşlanmış yeşil mercimek tepsiye eşit miktarda serilecek, kalan püreyi üzerine dökün. Daha sonra eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra rendelenmiş beyaz peynir üzerine serilecek 10 dakika daha pişirilip servis yapılacak. Afiyet olsun.
Öneri: Fırında yeşil mercimek yemeğini, on günde bir mutlaka yapınız. Bu yemek, bir şifa ve enerji deposudur.
DİKKAT! Reçeteler destek içindir: Kullanmadan önce, doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olur.
Cümle Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.
Reçeteler ile ilgili Soru ve önerilerinizi, sitemiz aracılığı ile iletebilirsiniz.
Kaynakça: Numan Aladağ'ın, Rajasthan Tarım üniversitesi eğitim notları
Tokat'lı Ziraatçı Mustafa amca'dan öneriler
Fırında yeşil mercimek: Rajasthan-Bikaner de, yaşıyan Türklerin yemeği