( (
Mehmet Güvercin
Köşe Yazarı
Mehmet Güvercin
 

FETVA

Kadın erkek işyerinde beraber Çalışıyor izin verme birader Diploma uğruna gül gibi Kader FETVA sorsam haram olurmu hocam ? Komşu kızı ile çarşıda gezsek Lokantada aynı masada yesek Akşam üstü eve beraber döndek Fetva sorsam haram olurmu hocam ? Aynı durum memur olunca farklı Mübah olan nedir söyle sen Hakkı Sekiz saat aynı adada saklı Yiyip içsek haram olurmu hocam ? Öğretmen bayansa öğrenci erkek Bu ortamda bağlasan durmaz eşşek Kalbim temiz diyenleri bir görsek Filört yapsak günah olurmu hocam ? Cihat ediyorum diyor bacımız İnanan varmıki buna kaçımız Ahir zaman hadisine bakınız Sevap ise bizde gezelim hocam ? Sistem suçlu  diye bahane bulma Zina serbest git o zaman hiç durma Allah için bu sefer beni yorma Gerçekleri söyle haykır be hocam ? Kapı girişleri sekteter bayan Karı koca çalışıyor bak şu an Okumuşa mübah cahile haram Fetvanın cevabı bumu be Hocam Cevap verin bize ne olur hocam ?   Dostlarım islamın izin verdiği dallarda ( Bu ehil hocalara sorulur )bu ölçülerde kadın ayrı erkek ayrı yani karma karışık ortamlarda olmamak kaydı ile okuyabilir ihtiyacı varsa çalışabilir onları tenzih ediyorum . Medrese usulu okullarımız var aşçısından öğretmenine karışık olmayan oralarda okusalar kıyametmi kopar. İlla diploma maaşamı bağlanacak değer mi yani.  Benim bildiğim oralarda okuyup eşi hafız olanlar var . Tek fark maaş almıyor. Öğrencilerin öğretmenleri ile kaçtıkları ve ayarsız işler yaptıkları bunların kanıtıdır. Ateşle barut bir arada durmaz. Alınmaca kırılmaca yok hepimiz bir günahın içindeyiz. Rabbim hepimize hidayet versin.
Ekleme Tarihi: 27 Mayıs 2021 - Perşembe
Mehmet Güvercin

FETVA

Kadın erkek işyerinde beraber
Çalışıyor izin verme birader
Diploma uğruna gül gibi Kader
FETVA sorsam haram olurmu hocam ?

Komşu kızı ile çarşıda gezsek
Lokantada aynı masada yesek
Akşam üstü eve beraber döndek
Fetva sorsam haram olurmu hocam ?

Aynı durum memur olunca farklı
Mübah olan nedir söyle sen Hakkı
Sekiz saat aynı adada saklı
Yiyip içsek haram olurmu hocam ?

Öğretmen bayansa öğrenci erkek
Bu ortamda bağlasan durmaz eşşek
Kalbim temiz diyenleri bir görsek
Filört yapsak günah olurmu hocam ?

Cihat ediyorum diyor bacımız
İnanan varmıki buna kaçımız
Ahir zaman hadisine bakınız
Sevap ise bizde gezelim hocam ?

Sistem suçlu  diye bahane bulma
Zina serbest git o zaman hiç durma
Allah için bu sefer beni yorma
Gerçekleri söyle haykır be hocam ?

Kapı girişleri sekteter bayan
Karı koca çalışıyor bak şu an
Okumuşa mübah cahile haram
Fetvanın cevabı bumu be Hocam
Cevap verin bize ne olur hocam ?


  Dostlarım islamın izin verdiği dallarda ( Bu ehil hocalara sorulur )bu ölçülerde kadın ayrı erkek ayrı yani karma karışık ortamlarda olmamak kaydı ile okuyabilir ihtiyacı varsa çalışabilir onları tenzih ediyorum . Medrese usulu okullarımız var aşçısından öğretmenine karışık olmayan oralarda okusalar kıyametmi kopar. İlla diploma maaşamı bağlanacak değer mi yani.  Benim bildiğim oralarda okuyup eşi hafız olanlar var . Tek fark maaş almıyor. Öğrencilerin öğretmenleri ile kaçtıkları ve ayarsız işler yaptıkları bunların kanıtıdır. Ateşle barut bir arada durmaz. Alınmaca kırılmaca yok hepimiz bir günahın içindeyiz. Rabbim hepimize hidayet versin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (