( (
Ahmet Turan
Köşe Yazarı
Ahmet Turan
 

ÜÇ AYLARA GİRDİK

Yeniden kavuşturana hamdolsun.   Üç aylara girdik.   Yarın Regaib Kandili.   Şimdiden kandilinizi tebrik ederim. Hepimizin bildiği “Allah’ım bu aylara, bu günlere yeniden kavuştur” diye duamız vardı.   Birbirimize duamızı edelim.   Üç aylar girdiği zaman Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi; “ Ey Allah'ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.” ... Peygamber (S.A.V.); başka bir hadis-i şeriflerinde ise;” Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazanda ümmetimin ayıdır.” buyurarak bu ayların manevi feyzine işaret buyurmuşlardı.   Bugün tüm halkımızı üzen kuyumcu soygununda, kısa sürede hırsızları çaldıkları altınlarla birlikte yakalayan Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve ekibinin gösterdiği başarıyı yazacaktım.   TÜVTÜRK’den muayene ücretlerinin çok fazla olduğuna dair vatandaşların şikayetlerinin çok arttığını paylaşacaktım.   Kısa adı ASRİAD olan Asrın İş Adamları Derneği Konya Şubesi’nin Konya ile ilgili projelerini tek tek sıralayacaktım.   Ama üç ayların duasını paylaşmak için bu konuları önümüzdeki günlere öteledik.   90 gün beynimizi günlük hırslarımızdan uzaklaştırıp sakin bir dinlemeye çekelim.   Biraz da kendimizi dinleyelim.   “İnsan kalbi bir sandıktır. Dudaklar onun kilidi, dil ise anahtarıdır. İnsana o anahtarı iyi muhafaza etmek düşer” gibi güzel sözlerimizi hatırlayalım ve hatırlatalım.   Bizim huzurumuz ve güvenimiz için sınır içinde ve ötesinde soğuk, kar, tipi, gece, gündüz demeden teröristlerle, vatan hainleriyle mücadele eden askerimize, polisimize, korucularımıza dua edelim.   Bu yolda şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza Cenab-ı Allah’ımdan şifa duasında bulunalım.   Allah’ım kahraman Mehmetçiklerimiz dahil tüm güvenlik güçlerimizin ayaklarına taş değdirmesin.   Amin.   Cuma günü buluşmak ümidiyle Allah’ıma emanet olun inşallah.  
Ekleme Tarihi: 26 Şubat 2020 - Çarşamba
Ahmet Turan

ÜÇ AYLARA GİRDİK

Yeniden kavuşturana hamdolsun.

 

Üç aylara girdik.

 

Yarın Regaib Kandili.

 

Şimdiden kandilinizi tebrik ederim. Hepimizin bildiği “Allah’ım bu aylara, bu günlere yeniden kavuştur” diye duamız vardı.

 

Birbirimize duamızı edelim.

 

Üç aylar girdiği zaman Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi; “ Ey Allah'ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.” ... Peygamber (S.A.V.); başka bir hadis-i şeriflerinde ise;” Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazanda ümmetimin ayıdır.” buyurarak bu ayların manevi feyzine işaret buyurmuşlardı.

 

Bugün tüm halkımızı üzen kuyumcu soygununda, kısa sürede hırsızları çaldıkları altınlarla birlikte yakalayan Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve ekibinin gösterdiği başarıyı yazacaktım.

 

TÜVTÜRK’den muayene ücretlerinin çok fazla olduğuna dair vatandaşların şikayetlerinin çok arttığını paylaşacaktım.

 

Kısa adı ASRİAD olan Asrın İş Adamları Derneği Konya Şubesi’nin Konya ile ilgili projelerini tek tek sıralayacaktım.

 

Ama üç ayların duasını paylaşmak için bu konuları önümüzdeki günlere öteledik.

 

90 gün beynimizi günlük hırslarımızdan uzaklaştırıp sakin bir dinlemeye çekelim.

 

Biraz da kendimizi dinleyelim.

 

“İnsan kalbi bir sandıktır. Dudaklar onun kilidi, dil ise anahtarıdır. İnsana o anahtarı iyi muhafaza etmek düşer” gibi güzel sözlerimizi hatırlayalım ve hatırlatalım.

 

Bizim huzurumuz ve güvenimiz için sınır içinde ve ötesinde soğuk, kar, tipi, gece, gündüz demeden teröristlerle, vatan hainleriyle mücadele eden askerimize, polisimize, korucularımıza dua edelim.

 

Bu yolda şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza Cenab-ı Allah’ımdan şifa duasında bulunalım.

 

Allah’ım kahraman Mehmetçiklerimiz dahil tüm güvenlik güçlerimizin ayaklarına taş değdirmesin.

 

Amin.

 

Cuma günü buluşmak ümidiyle Allah’ıma emanet olun inşallah.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (