( (
Ahmet Turan
Köşe Yazarı
Ahmet Turan
 

Katma Değerli Sözler

TORKU MARKASI OLAN KONYA ŞEKERİN BAŞKANI RECEP KONUK’ UN SÖZÜ “Ben köyde büyüdüm. Köyde yaşayan herkes gibi tarım sektörünün problemlerini sayabilirim. Ancak saymak marifet değil, onları çözmek için taşın altına el koyacak cesarete sahip olmak marifet. Bu, memlekette zaten durum tespiti yapan çok sayıda insan var. Laf üretmekte mesele yok, mesele iş üretmekte. Laf üreterek köydeki çocukların tabaklarına yemek koyamazsınız. Tespit yaparak tarladaki ürüne kıymet katamazsınız. Ya ne yapacaksınız? Rahatsız olduğunuz hususları değiştirmek için suyun akışının tersine yüzmeniz gerekiyor. Bunu herkes başkasından beklerse maalesef taşın altına elini koyan da çıkmıyor.” Bizim gazetecilik mesleğinde olayı anlatan çok güzel fotoğraf var ise, sayfa düzeninde o fotoğrafın altına ‘Yorumsuz’ yazarız. Çünkü fotoğraf her şeyi anlatan netliktedir. Sağlıklı beslenmede tarımsal üretimin önemini anlatmaya gerek yok. Recep Konuk başkan olayı tam anlatan fotoğraf gibi sözleri söylemiş ve paylaşmış. Tek cümle Problemleri saymak marifet değil, onları çözmek için taşın altına el koyacak cesarete sahip olmak marifet. Laf üretmekte mesele yok, mesele iş üretmekte. Laf üreterek köydeki çocukların tabaklarına yemek koyamazsınız. Bu sözlere nasıl yorum yapalım. Laf uzmanları, üretim düşmanları, küçük düşünenler haydi konuşun bakalım. Merak ediyorum. Ne diyeceksiniz? ŞİRKETLERİ KÜÇÜLTEN NEDENLERİN ÖZÜ Amacı olmayan işler Yarım kalan projeler Ekip üyeleri arasındaki uyumsuzluk ve huzursuzluk Empati yoksunu yöneticiler Takdir edilmeme Yöneticinin mesafeli olması Çalışanların fikirlerinin dikkate alınmaması Çalışanların makine olarak görülmesi Yönetimin otoriter ve agresif olması Çalışanların sürekli kontrol edilmesi Bu davranışlar ve uygulamalar da, bizim şirketlerin markaya gitmesini engelliyor. Halbuki özümüze dönen dış politikamızdaki cesaretli adımlar, ülkemizdeki her alanda üretim yapan bütün şirketlerin marka olmasını zaruri hale getirmiştir. Recep başkanın dediği gibi  “Rahatsız olduğunuz hususları değiştirmek için suyun akışının tersine yüzmeniz gerekiyor. Bunu herkes başkasından beklerse maalesef taşın altına elini koyan da çıkmıyor.” Bunlar boşa söylenmiş değil, katma değeri olan sözler. İnşallah dikkate alınır.  
Ekleme Tarihi: 27 Kasım 2020 - Cuma
Ahmet Turan

Katma Değerli Sözler

TORKU MARKASI OLAN KONYA ŞEKERİN BAŞKANI RECEP KONUK’ UN SÖZÜ

“Ben köyde büyüdüm.

Köyde yaşayan herkes gibi tarım sektörünün problemlerini sayabilirim. Ancak saymak marifet değil, onları çözmek için taşın altına el koyacak cesarete sahip olmak marifet.

Bu, memlekette zaten durum tespiti yapan çok sayıda insan var.

Laf üretmekte mesele yok, mesele iş üretmekte. Laf üreterek köydeki çocukların tabaklarına yemek koyamazsınız.

Tespit yaparak tarladaki ürüne kıymet katamazsınız.

Ya ne yapacaksınız?

Rahatsız olduğunuz hususları değiştirmek için suyun akışının tersine yüzmeniz gerekiyor. Bunu herkes başkasından beklerse maalesef taşın altına elini koyan da çıkmıyor.”

Bizim gazetecilik mesleğinde olayı anlatan çok güzel fotoğraf var ise, sayfa düzeninde o fotoğrafın altına ‘Yorumsuz’ yazarız.

Çünkü fotoğraf her şeyi anlatan netliktedir.

Sağlıklı beslenmede tarımsal üretimin önemini anlatmaya gerek yok. Recep Konuk başkan olayı tam anlatan fotoğraf gibi sözleri söylemiş ve paylaşmış.

Tek cümle

Problemleri saymak marifet değil, onları çözmek için taşın altına el koyacak cesarete sahip olmak marifet. Laf üretmekte mesele yok, mesele iş üretmekte. Laf üreterek köydeki çocukların tabaklarına yemek koyamazsınız.

Bu sözlere nasıl yorum yapalım.

Laf uzmanları, üretim düşmanları, küçük düşünenler haydi konuşun bakalım.

Merak ediyorum.

Ne diyeceksiniz?

ŞİRKETLERİ KÜÇÜLTEN NEDENLERİN ÖZÜ

Amacı olmayan işler

Yarım kalan projeler

Ekip üyeleri arasındaki uyumsuzluk ve huzursuzluk

Empati yoksunu yöneticiler

Takdir edilmeme

Yöneticinin mesafeli olması

Çalışanların fikirlerinin dikkate alınmaması

Çalışanların makine olarak görülmesi

Yönetimin otoriter ve agresif olması

Çalışanların sürekli kontrol edilmesi

Bu davranışlar ve uygulamalar da, bizim şirketlerin markaya gitmesini engelliyor.

Halbuki özümüze dönen dış politikamızdaki cesaretli adımlar, ülkemizdeki her alanda üretim yapan bütün şirketlerin marka olmasını zaruri hale getirmiştir.

Recep başkanın dediği gibi 

“Rahatsız olduğunuz hususları değiştirmek için suyun akışının tersine yüzmeniz gerekiyor. Bunu herkes başkasından beklerse maalesef taşın altına elini koyan da çıkmıyor.”

Bunlar boşa söylenmiş değil, katma değeri olan sözler.

İnşallah dikkate alınır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (