( (
Ahmet Turan
Köşe Yazarı
Ahmet Turan
 

İktidar olmak zordur

Gelişmekte olan ve ithalatı, ihracatına her yıl cari açık verdiren ülkelerde iktidar olmak çok zordur. İktidar partisinin Milletvekili, Belediye Başkanı, Bakanı olmak daha zordur. Her sorunu çözeceksiniz, herkesin gönlünü hoş edeceksiniz. Sizin çocuklarınız yok, aileniz yok, eşiniz yok. Anneniz babanız da yok. Yakın akrabalarınız yok. Dostlarınız, arkadaşlarınız yok.  Sizin hiçbir şeye ihtiyacınız da yok. Derim ya; “Gelişmekte olan ve ithalatı, ihracatına her yıl cari açık verdiren ülkelerde iktidar olmak çok zordur” diye. Türkiye’nin geçmiş dönemlerini hatırlarsak, örneğe her halde itiraz etmeyiz. 80’li, 90’lı 2 binli yılları bilenler, iktidar ve muhalefetin kavgasının ülkemize ne kadar zarar verdiğini çok iyi bilirler. Hatta bundan istifa eden cuntacıların milletimizi nasıl perişan ettiği de dillendirilir. Bunları bilmemize rağmen yapıcı ve yol gösterici, ötekileştirmeyen iktidara ve muhalefete ne kadar ihtiyacımız olduğu hepimizin özlemidir. Konya’da siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu özlemi bozmama adına güzel işler yaptığını görüyoruz. Hatta Türkiye’ ye örnek olduğunu da işitiyoruz. Ama zaman, zaman bu güzelliği bozmak isteyenlere de fırsat verilmemesi kaynaşma özlememiz kadar önemli. İktidar ve muhalefet arasında yaşanan süreçler bizi her şeyi devletten bekler hale getirdi. Dünün eksikliklerinin müsebbibi hep iktidar oldu. Hatta başarısızlıkların baş sorumlusu yine iktidar oldu. İsraf diz boyu. Pahalılıktan ve işsizlikten şikayet edenlerin çoğunluğu bu sorunu yaşayanlar değil. Çeşitli otomobil markalarının satış bayilerine giderseniz kimin ne dediğini çok iyi görürsünüz. Bankalardaki mevduat hesapları hakkında bilgi almanızda size bu kişilerin maksadını göstermeye yeterde, artar bile. Geçim sıkıntısı çeken var mı? Var. İşsizlik sorunu var mı? Var. Ama bu toplumu gerecek kadar hoş olmayan söylemlerle çözülecek bir konu değil. ‘Bekara karı boşamak kolay’ diye bir söz vardır. Hiçbir sorumluluğu olmayanlar milletin huzuru bozmaya çalışıyor. Laf üretmekten başka maharetleri olmayan bu tiplerin, kargaşadan beslenen asalaklardan bir farkları yoktur. Konya hoşgörünün şehridir. Dostluğun kardeşliğin en güzel örnekleriyle yaşandığı bir şehirdir. Konya da bu iklimi bozmak siyasete de bir şey kazandırmaz. Toplum yaşantısına da bir katkı sağlamaz. Yakından tanıdığımız bildiğimiz insanların haklı itirazları, çarpıtmaları alışkanlık haline getirenlere belki bir etki etmez ama toplumun dikkatinden de kaçmaz. Yapacağınız laf ebeliğini başka yerde yapın. Konya’dan size ekmek çıkmaz.  
Ekleme Tarihi: 02 Aralık 2020 - Çarşamba
Ahmet Turan

İktidar olmak zordur

Gelişmekte olan ve ithalatı, ihracatına her yıl cari açık verdiren ülkelerde iktidar olmak çok zordur.

İktidar partisinin Milletvekili, Belediye Başkanı, Bakanı olmak daha zordur.

Her sorunu çözeceksiniz, herkesin gönlünü hoş edeceksiniz.

Sizin çocuklarınız yok, aileniz yok, eşiniz yok. Anneniz babanız da yok.

Yakın akrabalarınız yok. Dostlarınız, arkadaşlarınız yok.

 Sizin hiçbir şeye ihtiyacınız da yok.

Derim ya; “Gelişmekte olan ve ithalatı, ihracatına her yıl cari açık verdiren ülkelerde iktidar olmak çok zordur” diye.

Türkiye’nin geçmiş dönemlerini hatırlarsak, örneğe her halde itiraz etmeyiz.

80’li, 90’lı 2 binli yılları bilenler, iktidar ve muhalefetin kavgasının ülkemize ne kadar zarar verdiğini çok iyi bilirler.

Hatta bundan istifa eden cuntacıların milletimizi nasıl perişan ettiği de dillendirilir.

Bunları bilmemize rağmen yapıcı ve yol gösterici, ötekileştirmeyen iktidara ve muhalefete ne kadar ihtiyacımız olduğu hepimizin özlemidir.

Konya’da siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu özlemi bozmama adına güzel işler yaptığını görüyoruz.

Hatta Türkiye’ ye örnek olduğunu da işitiyoruz.

Ama zaman, zaman bu güzelliği bozmak isteyenlere de fırsat verilmemesi kaynaşma özlememiz kadar önemli.

İktidar ve muhalefet arasında yaşanan süreçler bizi her şeyi devletten bekler hale getirdi.

Dünün eksikliklerinin müsebbibi hep iktidar oldu. Hatta başarısızlıkların baş sorumlusu yine iktidar oldu.

İsraf diz boyu.

Pahalılıktan ve işsizlikten şikayet edenlerin çoğunluğu bu sorunu yaşayanlar değil.

Çeşitli otomobil markalarının satış bayilerine giderseniz kimin ne dediğini çok iyi görürsünüz.

Bankalardaki mevduat hesapları hakkında bilgi almanızda size bu kişilerin maksadını göstermeye yeterde, artar bile.

Geçim sıkıntısı çeken var mı?

Var.

İşsizlik sorunu var mı?

Var.

Ama bu toplumu gerecek kadar hoş olmayan söylemlerle çözülecek bir konu değil.

‘Bekara karı boşamak kolay’ diye bir söz vardır.

Hiçbir sorumluluğu olmayanlar milletin huzuru bozmaya çalışıyor. Laf üretmekten başka maharetleri olmayan bu tiplerin, kargaşadan beslenen asalaklardan bir farkları yoktur.

Konya hoşgörünün şehridir.

Dostluğun kardeşliğin en güzel örnekleriyle yaşandığı bir şehirdir.

Konya da bu iklimi bozmak siyasete de bir şey kazandırmaz. Toplum yaşantısına da bir katkı sağlamaz.

Yakından tanıdığımız bildiğimiz insanların haklı itirazları, çarpıtmaları alışkanlık haline getirenlere belki bir etki etmez ama toplumun dikkatinden de kaçmaz.

Yapacağınız laf ebeliğini başka yerde yapın.

Konya’dan size ekmek çıkmaz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (