( (
Ahmet Turan
Köşe Yazarı
Ahmet Turan
 

HİZMET AŞKI BU OLMALI

Hatırlayanınız çoktur. Bizde nüfus sayımlarında sokağa çıkma yasağı olurdu. Bir de 1980 yılında 12 Eylül günü yapılan ihtilalde sokağa çıkılmadı.   Korona virüs tedbiri için evde kalanlar cidden kendilerine sokağa çıkma yasağı uyguluyorlar. Ama bu işi ciddiye almayanlar da var.   Birde insanların sağlığı ve ihtiyaçlarının temini için gece gündüz çalışanlar var. Bunların başında da belediyeler geliyor. Yaklaşık bir aydır kendi sağlıklarını hiçe sayarak halkın yanında olduklarını gösteren çalışmalarla örnek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u ayakta alkışlıyorum.   Eğer eleştiri yapılacaksa da en acımasız eleştiriyi de yaparım.   O ayrı.   Ancak bu günlerde görünen çabaları ve gayretleri her türlü takdirin üzerindedir.   Bu takdiri sunarken bağış yapmalarını, suda indirdim yapılmasını veya belediye hizmetlerinin arttırılmasını, sokakların yıkanmasını ölçü olarak almadım.   Mecbur olmamalarına rağmen, görev alanında olmamasına rağmen gece gündüz ailelerini, çocuklarını ihmal ederek halkın yanında olmalarını örnek gösteriyorum.   Bu bir aşktır.   Hizmet aşkıdır.   Uğur başkan, Ahmet başkan hem İnşaat Mühendisi, hem de belediyeciler, Hasan Başkan hukukçu ve belediyeci, Mustafa başkan Müfettiş ve belediyeci. Eğitimleri ve belediyecilik tecrübeleri ile evde oturup kahve yudumlarken talimatla hizmetleri yürütürler.   Kimse de niye böyle yaptınız diyemez.   Hele hele virüs korkusu içinde bunu daha iyi yaparlar.   Ama onlar zor olanı yapıyor. Her türlü tehlikeye karşı canlarını hiçe sayarak yapıyor.   Klavye şövalyelerine karşı yapıyor.   Allah’ım emeklerini boşa çıkarmasın.   Duamız, virüs belasından hem ülkemiz, hem de tüm insanlar korunsun.   İnsana, doğaya, hakka hizmet edenlere selam olsun.  
Ekleme Tarihi: 01 Nisan 2020 - Çarşamba
Ahmet Turan

HİZMET AŞKI BU OLMALI

Hatırlayanınız çoktur. Bizde nüfus sayımlarında sokağa çıkma yasağı olurdu. Bir de 1980 yılında 12 Eylül günü yapılan ihtilalde sokağa çıkılmadı.

 

Korona virüs tedbiri için evde kalanlar cidden kendilerine sokağa çıkma yasağı uyguluyorlar. Ama bu işi ciddiye almayanlar da var.

 

Birde insanların sağlığı ve ihtiyaçlarının temini için gece gündüz çalışanlar var. Bunların başında da belediyeler geliyor. Yaklaşık bir aydır kendi sağlıklarını hiçe sayarak halkın yanında olduklarını gösteren çalışmalarla örnek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u ayakta alkışlıyorum.

 

Eğer eleştiri yapılacaksa da en acımasız eleştiriyi de yaparım.

 

O ayrı.

 

Ancak bu günlerde görünen çabaları ve gayretleri her türlü takdirin üzerindedir.

 

Bu takdiri sunarken bağış yapmalarını, suda indirdim yapılmasını veya belediye hizmetlerinin arttırılmasını, sokakların yıkanmasını ölçü olarak almadım.

 

Mecbur olmamalarına rağmen, görev alanında olmamasına rağmen gece gündüz ailelerini, çocuklarını ihmal ederek halkın yanında olmalarını örnek gösteriyorum.

 

Bu bir aşktır.

 

Hizmet aşkıdır.

 

Uğur başkan, Ahmet başkan hem İnşaat Mühendisi, hem de belediyeciler, Hasan Başkan hukukçu ve belediyeci, Mustafa başkan Müfettiş ve belediyeci. Eğitimleri ve belediyecilik tecrübeleri ile evde oturup kahve yudumlarken talimatla hizmetleri yürütürler.

 

Kimse de niye böyle yaptınız diyemez.

 

Hele hele virüs korkusu içinde bunu daha iyi yaparlar.

 

Ama onlar zor olanı yapıyor. Her türlü tehlikeye karşı canlarını hiçe sayarak yapıyor.

 

Klavye şövalyelerine karşı yapıyor.

 

Allah’ım emeklerini boşa çıkarmasın.

 

Duamız, virüs belasından hem ülkemiz, hem de tüm insanlar korunsun.

 

İnsana, doğaya, hakka hizmet edenlere selam olsun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (