( (
Ahmet Turan
Köşe Yazarı
Ahmet Turan
 

DAVUTOĞLU’NU DİNLEDİK

Pazartesi günkü köşemizde bugün Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun partisinin il binası açılışı ve konutunda basın mensuplarına ikram ettiği sabah kahvaltısındaki sohbetinde söylediklerini paylaşacağımıza söz vermiştik. Birçok okurumuz dün arayarak sözümüzü hatırlattı. İlgilerine teşekkür ederim. Biz zaten bugünkü köşemizi önceden rezerve etmiştik. Ama öncelikle dün hakkın rahmetine kavuşan Milli Görüş davası erlerinden rahmetli hocamız 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın dostu Şevket Kazan abimize Allah’ımdan rahmet için dua ederim. 54. Hükümette Adalet Bakanı olarak ta görev yapan merhum Şevket Kazan, her fırsatta gençliğe Ahlak ve Maneviyatı anlatırdı. Allah’ım rahmet eder inşallah. Şimdi Davutoğlu’nun kahvaltıdaki sohbetinden bazı sözlerini paylaşacağım. Çünkü 3 saate yakın karşılıklı sohbet ederek kendisini dinledik. Danışmanlık görevi yaptığı, hatta hiçbir görevi olmamasına rağmen 54. Hükümet döneminde D-8 projesi için Malezya ya tekrar gidişini ve Malezya anılarını, Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık dönemlerini ve Gelecek Partisi kuruluşuna giden süreci dinledik. İl Teşkilatının açılışında gösterilen ilgiden dolayı Konyalılara müteşekkirim diye başladı sohbetine. “Kulu dan Altınekin’den itibaren hemşehrilerimin gösterdiği yakın ilgi beni çok mutlu etti. Ben buna ‘Maya tuttu’ diyorum. Araç konvoyu çok güzeldi. Siyasette de olsa üslup ve dil önemli” diyerek cümleleri seçiyor ve kırıcı olmamaya özen gösteriyor. Aranızda en genç basın mensubu kim diye sorduğunda ben elimi kaldırınca “Ahmet bey şimdi soracağım tecrübeli ismi gölgelemek için elini kaldırdı” şeklindeki sözleriyle esprili bir ortama da geçiş yaptık. Ama Davutoğlu doluydu. Bunu orada bulunan tüm basın mensubu arkadaşlarım hti. Kırgındı. Üzgündü. Hakkında ileri sürülen bazı suçlamalara çok kırıldığını “Herkesin mal varlığı araştırılsın” cümlesiyle duyurmaya çalıştı. İçimden siyaset bu diyorum. Hatta 30 yıldan fazladır takip ettiğim siyasetin içerisinde bu tür duygular paylaşılınca veya karşılıklı suçlamalar yapılınca siyasetten soğuduğum zamanlar çok olmuştur. Ancak biz basın mensuplarının samimi ortamda, samimi sohbetle konuların iyi anlaşılması için bu tür muhabbetlere ihtiyacımız var. Bu hangi partiden olursa, olsun bizim için bir çizgi ayrımı değildir. Benim özelimde haber kutsal, yorum vicdandır. Vicdanları yaralamamaya özen gösterilmeli. Davutoğlu’nun bizimle paylaştıkları teşkilatların açılışında yaptığı konuşmalarda da yer alıyor. İnanmadığı yolda yürümediğini, ancak karar verdikten sona da dönmediğini ısrarla vurguladı. Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Ekici, kurucu üyelerden Abdullah Başçı ve Ömer Ünal’ın da katıldığı kahvaltılı sohbet toplantısında ev sahipliğinden dolayı sayın Davutoğlu ile eşi Sare hanımefendiye çok teşekkür ederiz.  
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2020 - Çarşamba
Ahmet Turan

DAVUTOĞLU’NU DİNLEDİK

Pazartesi günkü köşemizde bugün Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun partisinin il binası açılışı ve konutunda basın mensuplarına ikram ettiği sabah kahvaltısındaki sohbetinde söylediklerini paylaşacağımıza söz vermiştik.

Birçok okurumuz dün arayarak sözümüzü hatırlattı.

İlgilerine teşekkür ederim.

Biz zaten bugünkü köşemizi önceden rezerve etmiştik.

Ama öncelikle dün hakkın rahmetine kavuşan Milli Görüş davası erlerinden rahmetli hocamız 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın dostu Şevket Kazan abimize Allah’ımdan rahmet için dua ederim.

54. Hükümette Adalet Bakanı olarak ta görev yapan merhum Şevket Kazan, her fırsatta gençliğe Ahlak ve Maneviyatı anlatırdı.

Allah’ım rahmet eder inşallah.

Şimdi Davutoğlu’nun kahvaltıdaki sohbetinden bazı sözlerini paylaşacağım.

Çünkü 3 saate yakın karşılıklı sohbet ederek kendisini dinledik.

Danışmanlık görevi yaptığı, hatta hiçbir görevi olmamasına rağmen 54. Hükümet döneminde D-8 projesi için Malezya ya tekrar gidişini ve Malezya anılarını, Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık dönemlerini ve Gelecek Partisi kuruluşuna giden süreci dinledik.

İl Teşkilatının açılışında gösterilen ilgiden dolayı Konyalılara müteşekkirim diye başladı sohbetine.

“Kulu dan Altınekin’den itibaren hemşehrilerimin gösterdiği yakın ilgi beni çok mutlu etti. Ben buna ‘Maya tuttu’ diyorum.

Araç konvoyu çok güzeldi.

Siyasette de olsa üslup ve dil önemli” diyerek cümleleri seçiyor ve kırıcı olmamaya özen gösteriyor.

Aranızda en genç basın mensubu kim diye sorduğunda ben elimi kaldırınca “Ahmet bey şimdi soracağım tecrübeli ismi gölgelemek için elini kaldırdı” şeklindeki sözleriyle esprili bir ortama da geçiş yaptık.

Ama Davutoğlu doluydu.

Bunu orada bulunan tüm basın mensubu arkadaşlarım hti.

Kırgındı.

Üzgündü.

Hakkında ileri sürülen bazı suçlamalara çok kırıldığını “Herkesin mal varlığı araştırılsın” cümlesiyle duyurmaya çalıştı.

İçimden siyaset bu diyorum.

Hatta 30 yıldan fazladır takip ettiğim siyasetin içerisinde bu tür duygular paylaşılınca veya karşılıklı suçlamalar yapılınca siyasetten soğuduğum zamanlar çok olmuştur.

Ancak biz basın mensuplarının samimi ortamda, samimi sohbetle konuların iyi anlaşılması için bu tür muhabbetlere ihtiyacımız var.

Bu hangi partiden olursa, olsun bizim için bir çizgi ayrımı değildir.

Benim özelimde haber kutsal, yorum vicdandır.

Vicdanları yaralamamaya özen gösterilmeli.

Davutoğlu’nun bizimle paylaştıkları teşkilatların açılışında yaptığı konuşmalarda da yer alıyor.

İnanmadığı yolda yürümediğini, ancak karar verdikten sona da dönmediğini ısrarla vurguladı.

Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Ekici, kurucu üyelerden Abdullah Başçı ve Ömer Ünal’ın da katıldığı kahvaltılı sohbet toplantısında ev sahipliğinden dolayı sayın Davutoğlu ile eşi Sare hanımefendiye çok teşekkür ederiz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (