( (
Ahmet Turan
Köşe Yazarı
Ahmet Turan
 

BAŞKAN PEKYATIRMACI ZİYARETTE

2019 yılı geride kaldı.   2020 yılına girdik.   Kurumlar, kuruluşlar, üniversiteler, belediyeler, iş adamlarının üyesi olduğu Sivil Toplum Kuruluşları geride kalan bir yılın değerlendirmesini kamuoyuyla paylaşırlar.   Yönetici veya başkan konumunda olanlar başında olduğu kurum veya kuruluşta bir yılda yapılan çalışmalar ile önümüzdeki yıllar içinde yapılacak projeleri başlıklar halinde açıklamaya çalışırlar.   Bu açıklamalar genelde her yeni yılın Ocak ayında yapılır.   Bugün sizi de haberdar ettiğim gibi, tesadüfen şahit olduğum bir uygulamayı paylaşmak istedim.   Farklı bir çalışma. Doğrusu insanın hoşuna da gidiyor.   Yer Selçuklu Belediye binası içi.   Emlak vergisi ödemek için Selçuklu Belediyesi’ne gitmiştim. Bir taşla iki kuş derler ya… Bende oraya kadar gitmişken Belediye de görevli dostları da ziyaret edeyim istedim. Makamlarına uğradığımda ‘Başkanla birlikteler’ cevabını alınca her halde toplantı yapıyorlardır diye düşündüm.   Baktım dostlar yerinde yok. O zaman emlak vergi borcumuzu ödeyip, kaçayım diye düşünürken Emlak Servisi önünde Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırımcı’yı karşımda buldum.   Şunu da hatırlatayım. Selçuklu da başsağlığı ziyareti, düğün gibi etkinliklerde de zaman, zaman Başkan Pekyatırmacıyla karşılaşmamız oluyordu.   Hal, hatır sohbetinin sonunda “Başkanım halkın içinde görmeye alışıktık. Şimdi bina içinde görüyorum. Denetleme mi yapıyorsunuz?” diye sordum.   Biz soruya yakın cevap beklerken, Başkan bizi ters köşe yaparak, “ Bizim denetlememiz ekip arkadaşlarımızı çalışma odalarında ziyarettir” demez mi.   Lafı evirip- çevirip ziyaretin sebebini sordum.   Başkan da şunları anlattı. “Biz yılbaşında belediye içinde ve dışında çalışan tüm ekip arkadaşlarımızı yerinde ziyaret ederek sohbet ederiz. Onlardan halka hizmette daha verimli ve hızlı olunması için makamdan beklentilerini almaya çalışırız. Özel sorun ve sıkıntıları varsa onu da öğrenmeye çalışırız. Çünkü biz bir aileyiz. Ekip arkadaşlarımızın özel sorunları da hizmette verimlilik için önem taşıyor. Yardımcı olmaya çalışırız. Kurum için isteklerinde ise makamdan beklentilerini karşılamaya çalışırız. Selçuklu da bu bir gelenektir. Biz de bunu devam ettirmeye çalışıyoruz.”   Başkan bu ziyaret esnasında benim gibi işinin takibi için belediye ye gelen vatandaşlarla da koyu bir sohbet yapıyor.   Halkın içinde olan başkanlarının farkını belediye içinde de hissediyorsunuz. Mütevazi ve işinin ehli olan alçakgönüllü tüm belediye başkanlarına, STK başkanlarına, kurum ve kuruluşlarda idareci konumunda olanlara selam olsun.   Pazartesi görüşmek ümidiyle hoşçakalın.    
Ekleme Tarihi: 17 Ocak 2020 - Cuma
Ahmet Turan

BAŞKAN PEKYATIRMACI ZİYARETTE

2019 yılı geride kaldı.

 

2020 yılına girdik.

 

Kurumlar, kuruluşlar, üniversiteler, belediyeler, iş adamlarının üyesi olduğu Sivil Toplum Kuruluşları geride kalan bir yılın değerlendirmesini kamuoyuyla paylaşırlar.

 

Yönetici veya başkan konumunda olanlar başında olduğu kurum veya kuruluşta bir yılda yapılan çalışmalar ile önümüzdeki yıllar içinde yapılacak projeleri başlıklar halinde açıklamaya çalışırlar.

 

Bu açıklamalar genelde her yeni yılın Ocak ayında yapılır.

 

Bugün sizi de haberdar ettiğim gibi, tesadüfen şahit olduğum bir uygulamayı paylaşmak istedim.

 

Farklı bir çalışma. Doğrusu insanın hoşuna da gidiyor.

 

Yer Selçuklu Belediye binası içi.

 

Emlak vergisi ödemek için Selçuklu Belediyesi’ne gitmiştim. Bir taşla iki kuş derler ya… Bende oraya kadar gitmişken Belediye de görevli dostları da ziyaret edeyim istedim. Makamlarına uğradığımda ‘Başkanla birlikteler’ cevabını alınca her halde toplantı yapıyorlardır diye düşündüm.

 

Baktım dostlar yerinde yok. O zaman emlak vergi borcumuzu ödeyip, kaçayım diye düşünürken Emlak Servisi önünde Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırımcı’yı karşımda buldum.

 

Şunu da hatırlatayım. Selçuklu da başsağlığı ziyareti, düğün gibi etkinliklerde de zaman, zaman Başkan Pekyatırmacıyla karşılaşmamız oluyordu.

 

Hal, hatır sohbetinin sonunda “Başkanım halkın içinde görmeye alışıktık. Şimdi bina içinde görüyorum. Denetleme mi yapıyorsunuz?” diye sordum.

 

Biz soruya yakın cevap beklerken, Başkan bizi ters köşe yaparak, “ Bizim denetlememiz ekip arkadaşlarımızı çalışma odalarında ziyarettir” demez mi.

 

Lafı evirip- çevirip ziyaretin sebebini sordum.

 

Başkan da şunları anlattı. “Biz yılbaşında belediye içinde ve dışında çalışan tüm ekip arkadaşlarımızı yerinde ziyaret ederek sohbet ederiz. Onlardan halka hizmette daha verimli ve hızlı olunması için makamdan beklentilerini almaya çalışırız. Özel sorun ve sıkıntıları varsa onu da öğrenmeye çalışırız. Çünkü biz bir aileyiz. Ekip arkadaşlarımızın özel sorunları da hizmette verimlilik için önem taşıyor. Yardımcı olmaya çalışırız. Kurum için isteklerinde ise makamdan beklentilerini karşılamaya çalışırız. Selçuklu da bu bir gelenektir. Biz de bunu devam ettirmeye çalışıyoruz.”

 

Başkan bu ziyaret esnasında benim gibi işinin takibi için belediye ye gelen vatandaşlarla da koyu bir sohbet yapıyor.

 

Halkın içinde olan başkanlarının farkını belediye içinde de hissediyorsunuz. Mütevazi ve işinin ehli olan alçakgönüllü tüm belediye başkanlarına, STK başkanlarına, kurum ve kuruluşlarda idareci konumunda olanlara selam olsun.

 

Pazartesi görüşmek ümidiyle hoşçakalın.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (