( (

SEBD Başkanı Ergen: Turizmin Temelini Alışverişte Güven Oluşturur

Turizm 21.01.2020 - 13:43, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

SEBD Başkanı Ergen: Turizmin Temelini Alışverişte Güven Oluşturur

SEBD Başkanı Mehmet Ergen, “Hiç kimsenin alışverişte turisti aldatarak turizme zarar verme hakkı yoktur” dedi.
 Antalya Side Esnaf Birliği Derneği-SEBD Başkanı Mehmet Ergen, ürün üzerindeki etiket fiyatının turistlere alışverişte güven verdiğini söyledi. Turizmde alışverişin önemli olduğunu ve esnaf-turist ilişkisinin temelini ''güven' oluşturduğunu belirterek “Hiç kimsenin alışverişte turisti aldatarak turizme zarar verme hakkı yoktur” dedi. Mehmet Ergen,'''Side’de 35 yılda yaratılan kalıcı ve sürdürülebilir turizmin, alışverişte güler yüzlü esnafın beden diliyle ve hareketleriyle turiste güven vermesi sonucu ortaya çıktığını söyledi. Mehmet Ergen şunları anlattı: “Anadolu’da ahilik küytüründe esnafın müşteriye karşı yaptığı hataya karşı çok güzel sözleri vardır. ‘Müşteri velinimetimizdir ‘ ve ‘tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır’, “Eli bal tartıyor, yüzü sirke satıyor’ şeklindeki sözler turizmdeki alışverişin temelleridir. TURİSTİ GÜVEN GERİ GETİRİYOR Karşılıklı güvene bağlı alışcerişlerde müşteri memnuniyeti anketlerinde yüzde 85 oranında “güven” öne çıkıyor. Bu ise Bir sonraki yılın erken rezervasyonunu etkiliyor. Bu yeni ziyaretleri getiriyor demektir. Bununla birlikte güvene bağlı yeni alışverişlerin yapılmasını getiriyor. Bu nedenle turiste “nereden bilecek?” diye ayıplı ürün satmayalım. Dünyanın kürselleşmeye bağlı iletişimin zirve yaptığı dönemde turizm daha hassasiyet kazanıyor. KIMSENIN TURIZME ZARAR VERME HAKKı YOKTUR Bir turist, bin turist getirir sözünü unutmayalım. Bir çürük elma, bir kasa elmayı çürüttüğü gibi turizmde yapılan bir hatanın faturası tüm turizmine etkiler. Bu nedenle turistin kıymetini bilelim. Türkiye ve dünyada Side markası kolay oluşmadı. Side yapılan titiz çalışymalar sonucu turizmde 35 yılda dünya makası haline geldi. Bu değeri kimsenin teyfi davranışlarla yıkma hakkı yoktur.” PAZARI, ALMANLAR VE HOLLANDALILAR SEVİYOR Manavgat Sabit Seyyar Pazarcılar Odası Başkani Sami Dursun Doğan, turistik pazarlarda ürünlerin üzerine etiket fiyatı yazilmasının turistler üzerinde güven oluşturduğunu söyledi. Yılın 12 ayı bin 500 pazarcı esnafının turistik pazarlarda sergi açtığını anlatan Doğan, pazarı tercih edenlerini bayında Almanlar ve Hollandalı turistlerin olşutğunu belirterek ''Almanlar alışverşte güvene önem verir. Sabit seyyar pazarcılarımız 25 yıllık karşılıklı güven oluşumuyla kışın ölü sezon hariç pazarlarımızda Avrupalı ve Rus turist hereketliliği görürler” dedi. Kaynak: SEBD Başkanı Ergen: Turizmin temelini alışverişte güven oluşturur
SEBD Başkanı Mehmet Ergen, “Hiç kimsenin alışverişte turisti aldatarak turizme zarar verme hakkı yoktur” dedi.
 Antalya Side Esnaf Birliği Derneği-SEBD Başkanı Mehmet Ergen, ürün üzerindeki etiket fiyatının turistlere alışverişte güven verdiğini söyledi. Turizmde alışverişin önemli olduğunu ve esnaf-turist ilişkisinin temelini ''güven' oluşturduğunu belirterek “Hiç kimsenin alışverişte turisti aldatarak turizme zarar verme hakkı yoktur” dedi.

alisveris-001.jpg
Mehmet Ergen,'''Side’de 35 yılda yaratılan kalıcı ve sürdürülebilir turizmin, alışverişte güler yüzlü esnafın beden diliyle ve hareketleriyle turiste güven vermesi sonucu ortaya çıktığını söyledi.
Mehmet Ergen şunları anlattı: “Anadolu’da ahilik küytüründe esnafın müşteriye karşı yaptığı hataya karşı çok güzel sözleri vardır. ‘Müşteri velinimetimizdir ‘ ve ‘tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır’, “Eli bal tartıyor, yüzü sirke satıyor’ şeklindeki sözler turizmdeki alışverişin temelleridir.

TURİSTİ GÜVEN GERİ GETİRİYOR
Karşılıklı güvene bağlı alışcerişlerde müşteri memnuniyeti anketlerinde yüzde 85 oranında “güven” öne çıkıyor. Bu ise Bir sonraki yılın erken rezervasyonunu etkiliyor. Bu yeni ziyaretleri getiriyor demektir. Bununla birlikte güvene bağlı yeni alışverişlerin yapılmasını getiriyor. Bu nedenle turiste “nereden bilecek?” diye ayıplı ürün satmayalım. Dünyanın kürselleşmeye bağlı iletişimin zirve yaptığı dönemde turizm daha hassasiyet kazanıyor.

alisveris-003.jpgKIMSENIN TURIZME ZARAR VERME HAKKı YOKTUR
Bir turist, bin turist getirir sözünü unutmayalım. Bir çürük elma, bir kasa elmayı çürüttüğü gibi turizmde yapılan bir hatanın faturası tüm turizmine etkiler. Bu nedenle turistin kıymetini bilelim. Türkiye ve dünyada Side markası kolay oluşmadı. Side yapılan titiz çalışymalar sonucu turizmde 35 yılda dünya makası haline geldi. Bu değeri kimsenin teyfi davranışlarla yıkma hakkı yoktur.”

alisveris-005.jpgPAZARI, ALMANLAR VE HOLLANDALILAR SEVİYOR
Manavgat Sabit Seyyar Pazarcılar Odası Başkani Sami Dursun Doğan, turistik pazarlarda ürünlerin üzerine etiket fiyatı yazilmasının turistler üzerinde güven oluşturduğunu söyledi. Yılın 12 ayı bin 500 pazarcı esnafının turistik pazarlarda sergi açtığını anlatan Doğan, pazarı tercih edenlerini bayında Almanlar ve Hollandalı turistlerin olşutğunu belirterek ''Almanlar alışverşte güvene önem verir. Sabit seyyar pazarcılarımız 25 yıllık karşılıklı güven oluşumuyla kışın ölü sezon hariç pazarlarımızda Avrupalı ve Rus turist hereketliliği görürler” dedi.

alisveris-007.jpg
alisveris-009.jpg
alisveris-010.jpg
alisveris-011.jpg
alisveris-014.jpg
alisveris-013.jpg

Kaynak: SEBD Başkanı Ergen: Turizmin temelini alışverişte güven oluşturur

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (