( (

Meltem Orhan'ın ''Türkiye'deki Kadın Girişimciler'' Adlı Kitabı 2.Baskısını Yaptı

Kültür Sanat (Haber Merkezi) - | 31.07.2024 - 11:26, Güncelleme: 31.07.2024 - 11:26
 

Meltem Orhan'ın ''Türkiye'deki Kadın Girişimciler'' Adlı Kitabı 2.Baskısını Yaptı

Akşehir’in sevilen ve başarı ismi Meltem Orhan,kadınların çalışma hayatındaki yeri ve kadın girişimciliğine yönelik çalışmalarını kaleme aldığı Türkiye'deki Kadın Girişimciler adlı bir kitap kısa sürede 2.baskısını yaptı.
Nobel Yayınevi Bilimsel Eserler serisinde 2.baskısı yayımlanan kitabını geçtiğimiz yıl vefat eden  babası eğitimci Kadir Orhan'ın  aziz hatırasına ve kardeşi Özlem Orhan’a atf  eden Meltem Orhan kitabıyla alakalı olarak gazetemize özel yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi ; Türkiye'de kadın olmak güç bir iş fakat kadın olmak elindeki asıl “güç”!Son zamanlarda, hızla gelişen dünyada ve Türkiye'de, kadınların çalışma hayatına büyük ölçüde katılması ve daha faal görev alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları, gelişen ekonomiler için stratejik bir öneme sahip olmuştur. Kadın girişimciliği, kadınların kendi kazanımlarını elde ederek ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarında önemli rol olmasıyla birlikte kadınların iş hayatına ve ülke ekonomisine büyük katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Kadınların toplumdaki yerlerini yükseltme, ekonomik özgürlüklerini gerçekleştirme gibi konularda, kadın girişimciliğinin etkisi oldukça büyüktür. İş dünyasında varlıklı olmanın, kullanılamayan potansiyeli aktif hâle getirmenin ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolunun, kadın girişimciliğinin öne çıkmasından ve teşvik edilmesinden geçtiği, gerek akademik çevrede gerekse iş dünyasında ifade edilmektedir. Yapılan çalışmalarda kadın girişimcilerin kişisel karakteristikleri; bağımsız, özgüvenli, dinamik, rekabetçi ve amaç yönelimli olarak tanımlanmaktadır. Bu açıdan kadınların ekonomik hayatta erkeklerin yanında yer almasını sağlayacak politika ve projelere öncelik verilmesi ile onlar ekonomik ve sosyal gelişmeye önemli katkılar sağlayan potansiyel güç hâline getirmek mümkündür. Bununla beraber kadınların girişimcilik faaliyetlerinde önemli engellere maruz kaldıkları ve fazlaca zorlandıkları görülebilir. Bu çalışma, girişimciliğin hız kazandığı günümüzdeki dünyada, Türkiye'de kadınların girişimcilik faaliyetlerinde karşılaştıkları engelleri ve kadın girişimcilerin yaratacakları fırsatları teorik bir düzlemde ele almayı amaçlamaktadır. Kadına dair her şeyi esasen Peygamber efendimizin emri ile yürütmek gerekir ki, büyük liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK bize bu hakları İslam dininin kadına verdiği değer doğrultusunda verdi. Savaş, kriz, kaotik bütün bu ortamlar kadınların sayesinde aşıldı. O yüzden bu kitabımı Sur’un üflendiği son ana değin bu yolda yürüyen çalışan kahraman hanımlara ithaf ediyorum dedi.Haber Süleyman Bademci
Akşehir’in sevilen ve başarı ismi Meltem Orhan,kadınların çalışma hayatındaki yeri ve kadın girişimciliğine yönelik çalışmalarını kaleme aldığı Türkiye'deki Kadın Girişimciler adlı bir kitap kısa sürede 2.baskısını yaptı.

Nobel Yayınevi Bilimsel Eserler serisinde 2.baskısı yayımlanan kitabını geçtiğimiz yıl vefat eden  babası eğitimci Kadir Orhan'ın  aziz hatırasına ve kardeşi Özlem Orhan’a atf  eden Meltem Orhan kitabıyla alakalı olarak gazetemize özel yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

Türkiye'de kadın olmak güç bir iş fakat kadın olmak elindeki asıl “güç”!Son zamanlarda, hızla gelişen dünyada ve Türkiye'de, kadınların çalışma hayatına büyük ölçüde katılması ve daha faal görev alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları, gelişen ekonomiler için stratejik bir öneme sahip olmuştur.

Kadın girişimciliği, kadınların kendi kazanımlarını elde ederek ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarında önemli rol olmasıyla birlikte kadınların iş hayatına ve ülke ekonomisine büyük katkısı yadsınamaz bir gerçektir.

Kadınların toplumdaki yerlerini yükseltme, ekonomik özgürlüklerini gerçekleştirme gibi konularda, kadın girişimciliğinin etkisi oldukça büyüktür. İş dünyasında varlıklı olmanın, kullanılamayan potansiyeli aktif hâle getirmenin ve yeni iş sahaları oluşturmanın yolunun, kadın girişimciliğinin öne çıkmasından ve teşvik edilmesinden geçtiği, gerek akademik çevrede gerekse iş dünyasında ifade edilmektedir.

Yapılan çalışmalarda kadın girişimcilerin kişisel karakteristikleri; bağımsız, özgüvenli, dinamik, rekabetçi ve amaç yönelimli olarak tanımlanmaktadır. Bu açıdan kadınların ekonomik hayatta erkeklerin yanında yer almasını sağlayacak politika ve projelere öncelik verilmesi ile onlar ekonomik ve sosyal gelişmeye önemli katkılar sağlayan potansiyel güç hâline getirmek mümkündür. Bununla beraber kadınların girişimcilik faaliyetlerinde önemli engellere maruz kaldıkları ve fazlaca zorlandıkları görülebilir.

Bu çalışma, girişimciliğin hız kazandığı günümüzdeki dünyada, Türkiye'de kadınların girişimcilik faaliyetlerinde karşılaştıkları engelleri ve kadın girişimcilerin yaratacakları fırsatları teorik bir düzlemde ele almayı amaçlamaktadır.

Kadına dair her şeyi esasen Peygamber efendimizin emri ile yürütmek gerekir ki, büyük liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK bize bu hakları İslam dininin kadına verdiği değer doğrultusunda verdi. Savaş, kriz, kaotik bütün bu ortamlar kadınların sayesinde aşıldı. O yüzden bu kitabımı Sur’un üflendiği son ana değin bu yolda yürüyen çalışan kahraman hanımlara ithaf ediyorum dedi.Haber Süleyman Bademci

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (