( (

Konya’da Aşurenin Bereketi

Gündem (Haber Merkezi) - | 20.07.2024 - 16:08, Güncelleme: 20.07.2024 - 16:08
 

Konya’da Aşurenin Bereketi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Muharrem ayı münasebetiyle Emetullah Hanım Vakfı hayır şartı gereği, 81 ilde Cuma namazı sonrasında halkımıza aşure dağıtımı yaptı.
Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet binası önünde saat11:00 de ,Konya’da Sultan Selim Cami, Aksaray Ulu Cami ve Karaman Aktekke Camiinde Cuma namazı sonrasında vatandaşlara Aşure ikramında bulundu. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç yaptığı açıklamada; Vakıflar Genel Müdürlüğü görevlerinden biri de atalarımızın kurduğu vakıfların ait vakfiyelerinde yazılı hayır şartlarının yerine getirmektir. Sultan III. Ahmed’in eşi Emetullah Hanım 1764 yılında İstanbul’da bir vakıf kurmuş ve hayır şartı olarak “ahaliye aşure dağıtılmasını” şart koymuştur. Bölge Müdürlüğü olarak 260 yıllık ata mirası bu vakfın hayır şartını yerine getirmek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektedir. Bu vesileyle Muharrem ayında Türk -İslam geleneğinin yaşatılmasının sevincini de yaşıyoruz dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Muharrem ayı münasebetiyle Emetullah Hanım Vakfı hayır şartı gereği, 81 ilde Cuma namazı sonrasında halkımıza aşure dağıtımı yaptı.

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet binası önünde saat11:00 de ,Konya’da Sultan Selim Cami, Aksaray Ulu Cami ve Karaman Aktekke Camiinde Cuma namazı sonrasında vatandaşlara Aşure ikramında bulundu.

Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç yaptığı açıklamada; Vakıflar Genel Müdürlüğü görevlerinden biri de atalarımızın kurduğu vakıfların ait vakfiyelerinde yazılı hayır şartlarının yerine getirmektir. Sultan III. Ahmed’in eşi Emetullah Hanım 1764 yılında İstanbul’da bir vakıf kurmuş ve hayır şartı olarak “ahaliye aşure dağıtılmasını” şart koymuştur. Bölge Müdürlüğü olarak 260 yıllık ata mirası bu vakfın hayır şartını yerine getirmek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektedir. Bu vesileyle Muharrem ayında Türk -İslam geleneğinin yaşatılmasının sevincini de yaşıyoruz dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (