( (

Paslı Aydınlar Ocağında “Yeni Türkiye”yi Konuşacak

Kültür Sanat (Haber Merkezi) - | 13.05.2024 - 11:56, Güncelleme: 13.05.2024 - 11:56
 

Paslı Aydınlar Ocağında “Yeni Türkiye”yi Konuşacak

Dr. Cemil Paslı 14 Mayıs Salı günü saat 21.00 de Konya Aydınlar Ocağı faaliyetleri kapsamında İl Halk Kütüphanesi Salonunda konferans verecektir.
Doktora tez konusu “Kelamda Yenilik Arayışları ve Mehmet Şerefeddin Yaltaya’nın İctimai Kelam Projesi” başlığı çerçevesinde “Mehmet Şerefeddin Yaltkaya’nın İctimai Kelam Projesi, İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye” konularını vereceği konferansında ayrıntılı olarak ele alacak olan Paslı, Cumhuriyet’in mutfağı olarak gördüğü İslam Mecmuası (1914-1918) ile günümüz arasındaki bağlantılara ve Yeni Türkiye’ye geçişe dair fikirlerini paylaşacaktır. Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirilecek bu önemli programa tüm ilgili fikir ve kültür dostlarını davet etti.
Dr. Cemil Paslı 14 Mayıs Salı günü saat 21.00 de Konya Aydınlar Ocağı faaliyetleri kapsamında İl Halk Kütüphanesi Salonunda konferans verecektir.

Doktora tez konusu “Kelamda Yenilik Arayışları ve Mehmet Şerefeddin Yaltaya’nın İctimai Kelam Projesi” başlığı çerçevesinde “Mehmet Şerefeddin Yaltkaya’nın İctimai Kelam Projesi, İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye” konularını vereceği konferansında ayrıntılı olarak ele alacak olan Paslı, Cumhuriyet’in mutfağı olarak gördüğü İslam Mecmuası (1914-1918) ile günümüz arasındaki bağlantılara ve Yeni Türkiye’ye geçişe dair fikirlerini paylaşacaktır.

Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirilecek bu önemli programa tüm ilgili fikir ve kültür dostlarını davet etti.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (