( (

NEÜ Öğrencileri Turunçgillerin Beyaz Kısmından Erişte Üretiyor

Eğitim 28.03.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

NEÜ Öğrencileri Turunçgillerin Beyaz Kısmından Erişte Üretiyor

Danışmanlığını Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kürşat Demir’in yürüttüğü projenin “Tübitak 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteğe layık görüldü. Eriştenin geleneksel ürünlerimizin içinde önemli bir yeri olduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Kürşat Demir, “Yeni nesillerin erişteyi unutup makarnaya yöneldiğini görüyoruz. Bu projeyle öğrencilerimiz geçmiş ile geleceği buluşturmak adına önemli bir çalışma yaparak daha sağlıklı daha fonksiyonel erişte üretmiş olacaklar. Özellikle de besinsel lif içeriği bakımından oldukça zengin ürünler üretmeyi ve en iyi şekilde Türk halkının damak tadına da hitap eden ürünler üretmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu. Şebnem Esra Ergüner ve Sultan Yağmur Bal ise, ürünler hakkında bilgi vererek, “Portakal ve mandalinaların yararlı olan beyaz kısımlarını erişte yapımında kullandık, bunu yapmaktaki amacımız Türklerin damak zevkine uygun fonksiyonel erişte üretmekti. TÜBİTAK’dan destek aldığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Danışmanlığını Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kürşat Demir’in yürüttüğü projenin “Tübitak 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteğe layık görüldü.


Eriştenin geleneksel ürünlerimizin içinde önemli bir yeri olduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Kürşat Demir, “Yeni nesillerin erişteyi unutup makarnaya yöneldiğini görüyoruz. Bu projeyle öğrencilerimiz geçmiş ile geleceği buluşturmak adına önemli bir çalışma yaparak daha sağlıklı daha fonksiyonel erişte üretmiş olacaklar. Özellikle de besinsel lif içeriği bakımından oldukça zengin ürünler üretmeyi ve en iyi şekilde Türk halkının damak tadına da hitap eden ürünler üretmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.


Şebnem Esra Ergüner ve Sultan Yağmur Bal ise, ürünler hakkında bilgi vererek, “Portakal ve mandalinaların yararlı olan beyaz kısımlarını erişte yapımında kullandık, bunu yapmaktaki amacımız Türklerin damak zevkine uygun fonksiyonel erişte üretmekti. TÜBİTAK’dan destek aldığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (