( (

İlçe Tarım Müdürü Hasan Yaz Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Bölge (Haber Merkezi) - | 19.09.2024 - 09:52, Güncelleme: 19.09.2024 - 09:52
 

İlçe Tarım Müdürü Hasan Yaz Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Yunak İlçe Tarım ve orman müdürlüğü tarafından “Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 Toplantıdan sonra açıklama yapan Tarım ve orman ilçe Müdürü Hasan Yaz , 2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.  Diyerek sözlerine şöyle devam etti : ‘’Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın  kamuoyuna açıkladığı üzere yeni destekleme modeli ile ilk defa bitkisel üretim destekleri 3 yıllık ve üretim dönemi  belirlenmiştir. Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidilip , bitkisel üretim yapan ÇKS'ye kayıtlı tüm üreticiler desteklerini  alacaktır.   Bakanlığımızca alınan bu kararla birlikte çiftçilerimiz ne üreteceğine  karar vermeden önce, hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacağını bilmiş olacak. Böylece çiftçilerimizi, planlı üretime yönlendirecek ve plansız üretimin getirdiği birtakım olumsuzlukların da önüne geçmiş olacağız" Üretimde verim ve kalitenin artırılması ve kayıtların güncel tutulması, üretim sürecinde yaşanan olumsuzluklardan üreticilerimizin korunmasını hedefleyen, üretim planlaması ve yeni destekleme modelinin anlatıldığı toplantıya,  Ziraat Odası Başkan Vekili Mustafa Aktaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı Mahmut Serter ile mahalle muhtarları , daire amirleri , tarımsal kooperatif yöneticileri ve üreticiler katıldı. Bilgilendirme çalışmaları   İlçe Tarım ve orman müdürlüğü personellerince  tüm mahallelerde yapılmaya devam edilecektir.  Tarımsal Desteklemelere İlişkin Konularda üreticilerimiz ilçe müdürlüğümüzden ayrıntılı bilgi alabilecektir.’’Dedi.
Yunak İlçe Tarım ve orman müdürlüğü tarafından “Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 Toplantıdan sonra açıklama yapan Tarım ve orman ilçe Müdürü Hasan Yaz , 2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.  Diyerek sözlerine şöyle devam etti :

‘’Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın  kamuoyuna açıkladığı üzere yeni destekleme modeli ile ilk defa bitkisel üretim destekleri 3 yıllık ve üretim dönemi  belirlenmiştir. Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidilip , bitkisel üretim yapan ÇKS'ye kayıtlı tüm üreticiler desteklerini  alacaktır.

  Bakanlığımızca alınan bu kararla birlikte çiftçilerimiz ne üreteceğine  karar vermeden önce, hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacağını bilmiş olacak. Böylece çiftçilerimizi, planlı üretime yönlendirecek ve plansız üretimin getirdiği birtakım olumsuzlukların da önüne geçmiş olacağız"

Üretimde verim ve kalitenin artırılması ve kayıtların güncel tutulması, üretim sürecinde yaşanan olumsuzluklardan üreticilerimizin korunmasını hedefleyen, üretim planlaması ve yeni destekleme modelinin anlatıldığı toplantıya,  Ziraat Odası Başkan Vekili Mustafa Aktaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı Mahmut Serter ile mahalle muhtarları , daire amirleri , tarımsal kooperatif yöneticileri ve üreticiler katıldı.

Bilgilendirme çalışmaları   İlçe Tarım ve orman müdürlüğü personellerince  tüm mahallelerde yapılmaya devam edilecektir.  Tarımsal Desteklemelere İlişkin Konularda üreticilerimiz ilçe müdürlüğümüzden ayrıntılı bilgi alabilecektir.’’Dedi.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (