( (

Hububat alım fiyatına Saadet Partisi’nden tepki

11.06.2024 - 14:15, Güncelleme: 11.06.2024 - 14:15
 

Hububat alım fiyatına Saadet Partisi’nden tepki

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin yaptığı yazılı açıklama ile hububat alım fiyatına tepki gösterdi.Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - TÜİK rakamlarına göre enflasyonunMayıs ayında yüzde 75’i aştığı açıklanmışken buğday alım fiyatının yaklaşık olarak yüzde 19 artmasının şaşkınlıkla karşılandığını ifade eden SP Edirne İl Başkanı Sinan Tekin yazılı bir açıklama yayınladı. Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin yaptığı açıklama şöyle;“Üreticilerimiz üreterek kaybetmiştir, milletimiz kaybetmiştir. Açıklanan rakamlar çiftçiye üretmeyin demektir. Böyle olursa çiftçilik biter.Hükümetin açıkladığı rakamlar zarar ettirir. Bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir. Mazot, gübre, elektrik vb birçok girdi kalemine 0'ü aşan zamlar yapılırken, alım fiyatlarına sadece 'luk bir zam yapılması kabul edilemez.Tarım meselesi Türkiye’nin milli güvenlik meselesidir.Her türlü sıkıntının üstesinden bir şekilde gelinebilir ama tarımda ve hayvancılıkta meydana gelen üretim tüketim dengesinin bozulmasının üstesinden gelmek kolay değildir.Bu durum ülkemizi dışa bağımlı bir hale getirir.”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin yaptığı yazılı açıklama ile hububat alım fiyatına tepki gösterdi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - TÜİK rakamlarına göre enflasyonunMayıs ayında yüzde 75’i aştığı açıklanmışken buğday alım fiyatının yaklaşık olarak yüzde 19 artmasının şaşkınlıkla karşılandığını ifade eden SP Edirne İl Başkanı Sinan Tekin yazılı bir açıklama yayınladı.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin yaptığı açıklama şöyle;“Üreticilerimiz üreterek kaybetmiştir, milletimiz kaybetmiştir. Açıklanan rakamlar çiftçiye üretmeyin demektir. Böyle olursa çiftçilik biter.Hükümetin açıkladığı rakamlar zarar ettirir. Bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir. Mazot, gübre, elektrik vb birçok girdi kalemine 0'ü aşan zamlar yapılırken, alım fiyatlarına sadece 'luk bir zam yapılması kabul edilemez.Tarım meselesi Türkiye’nin milli güvenlik meselesidir.Her türlü sıkıntının üstesinden bir şekilde gelinebilir ama tarımda ve hayvancılıkta meydana gelen üretim tüketim dengesinin bozulmasının üstesinden gelmek kolay değildir.Bu durum ülkemizi dışa bağımlı bir hale getirir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (