( (

EÜ Tıp Fakültesi “Uluslararası Robotik Rehabilitasyon Sempozyumu"na ev sahipliği yapacak

Eğitim 05.05.2023 - 11:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 13:56
 

EÜ Tıp Fakültesi “Uluslararası Robotik Rehabilitasyon Sempozyumu"na ev sahipliği yapacak

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilimi Dalı ve Romatem Sağlık Grubu iş birliğinde düzenlenen Uluslararası Robotik Rehabilitasyon Sempozyumu, 6 Mayıs Cumartesi günü, saat 10.00-16.00 arasında, 20 Mayıs Amfisinde fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarını bir araya getiriyor.
Günümüzde giderek artan ölçüde modern tıbbın bir parçası haline gelen robotik teknolojiler, klasik fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri ile birlikte kullanıldığında çok daha kısa zamanda, etkin ve hızlı geri dönüşler sağlıyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Romatem Sağlık Grubu’nun iş birliğinde hibrit olarak düzenlenen “Robotik Rehabilitasyon” başlıklı sempozyum, yurt dışından ve yurt içinden alanında uzman fiziksel tıp ve rehabilitasyon hekimlerini bir araya getirecek. “Robotlar ve Tele Tıp çığır açtı” Sempozyum Başkanı, Ege Tıp Fakültesi FTR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, robotların ve tele tıbbın tedavi alanlarında çığır açtığının altını çizerek, “Rehabilitasyon bir çocuk veya erişkinin günlük yaşam aktivitelerinde mümkün olduğunca bağımsız olmasını sağlar ve ailesinin bakımı gibi anlamlı yaşam rollerine, eğitim ve iş hayatına, sosyal aktivitelere katılımını kolaylaştırır. Tüm dünyada rehabilitasyondan yarar görebilecek sağlık sorunlarına sahip 2.4 milyar kişi bulunuyor. Tüm dünyada popülasyonun sağlık durumlarındaki değişikliklere bağlı olarak rehabilitasyon gereksiniminin giderek artacağı tahmin ediliyor. Herkesin yaşamının bir döneminde rehabilitasyon gereksinimi olabilir. Bir kaza geçirebilir, hasta olabilir, ameliyat olabilir ya da sadece yaşlanmaya bağlı olarak fonksiyonlarımızda kayıplar yaşayabiliriz. Aslında rehabilitasyon sadece yaşam kalitesini yükseltmez, hastalıklara bağlı komplikasyonları da engelleyerek yaşam süresini uzatır. İnme, omurilik yaralanmaları, serebral palsi gibi nörolojik hastalıklarda, ortopedik nedenli yürüme bozuklukları ve daha birçok sorunda geleneksel fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri ile çok başarılı sonuçlar alıyoruz. Ancak günümüzde artarak modern tıbbın bir parçası haline robotik teknolojiler, klasik fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri ile birlikte kullanıldığında çok daha hızlı, etkin ve iyileşme sonuçları almamızı mümkün kılıyor. Robotik teknolojilerle ilgili gelişmeleri ve kullanım alanlarını, bu sempozyumda birlikte tartışacak ve paylaşacağız” dedi. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilimi Dalı ve Romatem Sağlık Grubu iş birliğinde düzenlenen Uluslararası Robotik Rehabilitasyon Sempozyumu, 6 Mayıs Cumartesi günü, saat 10.00-16.00 arasında, 20 Mayıs Amfisinde fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarını bir araya getiriyor.

Günümüzde giderek artan ölçüde modern tıbbın bir parçası haline gelen robotik teknolojiler, klasik fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri ile birlikte kullanıldığında çok daha kısa zamanda, etkin ve hızlı geri dönüşler sağlıyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Romatem Sağlık Grubu’nun iş birliğinde hibrit olarak düzenlenen “Robotik Rehabilitasyon” başlıklı sempozyum, yurt dışından ve yurt içinden alanında uzman fiziksel tıp ve rehabilitasyon hekimlerini bir araya getirecek.

“Robotlar ve Tele Tıp çığır açtı”

Sempozyum Başkanı, Ege Tıp Fakültesi FTR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, robotların ve tele tıbbın tedavi alanlarında çığır açtığının altını çizerek, “Rehabilitasyon bir çocuk veya erişkinin günlük yaşam aktivitelerinde mümkün olduğunca bağımsız olmasını sağlar ve ailesinin bakımı gibi anlamlı yaşam rollerine, eğitim ve iş hayatına, sosyal aktivitelere katılımını kolaylaştırır. Tüm dünyada rehabilitasyondan yarar görebilecek sağlık sorunlarına sahip 2.4 milyar kişi bulunuyor. Tüm dünyada popülasyonun sağlık durumlarındaki değişikliklere bağlı olarak rehabilitasyon gereksiniminin giderek artacağı tahmin ediliyor. Herkesin yaşamının bir döneminde rehabilitasyon gereksinimi olabilir. Bir kaza geçirebilir, hasta olabilir, ameliyat olabilir ya da sadece yaşlanmaya bağlı olarak fonksiyonlarımızda kayıplar yaşayabiliriz. Aslında rehabilitasyon sadece yaşam kalitesini yükseltmez, hastalıklara bağlı komplikasyonları da engelleyerek yaşam süresini uzatır. İnme, omurilik yaralanmaları, serebral palsi gibi nörolojik hastalıklarda, ortopedik nedenli yürüme bozuklukları ve daha birçok sorunda geleneksel fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri ile çok başarılı sonuçlar alıyoruz. Ancak günümüzde artarak modern tıbbın bir parçası haline robotik teknolojiler, klasik fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri ile birlikte kullanıldığında çok daha hızlı, etkin ve iyileşme sonuçları almamızı mümkün kılıyor. Robotik teknolojilerle ilgili gelişmeleri ve kullanım alanlarını, bu sempozyumda birlikte tartışacak ve paylaşacağız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (