( (

Enerya Konya, Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Sahasını İnceledi

Gündem 13.11.2014 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Enerya Konya, Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Sahasını İnceledi

Enerya Konya Bölge Müdürü Arif Kösen,  BOTAŞ Konya Şube Müdürü Fatih Sedir, Enerya Konya birim müdürleri ve teknik ekibi 11 Kasım Salı günü Tuz Gölü havzasının altına inşa edilecek yeraltı doğal gaz proje sahasına ilişkin inşaat alanında incelemede bulundular.  Enerya Konya Bölge Müdürü Arif Kösen gezi sonrası proje ile ilgili olarak  “Doğal Gaz depolama sahasını BOTAŞ yetkilileri ile birlikte inceledik. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre projenin tamamlanması ile birlikte yaklaşık 1 milyar m3 doğal gaz Tuz Gölü’nde depolanabilecek, bu depolanan doğal gazdan ihtiyaç durumunda 40 milyon m3 gaz günlük sisteme aktarılacak. Üç fazdan oluşan projenin ilk fazı tamamlanmış, şu anda ikinci fazın çalışmalarına devam ediliyor. Tuz Gölü projesinin ilk bölümünü 2016’da, ikinci bölümünün ise 2019 yılında devreye alınması için çalışmalara hız verilmiş durumda. Ülkemiz için kritik günlerde doğal gaz talebini karşılamada hayata geçirilen bu proje önemli bir adımdır” diyerek gezinin çok faydalı geçtiğini belirtti.  

Enerya Konya Bölge Müdürü Arif Kösen,  BOTAŞ Konya Şube Müdürü Fatih Sedir, Enerya Konya birim müdürleri ve teknik ekibi 11 Kasım Salı günü Tuz Gölü havzasının altına inşa edilecek yeraltı doğal gaz proje sahasına ilişkin inşaat alanında incelemede bulundular.


 Enerya Konya Bölge Müdürü Arif Kösen gezi sonrası proje ile ilgili olarak  “Doğal Gaz depolama sahasını BOTAŞ yetkilileri ile birlikte inceledik. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre projenin tamamlanması ile birlikte yaklaşık 1 milyar m3 doğal gaz Tuz Gölü’nde depolanabilecek, bu depolanan doğal gazdan ihtiyaç durumunda 40 milyon m3 gaz günlük sisteme aktarılacak. Üç fazdan oluşan projenin ilk fazı tamamlanmış, şu anda ikinci fazın çalışmalarına devam ediliyor. Tuz Gölü projesinin ilk bölümünü 2016’da, ikinci bölümünün ise 2019 yılında devreye alınması için çalışmalara hız verilmiş durumda. Ülkemiz için kritik günlerde doğal gaz talebini karşılamada hayata geçirilen bu proje önemli bir adımdır” diyerek gezinin çok faydalı geçtiğini belirtti.


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (