( (

Yöntem ’den, Geleneksel Şivlilik Etkinliği

Bölge 28.02.2020 - 12:22, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yöntem ’den, Geleneksel Şivlilik Etkinliği

Her yıl olduğu gibi, bu yılda Yöntem Eğitim Kurumları, öğrencileriyle birlikte şenlik havasında şivlilik etkinliği düzenledi.
Yöntem Koleji Meram Yerleşkesindeki şivlilik etkinliğine, Okul idarecileri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.   Şivlilik etkinliği hakkında bilgi veren Yöntem Koleji Meram Yerleşkesi Müdürü Mehmet Tekin düzenledikleri etkinlikte öğrencilerin şivlilik geleneği yaşayarak öğrendiklerini belirterek, “Üç Aylar'ın başlangıcı kabul edilen Regaip Kandilinin olduğu gün Konya'da geleneksel olarak kutlanan Şivlilik'te çocuklarımız sokak sokak, site site gezerek şivlilik toplar.Yöntem Kolejinde ise her yıl olduğu gibi bu yılda şivlilik etkinliği okulda büyük bir şenlik havasında geçti.  Diğer günlerde olduğu gibi bu önemli günde de okulumuz öğrencileri devamsızlık yapmadı. Erdemli bireylerin yetiştirildiği kolejde şivlilik ürünleri stantlara koyuldu ve tüm öğrencilerimiz, Kurumumuz tarafından öğrenciler için özel bastırdığımız poşetlere şivliliklerini aldılar. Şenlik havasında geçen şivlilik etkinliğimizde, öğrencilerimiz geleneksel hale getirdiğimiz şivlilik toplama heyecanını birlikte yaşadılar. Üç ayların başlangıcı ve Regaip kandilini kutlar, ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini dilerim” dedi.
Her yıl olduğu gibi, bu yılda Yöntem Eğitim Kurumları, öğrencileriyle birlikte şenlik havasında şivlilik etkinliği düzenledi.

Yöntem Koleji Meram Yerleşkesindeki şivlilik etkinliğine, Okul idarecileri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 

Şivlilik etkinliği hakkında bilgi veren Yöntem Koleji Meram Yerleşkesi Müdürü Mehmet Tekin düzenledikleri etkinlikte öğrencilerin şivlilik geleneği yaşayarak öğrendiklerini belirterek, “Üç Aylar'ın başlangıcı kabul edilen Regaip Kandilinin olduğu gün Konya'da geleneksel olarak kutlanan Şivlilik'te çocuklarımız sokak sokak, site site gezerek şivlilik toplar.Yöntem Kolejinde ise her yıl olduğu gibi bu yılda şivlilik etkinliği okulda büyük bir şenlik havasında geçti.  Diğer günlerde olduğu gibi bu önemli günde de okulumuz öğrencileri devamsızlık yapmadı. Erdemli bireylerin yetiştirildiği kolejde şivlilik ürünleri stantlara koyuldu ve tüm öğrencilerimiz, Kurumumuz tarafından öğrenciler için özel bastırdığımız poşetlere şivliliklerini aldılar. Şenlik havasında geçen şivlilik etkinliğimizde, öğrencilerimiz geleneksel hale getirdiğimiz şivlilik toplama heyecanını birlikte yaşadılar. Üç ayların başlangıcı ve Regaip kandilini kutlar, ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (