( (

Yapılan Son Araştırma ve Davutoğlu’nun Alacağı Oy Oranı

Siyaset 27.10.2019 - 21:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yapılan Son Araştırma ve Davutoğlu’nun Alacağı Oy Oranı

İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü Can Selçuki Davutoğlu’nun alabileceği oy oranını açıkladı.
Selçuki araştırmalarını “Eylül 2019’da bir araştırma yaptık. Biliyorsunuz Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu’nun iki yeni parti kuracağı söyleniyor. Biz de bunların halkta bir karşılığı var mı, potansiyeli nedir bunlara bakmak istedik” sözleriyle açıkladı. Davutoğlu’nun oy oranı yüzde 12.3 görünüyor Katılımcıların yüzde 12.3’ü Sayın Davutoğlu’nun kuracağı bir partiye oy verebileceğini söylüyor. Aynı oran sayın Babacan için yüzde 10. İkisinin toplam potansiyeli, her ikisine de oy verebileceğini söyleyen kişiler de var. Toplam potansiyelin yüzde 17.7 olduğunu görüyoruz. Bu aslında 2019’un başından beri yaptığımız siyasi araştırmalarla tutarlı bir sonuç ortaya koyuyor.  Türkiye’de arık yüzer gezer bir oy kitlesi var Çünkü neden? 2018 seçimlerinde biz şunu gördük Türkiye’de. İlk defa farklı ideolojik kamplar arasında oy geçişkenliği oldu. Türkiye’de artık yüzer gezer tabir ettiğimiz bir oy kitlesi var. Daha önce böyle bir şey yoktu. Mesela 24 Haziran 2018 seçimlerinde AK Parti’den memnun olmayan seçmen en fazla tepki oyunu MHP’ye verebiliyordu. Yani Cumhur ittifakı bloğunun içinde kaldı. Ama 31 Mart ve 23 Haziran İstanbul tekrar seçiminde bu iş değişti. Ondan sonra yaptığımız araştırmalar bize şunu gösteriyor. Türkiye’de yaklaşık 15 puanlık yüzer gezer bir oy var. Yani bulunduğu ideolojik kamptan bir alternatif olması haline başka bir yere geçebilecek bir kitle gözüküyor. Aslında merkez sağda olan bir kitleden bahsediyorum. Sayın Davutoğlu’nun ve Sayın Babacan’ın potansiyeli de bununla uyuşuyor.
İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü Can Selçuki Davutoğlu’nun alabileceği oy oranını açıkladı.

Selçuki araştırmalarını “Eylül 2019’da bir araştırma yaptık. Biliyorsunuz Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu’nun iki yeni parti kuracağı söyleniyor. Biz de bunların halkta bir karşılığı var mı, potansiyeli nedir bunlara bakmak istedik” sözleriyle açıkladı.

Davutoğlu’nun oy oranı yüzde 12.3 görünüyor

Katılımcıların yüzde 12.3’ü Sayın Davutoğlu’nun kuracağı bir partiye oy verebileceğini söylüyor. Aynı oran sayın Babacan için yüzde 10. İkisinin toplam potansiyeli, her ikisine de oy verebileceğini söyleyen kişiler de var. Toplam potansiyelin yüzde 17.7 olduğunu görüyoruz. Bu aslında 2019’un başından beri yaptığımız siyasi araştırmalarla tutarlı bir sonuç ortaya koyuyor. 

Türkiye’de arık yüzer gezer bir oy kitlesi var

Çünkü neden? 2018 seçimlerinde biz şunu gördük Türkiye’de. İlk defa farklı ideolojik kamplar arasında oy geçişkenliği oldu. Türkiye’de artık yüzer gezer tabir ettiğimiz bir oy kitlesi var. Daha önce böyle bir şey yoktu. Mesela 24 Haziran 2018 seçimlerinde AK Parti’den memnun olmayan seçmen en fazla tepki oyunu MHP’ye verebiliyordu. Yani Cumhur ittifakı bloğunun içinde kaldı.

Ama 31 Mart ve 23 Haziran İstanbul tekrar seçiminde bu iş değişti. Ondan sonra yaptığımız araştırmalar bize şunu gösteriyor. Türkiye’de yaklaşık 15 puanlık yüzer gezer bir oy var. Yani bulunduğu ideolojik kamptan bir alternatif olması haline başka bir yere geçebilecek bir kitle gözüküyor.

Aslında merkez sağda olan bir kitleden bahsediyorum. Sayın Davutoğlu’nun ve Sayın Babacan’ın potansiyeli de bununla uyuşuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (