( (

WhatsApp'tan Geri Adım: Veri Paylaşımı Olmayacak

Teknoloji 21.05.2021 - 12:07, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

WhatsApp'tan Geri Adım: Veri Paylaşımı Olmayacak

WhatsApp'tan kritik Türkiye kararı geldi, veri paylaşımı olmayacak.
WhatsApp'ın tartışma yaratan güncellemesi ile ilgili önemli açıklama geldi.   Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dahil olmak üzere Türkiye'deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği belirtildi.   YENİ SÖZLEŞME TARTIŞMA YARATMIŞTI WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesinin ardından kullanıcılar popüler mesajlaşma uygulamasını boykot kararı almıştı.   Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere artık devlet kurumları da yerli uygulama BiP'e geçmişti. Kamu kurumları tarafından bilgilendirme amaçlı oluşturulan WhatsApp grupları da BiP'e taşınmıştı.   Cumhurbaşkanı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da WhatsApp'ın yeni gizlilik güncellemesini kabul eden vatandaşları uyarmıştı. Vatandaşların kişisel verilerini üçüncü taraflarla paylaşmaya zorlandığını belirten Koç "Fotoğraf, video ve dosyalar sunuculardan silinmeyebilir" ifadelerini kullanmıştı.
WhatsApp'tan kritik Türkiye kararı geldi, veri paylaşımı olmayacak.

WhatsApp'ın tartışma yaratan güncellemesi ile ilgili önemli açıklama geldi.

 

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dahil olmak üzere Türkiye'deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği belirtildi.

 

YENİ SÖZLEŞME TARTIŞMA YARATMIŞTI

WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesinin ardından kullanıcılar popüler mesajlaşma uygulamasını boykot kararı almıştı.

 

Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere artık devlet kurumları da yerli uygulama BiP'e geçmişti. Kamu kurumları tarafından bilgilendirme amaçlı oluşturulan WhatsApp grupları da BiP'e taşınmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da WhatsApp'ın yeni gizlilik güncellemesini kabul eden vatandaşları uyarmıştı. Vatandaşların kişisel verilerini üçüncü taraflarla paylaşmaya zorlandığını belirten Koç "Fotoğraf, video ve dosyalar sunuculardan silinmeyebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (