( (

Vali Toprak'tan 18 Mart Şehitler Günü Mesajı

Gündem 18.03.2020 - 10:02, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Vali Toprak'tan 18 Mart Şehitler Günü Mesajı

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 18 mart şehitler günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Vali Toprak'ın mesajı şu şekilde...   Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin inancının, kararlılığının ve vatanına karşı duyduğu o büyük bağlılığın en önemli göstergesidir.         Bu Zafer, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyerek bu toprakları “vatan kılma” adına ölüme koşan koç yiğitlerin Zaferidir.         Çanakkale Zaferi; vatan ve millet sevgisinin, toplara, tüfeklere ve sayısal üstünlüklere galip geldiği, sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de en önemli olaylarından biridir.          Barutun kanla, kanın canla, canın vatan, bayrak ve namus uğrunda destanlaştığı gündür Çanakkale.         Yüzyıllarca İslam’ın sancaktarlığını yapmış ecdadın, “Ölürsem şehidim, kalırsam gazi” anlayışıyla, vatanı ve dini uğruna bir an bile tereddüde düşmeden kahramanca gazâ edip, can verdikleri yerdir Çanakkale.         Çanakkale, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” sözünü yere düşürmeyen kahraman Türk Ordusunun destanı, bir ölüm-kalım savaşıdır.         Bugün bizlere düşen en önemli görev, kahraman ecdadımızın ve aziz şehitlerimizin canlarını vererek emanet ettikleri bu vatanı aynı kararlılıkla korumak ve gelecek nesillere teslim etmektir.          Bu duygu ve düşüncelerle; Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere, topraklarımızı kanlarıyla yoğuran tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhunuz şad olsun.  
Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 18 mart şehitler günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Vali Toprak'ın mesajı şu şekilde...
 
Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin inancının, kararlılığının ve vatanına karşı duyduğu o büyük bağlılığın en önemli göstergesidir.

        Bu Zafer, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyerek bu toprakları “vatan kılma” adına ölüme koşan koç yiğitlerin Zaferidir.

        Çanakkale Zaferi; vatan ve millet sevgisinin, toplara, tüfeklere ve sayısal üstünlüklere galip geldiği, sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de en önemli olaylarından biridir. 

        Barutun kanla, kanın canla, canın vatan, bayrak ve namus uğrunda destanlaştığı gündür Çanakkale.

        Yüzyıllarca İslam’ın sancaktarlığını yapmış ecdadın, “Ölürsem şehidim, kalırsam gazi” anlayışıyla, vatanı ve dini uğruna bir an bile tereddüde düşmeden kahramanca gazâ edip, can verdikleri yerdir Çanakkale.

        Çanakkale, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” sözünü yere düşürmeyen kahraman Türk Ordusunun destanı, bir ölüm-kalım savaşıdır.

        Bugün bizlere düşen en önemli görev, kahraman ecdadımızın ve aziz şehitlerimizin canlarını vererek emanet ettikleri bu vatanı aynı kararlılıkla korumak ve gelecek nesillere teslim etmektir. 

        Bu duygu ve düşüncelerle; Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere, topraklarımızı kanlarıyla yoğuran tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhunuz şad olsun.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (