( (

Türkiye'de Koronavirüs'ten İlk Ölüm!

Gündem 18.03.2020 - 00:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Türkiye'de Koronavirüs'ten İlk Ölüm!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Koronavirüs'ten ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı...
Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde: Olayın Çin'de ortaya çıktıktan sonra sorunun niteliğini ilk kavrayan ülkelerden biriyiz. İnsanlık bu tablonun içindeyken tüm dünya ile ilişkileri olan Türkiye'nin kendini yalıtması imkan dışıydı.   Bilim Kurulu'muzun verdiği bilgileri pek çok kez ifade ettim. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın çok daha altındadır. Hastalığın en ağır seyrettiği kişiler direnci düşük ve kronik hastalığı olan kişilerdir. Vücudu zayıf yaşlılarımız çok dikkatli olmalıdır.   Bu gece sizi ve bütün halkımızı üzen bir haberi aynı üzüntüyü hissederek bildireceğim.   Koronavirüsle mücadelemizde ilk kez bir hastamı kaybettim. Kendisi 89 yaşındadır. Virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı. İlk kaybımız olan beyefendiye Allah'tan rahmet diliyorum.   Salgına dönüşmesi dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi riskler içeren bu hastalığa set çekmenin yolu tedbir almaktır.Umre ve Avrupa ülkelerinden dönüş yapanlar kontrolden geçirildi ve geçiriliyor. Önceden tanı konan hastalarımızın temas çevrelerini incelemeden geçiriyoruz.Bugün yapılan testlerde pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam hasta sayımız 98 olmuştur.   Tanı konan hastalarımıza geçmiş olsun diyorum. Herkesi tedbirlere harfiyen uymaya davet ediyorum.  
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Koronavirüs'ten ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı...

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Olayın Çin'de ortaya çıktıktan sonra sorunun niteliğini ilk kavrayan ülkelerden biriyiz. İnsanlık bu tablonun içindeyken tüm dünya ile ilişkileri olan Türkiye'nin kendini yalıtması imkan dışıydı.

 

Bilim Kurulu'muzun verdiği bilgileri pek çok kez ifade ettim. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın çok daha altındadır. Hastalığın en ağır seyrettiği kişiler direnci düşük ve kronik hastalığı olan kişilerdir. Vücudu zayıf yaşlılarımız çok dikkatli olmalıdır.

 

Bu gece sizi ve bütün halkımızı üzen bir haberi aynı üzüntüyü hissederek bildireceğim.

 

Koronavirüsle mücadelemizde ilk kez bir hastamı kaybettim. Kendisi 89 yaşındadır. Virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı. İlk kaybımız olan beyefendiye Allah'tan rahmet diliyorum.

 

Salgına dönüşmesi dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi riskler içeren bu hastalığa set çekmenin yolu tedbir almaktır.Umre ve Avrupa ülkelerinden dönüş yapanlar kontrolden geçirildi ve geçiriliyor. Önceden tanı konan hastalarımızın temas çevrelerini incelemeden geçiriyoruz.Bugün yapılan testlerde pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam hasta sayımız 98 olmuştur.

 

Tanı konan hastalarımıza geçmiş olsun diyorum. Herkesi tedbirlere harfiyen uymaya davet ediyorum.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (