( (

Türkiye’de Adalete Güven %27, MAK Danışmanlık'tan Çarpıcı Araştırma!

Gündem 30.05.2020 - 15:33, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Türkiye’de Adalete Güven %27, MAK Danışmanlık'tan Çarpıcı Araştırma!

MAK Danışmanlık Türkiye’nin genel sorunlarını araştırdı, MAK Danışmanlık Yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Kulat tarafından paylaşılan araştırma sonuçlarının çarpıcı sonuçları haberimizde.
Türkiye korona virüs salgınıyla mücadele etmeye devam ederken, araştırmacılarda ülkenin ve halkın sorunlarını tespit etmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MAK Danışmanlık Yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Kulat "Son veriler" başlığıyla yaptığı paylaşımda ekonomiden eğitime son araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Yanlış anlaşılmasın Patagonya’dan bahsediyorum diyen Kulat, ironi ile yaptığı açıklamada Türkiye için hiçte parlak olmayan verileri kamuoyuna duyurdu. İŞSİZLER ORDUSU BÜYÜDÜ Araştırmada geçen yıla göre turizm gelirlerindeki kaybın yüzde 96 olduğunu belirten Kulat, son 4 aylık süreçte işini kaybedenlerin oranında yüzde 20 seviyesinde olduğunun altını çizdi. TÜİK’e göre işsizlik henüz yüzde %13,6 seviyesinde seyrediyor. HANELERDE CİDDİ FAKİRLEŞME  Pandemi süreciyle birlikte hane gelirlerindeki düşüşe dikkat çekilen araştırmada gelir kayıpları yüzde 40’lara ulaşmış durumda. Araştırmada ekonominin bugünkü fotoğrafının yanında geleceğine ilişkinde veriler paylaşan Kulat, ankete katılanların yüzde 61’inin ekonomin geleceğinden endişeli olduğunu kaydetti. ADALET SİSTEMİNE GÜVEN DİP SEVİYEDE Eğitim sisteminin de durumunun katılımcılara sorulduğu araştırmada eğitim sisteminden memnun olanların oranı ise tarihi bir gerileme ile yüzde 34 sevilerinde araştırma sonuçlarına yansıdı. Araştırmanın en dikkat çeken sonuçlarından biri de katılımcıların adalete olan güvenin ölçülmesi oldu. Araştırmada adelet sistemine güven ise yüzde 27 olarak aktarıldı.
MAK Danışmanlık Türkiye’nin genel sorunlarını araştırdı, MAK Danışmanlık Yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Kulat tarafından paylaşılan araştırma sonuçlarının çarpıcı sonuçları haberimizde.

Türkiye korona virüs salgınıyla mücadele etmeye devam ederken, araştırmacılarda ülkenin ve halkın sorunlarını tespit etmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MAK Danışmanlık Yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Kulat "Son veriler" başlığıyla yaptığı paylaşımda ekonomiden eğitime son araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Yanlış anlaşılmasın Patagonya’dan bahsediyorum diyen Kulat, ironi ile yaptığı açıklamada Türkiye için hiçte parlak olmayan verileri kamuoyuna duyurdu.

İŞSİZLER ORDUSU BÜYÜDÜ

Araştırmada geçen yıla göre turizm gelirlerindeki kaybın yüzde 96 olduğunu belirten Kulat, son 4 aylık süreçte işini kaybedenlerin oranında yüzde 20 seviyesinde olduğunun altını çizdi. TÜİK’e göre işsizlik henüz yüzde %13,6 seviyesinde seyrediyor.

HANELERDE CİDDİ FAKİRLEŞME 

Pandemi süreciyle birlikte hane gelirlerindeki düşüşe dikkat çekilen araştırmada gelir kayıpları yüzde 40’lara ulaşmış durumda. Araştırmada ekonominin bugünkü fotoğrafının yanında geleceğine ilişkinde veriler paylaşan Kulat, ankete katılanların yüzde 61’inin ekonomin geleceğinden endişeli olduğunu kaydetti.

ADALET SİSTEMİNE GÜVEN DİP SEVİYEDE

Eğitim sisteminin de durumunun katılımcılara sorulduğu araştırmada eğitim sisteminden memnun olanların oranı ise tarihi bir gerileme ile yüzde 34 sevilerinde araştırma sonuçlarına yansıdı. Araştırmanın en dikkat çeken sonuçlarından biri de katılımcıların adalete olan güvenin ölçülmesi oldu. Araştırmada adelet sistemine güven ise yüzde 27 olarak aktarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (