( (

Tunç, “Kadınlara Yönelik Artan Şiddetin Önüne Geçilmelidir.”

Gündem 29.07.2020 - 15:05, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Tunç, “Kadınlara Yönelik Artan Şiddetin Önüne Geçilmelidir.”

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, ülkemizde son günlerde artan kadınlara yönelik şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, kadın cinayetlerinin arttığını belirterek, “Kadınlar sırf hayır dediği için, boşandığı, ayrıldığı veya hiç birlikte olmak istemediği için katledildiler. Boşanan kadınları sapkın hayat yaşamakla suçlayanlar, boşanmaları ne pahasına olursa olsun engellemek için mecliste komisyon kuranlar, aileleri parçalatmayacağız diye dört bir yerden açıklama yaptıranlar, nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, şiddete ilişkin koruma kararları almamızı sağlayan 6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesinden devletin imzasını çekmek için uğraşanlar öldüreni değil, öleni suçluyorlar.  Katilleri yargılamadan, hak ettikleri ağır cezaları vermeden toplum içine bırakanlar katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur” dedi.   Kadına Yönelik Şiddetin Önüne Geçilmelidir   Şerife Tunç kadına yönelik şiddetin artmasının önüne geçilmesi gerektiğini dikkat çekerek,  “Haftalardır, aylardır, yıllardır yasalar etkili uygulanmıyor. Erkek şiddetine karşı acil önlem planı yapmalıyız diyoruz. Ancak tüm bu çağrılarımıza kulak tıkayanlar bizim için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açıyorlar.  Oysa İstanbul Sözleşmesi, hukuki güvencemizdir. İstanbul Sözleşmesini hedef alıp sözleşmeden çekileceğini söylemek kadına yönelik şiddeti teşviktir.   Biz kadınların SUSMAYA, İTAAT ETMEYE,  BİRBİRİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYA,  ŞİDDETLE YAŞAMAYA ya da CANIMIZDAN OLMAYA hiç niyetimiz yok. Örgütlenerek,  birbirimize kenetlenerek,  yaşamı elinden alınmış katledilmiş kız kardeşlerimizin gülüşünü yüzümüze yerleştirerek, toplumun her kesiminden kadınların yaşaması, söz sahibi olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadın gülüşlerimizi esir almanıza izin vermeyeceğiz. Biz kadınız, varız ve eşitiz. Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  
CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, ülkemizde son günlerde artan kadınlara yönelik şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, kadın cinayetlerinin arttığını belirterek, “Kadınlar sırf hayır dediği için, boşandığı, ayrıldığı veya hiç birlikte olmak istemediği için katledildiler. Boşanan kadınları sapkın hayat yaşamakla suçlayanlar, boşanmaları ne pahasına olursa olsun engellemek için mecliste komisyon kuranlar, aileleri parçalatmayacağız diye dört bir yerden açıklama yaptıranlar, nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, şiddete ilişkin koruma kararları almamızı sağlayan 6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesinden devletin imzasını çekmek için uğraşanlar öldüreni değil, öleni suçluyorlar.  Katilleri yargılamadan, hak ettikleri ağır cezaları vermeden toplum içine bırakanlar katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur” dedi.

 

Kadına Yönelik Şiddetin Önüne Geçilmelidir

 

Şerife Tunç kadına yönelik şiddetin artmasının önüne geçilmesi gerektiğini dikkat çekerek,  “Haftalardır, aylardır, yıllardır yasalar etkili uygulanmıyor. Erkek şiddetine karşı acil önlem planı yapmalıyız diyoruz. Ancak tüm bu çağrılarımıza kulak tıkayanlar bizim için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açıyorlar.  Oysa İstanbul Sözleşmesi, hukuki güvencemizdir.

İstanbul Sözleşmesini hedef alıp sözleşmeden çekileceğini söylemek kadına yönelik şiddeti teşviktir.  

Biz kadınların SUSMAYA, İTAAT ETMEYE,  BİRBİRİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYA,  ŞİDDETLE YAŞAMAYA ya da CANIMIZDAN OLMAYA hiç niyetimiz yok. Örgütlenerek,  birbirimize kenetlenerek,  yaşamı elinden alınmış katledilmiş kız kardeşlerimizin gülüşünü yüzümüze yerleştirerek, toplumun her kesiminden kadınların yaşaması, söz sahibi olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadın gülüşlerimizi esir almanıza izin vermeyeceğiz. Biz kadınız, varız ve eşitiz. Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (