( (

Tunç; "Çocukların Cinsel İstismarının Affı Olmaz."

Siyaset 06.01.2020 - 20:53, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Tunç; "Çocukların Cinsel İstismarının Affı Olmaz."

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, çoçukların cinsel istismarına yönelik düzenlediği basın toplantısında, İktidarın, küçük yaştaki kız çocuklarıyla evlenen erkeklerin istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarı hazırladığını, bu tasarının yanlış bir tasarı olduğunu dile getirdi.
Çocukların cinsel istimarının affı olamaz diyen Şerife Tunç, "Çocuklara yönelik cinsel istismar suçunu işlemiş faillere infaz indirimi adı altında af getirilmeye çalışılmasına ilişkin Nafaka Hakkı Kadın Platformu ve TCK 103 Kadın Platformu olarak görüşümüzdür. İktidarın, küçük yaştaki kız çocuklarıyla evlenen erkeklerin istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarı hazırladığıyla ilgili haberler bir süredir basına yansımaktadır.  Son çıkan haberlere göre AK Parti tarafından 15 yaş farkının bir kriter olarak benimsenmiş olduğu ve çocuk istismarını meşrulaştıracak bu affın bütçe görüşmeleri tamamlandıktan sonra, Ocak 2020 gibi meclise getirileceği söylenmekte. AKP 2016 yılından beri sistematik olarak çocuk yaşta, zorla ve erken evlendirmelerin önünü açacak, çocuk istismarını meşrulaştıracak bu af da dahil, birtakım yasa değişiklikleri ve uygulamaları gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Şu anda getirilmek istenen af, 15 yaş altı kız çocuklarına karşı işlenen cinsel istismar suçundan hüküm giyen failleri de kapsayacaktır. Yani 12 yaşında bir kız çocuğunun 27 yaşındaki bir erkek ile evlendirilmesi durumunda cezasızlık yoluna gidilmek istenmektedir. Bu cezasızlığın çocuk istismarı suçu faillerine cesaret vereceği ve bu suçu teşvik edeceğini öngörüyoruz" dedi. "BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ ZİHNİYETİ DEVAM EDİYOR" "İstismar suçunu evlenme koşullu bir düzenleme ile aklamak çocukların tekrarla istismara maruz bırakılması ve şiddet dolu hayatlara mahkûm edilmesi anlamına gelmektedir" diyen Başkan Şerife Tunç, "AK Partinin “ Affı bir defaya mahsus yapacağız” açıklaması, “Bir kereden bir şey olmaz” zihniyetinin devam ettiğini göstermektedir. Bu düzenlemeyi yapma gerekçesi olarak, küçük yaşta istismar edilmiş ve evlendirilmiş kız çocuklarının, suç olan bu eylemi gerçekleştiren erkeklerin hapse girmesi sonucunda çocuklarıyla birlikte ortada kalmaları ve mağdur olmaları gösterilmektedir. Çocukları korumakla yükümlü devletin veri dahi paylaşmadan böyle bir gerekçeyle çocukların cinsel istismarını meşrulaştırmaya çalışmasını akıl ve vicdan dışı buluyoruz" ifadelerini kullandı.   'SOSYAL DEVLET YOK OLUYOR' Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Barış Bektaş, iktidarın kadını, çocuğu, çevreyi ve doğayı katlettiğini ve sosyal devleti de yok ettiğini ifadetti. Bektaş, "AK Parti iktidarı öncesi sosyal devlet anlayışı vardı. Gelinen süreçte sosyal devlet anlayışı yok edildiği gibi çocuk istismarının çoğaldığını görüyoruz. Çocukların anne babasından dahi 18 yaşına kadar devlet korumasında olması gerekirken, oyuncak oynaması gereken çocuklar evlendiriliyor. Çocuklara yönelik istismar artarak devam ediyor, bu suçun affı olmaz.  Yapılacak olan yasal düzenlemelerin de bu çerçevede olması gereklidir. Milletvekillerini tasarının yasalaşmaması için gerekeni yapmaya çağırıyoruz" diye konuştu.   
CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, çoçukların cinsel istismarına yönelik düzenlediği basın toplantısında, İktidarın, küçük yaştaki kız çocuklarıyla evlenen erkeklerin istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarı hazırladığını, bu tasarının yanlış bir tasarı olduğunu dile getirdi.

Çocukların cinsel istimarının affı olamaz diyen Şerife Tunç, "Çocuklara yönelik cinsel istismar suçunu işlemiş faillere infaz indirimi adı altında af getirilmeye çalışılmasına ilişkin Nafaka Hakkı Kadın Platformu ve TCK 103 Kadın Platformu olarak görüşümüzdür. İktidarın, küçük yaştaki kız çocuklarıyla evlenen erkeklerin istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarı hazırladığıyla ilgili haberler bir süredir basına yansımaktadır.  Son çıkan haberlere göre AK Parti tarafından 15 yaş farkının bir kriter olarak benimsenmiş olduğu ve çocuk istismarını meşrulaştıracak bu affın bütçe görüşmeleri tamamlandıktan sonra, Ocak 2020 gibi meclise getirileceği söylenmekte. AKP 2016 yılından beri sistematik olarak çocuk yaşta, zorla ve erken evlendirmelerin önünü açacak, çocuk istismarını meşrulaştıracak bu af da dahil, birtakım yasa değişiklikleri ve uygulamaları gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Şu anda getirilmek istenen af, 15 yaş altı kız çocuklarına karşı işlenen cinsel istismar suçundan hüküm giyen failleri de kapsayacaktır. Yani 12 yaşında bir kız çocuğunun 27 yaşındaki bir erkek ile evlendirilmesi durumunda cezasızlık yoluna gidilmek istenmektedir. Bu cezasızlığın çocuk istismarı suçu faillerine cesaret vereceği ve bu suçu teşvik edeceğini öngörüyoruz" dedi.

"BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ ZİHNİYETİ DEVAM EDİYOR"

"İstismar suçunu evlenme koşullu bir düzenleme ile aklamak çocukların tekrarla istismara maruz bırakılması ve şiddet dolu hayatlara mahkûm edilmesi anlamına gelmektedir" diyen Başkan Şerife Tunç, "AK Partinin “ Affı bir defaya mahsus yapacağız” açıklaması, “Bir kereden bir şey olmaz” zihniyetinin devam ettiğini göstermektedir. Bu düzenlemeyi yapma gerekçesi olarak, küçük yaşta istismar edilmiş ve evlendirilmiş kız çocuklarının, suç olan bu eylemi gerçekleştiren erkeklerin hapse girmesi sonucunda çocuklarıyla birlikte ortada kalmaları ve mağdur olmaları gösterilmektedir. Çocukları korumakla yükümlü devletin veri dahi paylaşmadan böyle bir gerekçeyle çocukların cinsel istismarını meşrulaştırmaya çalışmasını akıl ve vicdan dışı buluyoruz" ifadelerini kullandı.

 

'SOSYAL DEVLET YOK OLUYOR'

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Barış Bektaş, iktidarın kadını, çocuğu, çevreyi ve doğayı katlettiğini ve sosyal devleti de yok ettiğini ifadetti. Bektaş, "AK Parti iktidarı öncesi sosyal devlet anlayışı vardı. Gelinen süreçte sosyal devlet anlayışı yok edildiği gibi çocuk istismarının çoğaldığını görüyoruz. Çocukların anne babasından dahi 18 yaşına kadar devlet korumasında olması gerekirken, oyuncak oynaması gereken çocuklar evlendiriliyor. Çocuklara yönelik istismar artarak devam ediyor, bu suçun affı olmaz.  Yapılacak olan yasal düzenlemelerin de bu çerçevede olması gereklidir. Milletvekillerini tasarının yasalaşmaması için gerekeni yapmaya çağırıyoruz" diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (