( (

Tohum Otizm Vakfı, Otizmli Çocuklar İçin Konya’da Özel Sınıf Açtı

Eğitim 12.03.2020 - 14:28, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Tohum Otizm Vakfı, Otizmli Çocuklar İçin Konya’da Özel Sınıf Açtı

Tohum Otizm Vakfı, 121’inci özel sınıfını Voonka Kids firmasının desteği ile Konya’da açtı. Otizmli çocukların eğitimden en verimli şekilde yararlanmaları için Selçuklu ilçesindeki Ahmet Perihan Demirok İlkokulu’ndaki bir sınıf, özel eğitim materyalleri ile donatıldı. Açılış sonrası ise öğretmen ve otizmli çocukların ailelerine yönelik otizm eğitim atölyeleri gerçekleştirildi.
Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek tedavileri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak ve çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmeleri için bilgi ve destek gereksinimlerinin karşılanmasını hedefleyen Tohum Otizm Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanında otizm eğitim atölyeleri düzenlemeye ve özel eğitim sınıfı açmaya devam ediyor.   Özel Eğitim Sınıfı Donatma Projesi kapsamında bireysel & kurumsal gönüllülerin desteğiyle bugüne kadar farklı kentlerde 120 özel sınıf açan, ayrıca ailelere ve öğretmenlere yönelik özel eğitim veren Tohum Otizm vakfı, bu kez de Konya’ya ulaştı. Vakıf, Selçuklu ilçesinde açtığı özel sınıf ile otizmli çocukların eğitimine destek oldu.   Voonka Kids’in desteği ile 121’inci sınıf açıldı   Konya’da, Voonka Kids firmasının desteği ile hayata geçirilen 121’inci özel sınıf, Selçuklu ilçesindeki Ahmet Perihan Demirok İlkokulu’nda açıldı. Açılışa Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt ve Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı  Ali Düz’ün yanı sıra Tohum Otizm Vakfı yetkilileri ve Voonka Kids firması temsilcileri ile aileler katıldı.   Açılış sonrası ise, Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi uzmanlarınca, otizmli çocuğu olan ailelere, ‘Otizmli Çocuklara Öz Bakım Becerilerinin Öğretimi’, öğretmenlere de ‘Otizmli Çocuklarda Görülen Problem Davranışlarla Baş Etme’ konularında eğitimler verildi. Otizm eğitim atölyeleri aracılığı ile otizmli çocuğu olan ailelere ve okulunda otizmli öğrencisi bulunan eğitmenlere, otizm konusunda farkındalık yaratılarak, uygulamalı eğitimlerle yeni beceriler kazandırılması hedefleniyor.
Tohum Otizm Vakfı, 121’inci özel sınıfını Voonka Kids firmasının desteği ile Konya’da açtı. Otizmli çocukların eğitimden en verimli şekilde yararlanmaları için Selçuklu ilçesindeki Ahmet Perihan Demirok İlkokulu’ndaki bir sınıf, özel eğitim materyalleri ile donatıldı. Açılış sonrası ise öğretmen ve otizmli çocukların ailelerine yönelik otizm eğitim atölyeleri gerçekleştirildi.

Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek tedavileri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak ve çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmeleri için bilgi ve destek gereksinimlerinin karşılanmasını hedefleyen Tohum Otizm Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanında otizm eğitim atölyeleri düzenlemeye ve özel eğitim sınıfı açmaya devam ediyor.

 

Özel Eğitim Sınıfı Donatma Projesi kapsamında bireysel & kurumsal gönüllülerin desteğiyle bugüne kadar farklı kentlerde 120 özel sınıf açan, ayrıca ailelere ve öğretmenlere yönelik özel eğitim veren Tohum Otizm vakfı, bu kez de Konya’ya ulaştı. Vakıf, Selçuklu ilçesinde açtığı özel sınıf ile otizmli çocukların eğitimine destek oldu.

 

Voonka Kids’in desteği ile 121’inci sınıf açıldı

 

Konya’da, Voonka Kids firmasının desteği ile hayata geçirilen 121’inci özel sınıf, Selçuklu ilçesindeki Ahmet Perihan Demirok İlkokulu’nda açıldı. Açılışa Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt ve Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı  Ali Düz’ün yanı sıra Tohum Otizm Vakfı yetkilileri ve Voonka Kids firması temsilcileri ile aileler katıldı.

 

Açılış sonrası ise, Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi uzmanlarınca, otizmli çocuğu olan ailelere, ‘Otizmli Çocuklara Öz Bakım Becerilerinin Öğretimi’, öğretmenlere de ‘Otizmli Çocuklarda Görülen Problem Davranışlarla Baş Etme’ konularında eğitimler verildi. Otizm eğitim atölyeleri aracılığı ile otizmli çocuğu olan ailelere ve okulunda otizmli öğrencisi bulunan eğitmenlere, otizm konusunda farkındalık yaratılarak, uygulamalı eğitimlerle yeni beceriler kazandırılması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (