( (

THY DO&CO'da Korona Virüsten 700 Kişi İşten Çıkarıldı!

Turizm 18.03.2020 - 12:07, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

THY DO&CO'da Korona Virüsten 700 Kişi İşten Çıkarıldı!

Türk Hava Yolları'na ikram hizmetleri veren Turkish DO&CO'da işçi kıyımı yaşandı. 700 kişinin işine son verildiği öğrenildi.
 Türk Hava Yolları'na ikram hizmetleri veren Turkish DO&CO'da işçi kıyımı yaşandı. 700 kişinin işine son verildiği öğrenildi. Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını en çok havacılık sektörünü vurdu.  Türk Hava Yolları'nın DO&CO ile ortak kuruluşu olan Turkish DO&CO'nun koronavirüs nedeniyle 700 kişinin işine son vediği belirtildi. "Yolcu sayındaki düşüş şirketimizi etkiledi" Turkish DO&CO, işine son verdiği çalışanlarına gönderdiği tebligatta şu ifadeleri kullandı:  "Son dönemde malum sebepler ile havacılık sektöründe yaşanan yolcu düşüşü ve işlerin azalması doğrudan şirketimizi de etkilemiş bulunmaktadır. Bu çerçevede şirketimizin de ekonomik yönden tedbir alması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu durumu aşmak ve feshe karşı son çare olmak üzere tarafınıza ücretsiz izinli sayılma teklifinde bulunulmasına rağmen ücretsiz izin teklifini kabul etmediğiniz görülmekte olup, iş sözleşmeniz 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca işin, işyerinin ve işletmenin gerekleri ile fesh edilmiştir. Yasal haklarınız banka hesabınıza yatırılacaktır." THY BASIN MÜŞAVİRLİĞİ SUSPUS! Öte yandan Türk Hava Yolları'na yemek hizmeti veren THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi'nin işten çıkarmalarıyla ilgili Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre; THY Basın Müşaviri, "Ben şu anda koronavirüsle uğraşıyorum" diyerek işten çıkartmalar hakkında konuşmadı. İşten çıkartmaları yapan THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi ise herhangi bir açıklama yapmadı. THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi'nde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı TOLEYİS Sendikası, çıkartılan işçi sayısının 700 olduğunu belirtmekle yetindi.  
Türk Hava Yolları'na ikram hizmetleri veren Turkish DO&CO'da işçi kıyımı yaşandı. 700 kişinin işine son verildiği öğrenildi.
 Türk Hava Yolları'na ikram hizmetleri veren Turkish DO&CO'da işçi kıyımı yaşandı. 700 kişinin işine son verildiği öğrenildi. Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını en çok havacılık sektörünü vurdu. 

Türk Hava Yolları'nın DO&CO ile ortak kuruluşu olan Turkish DO&CO'nun koronavirüs nedeniyle 700 kişinin işine son vediği belirtildi.


"Yolcu sayındaki düşüş şirketimizi etkiledi"

Turkish DO&CO, işine son verdiği çalışanlarına gönderdiği tebligatta şu ifadeleri kullandı: 
"Son dönemde malum sebepler ile havacılık sektöründe yaşanan yolcu düşüşü ve işlerin azalması doğrudan şirketimizi de etkilemiş bulunmaktadır. Bu çerçevede şirketimizin de ekonomik yönden tedbir alması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu durumu aşmak ve feshe karşı son çare olmak üzere tarafınıza ücretsiz izinli sayılma teklifinde bulunulmasına rağmen ücretsiz izin teklifini kabul etmediğiniz görülmekte olup, iş sözleşmeniz 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca işin, işyerinin ve işletmenin gerekleri ile fesh edilmiştir.

Yasal haklarınız banka hesabınıza yatırılacaktır."

THY BASIN MÜŞAVİRLİĞİ SUSPUS!

Öte yandan Türk Hava Yolları'na yemek hizmeti veren THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi'nin işten çıkarmalarıyla ilgili Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre; THY Basın Müşaviri, "Ben şu anda koronavirüsle uğraşıyorum" diyerek işten çıkartmalar hakkında konuşmadı.

İşten çıkartmaları yapan THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi ise herhangi bir açıklama yapmadı.

THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi'nde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı TOLEYİS Sendikası, çıkartılan işçi sayısının 700 olduğunu belirtmekle yetindi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (