( (

Sigortacılık Ve Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunları İş Dünyasına Hızla Atılıyor

Bölge 15.08.2020 - 23:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Sigortacılık Ve Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunları İş Dünyasına Hızla Atılıyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, öncü bölümleriyle “iş arayan değil, işte aranan mezunlar” yetiştirmeye devam ediyor. KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ‘Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’nde okuyanlar, başta Sosyal Güvenlik Kurumu ve sigorta şirketleri olmak üzere birçok sektörde aranan mezun oluyor.
Sigortacılık, Dünyanın En Büyük Sektörleri Arasında Yer Alıyor Dünyada sigortacılık sektörüne dair son veriler dikkat çekiyor. Dünya genelinde üretilen prim rakamıyla 5 trilyon 168 milyar doları bulan sigorta sektörü, küresel gayri safi hasılanın %6’sına tekabül ediyor. Bu rakama ulaşan sigortacılık sektörü, bütün sektörlerle, her konuda iletişim içinde olduğundan, ulaşım, turizm, finans, mühendislik gibi sektörler başta olmak üzere tüm sektörlere çözüm ortaklığı sunuyor. Dünyada sigorta sektörü büyümeye devam ettikçe, sigortalanabilir potansiyelleri yüksek ve dinamik ekonomiye sahip gelişmekte olan ülkelere yatırımlar artıyor. Türkiye de büyüyen ekonomi ve artan nüfusuyla gelişmekte olan ülkeler arasında ciddi bir potansiyel taşıyor. Bu potansiyel, KTO Karataylı Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü mezunlarının da önünü ciddi anlamda açıyor. İş İmkânları Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’nü lisans düzeyinde Türkiye’de ilk kez açan üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi’nde öğrenim görenler, sigorta ve sosyal güvenlik konularında yeni hizmet alanları üretebilecek uzmanlık kapasitesine sahip oluyor. Dezavantajlı grupların sosyal güvenliğinin nasıl sağlanacağı, mali tabloların nasıl analiz edileceği, sigorta satış tekniklerinin neler olduğu gibi birçok konu onlardan soruluyor. Bölüm mezunları, sigorta ve emeklilik şirketlerinde uzman, yönetici, aktüer, broker, eksper, bankalarda sigorta uygulayıcısı, fon yöneticisi olarak çalışabiliyor. Ayrıca, KPSS’de bölüme özel atama kontenjanıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından açılan kadrolara atanabiliyor. 22 Öğrenci Atama Sevinci Yaşadı 13 Ağustos tarihinde ÖSYM tarafından açıklanan “KPSS-2020/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları”na göre KTO Karatay Üniversitesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’nden mezun olan 22 öğrenci, KPSS ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından açılan kadrolara atandılar.
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, öncü bölümleriyle “iş arayan değil, işte aranan mezunlar” yetiştirmeye devam ediyor. KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ‘Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’nde okuyanlar, başta Sosyal Güvenlik Kurumu ve sigorta şirketleri olmak üzere birçok sektörde aranan mezun oluyor.

Sigortacılık, Dünyanın En Büyük Sektörleri Arasında Yer Alıyor

Dünyada sigortacılık sektörüne dair son veriler dikkat çekiyor. Dünya genelinde üretilen prim rakamıyla 5 trilyon 168 milyar doları bulan sigorta sektörü, küresel gayri safi hasılanın %6’sına tekabül ediyor. Bu rakama ulaşan sigortacılık sektörü, bütün sektörlerle, her konuda iletişim içinde olduğundan, ulaşım, turizm, finans, mühendislik gibi sektörler başta olmak üzere tüm sektörlere çözüm ortaklığı sunuyor.

Dünyada sigorta sektörü büyümeye devam ettikçe, sigortalanabilir potansiyelleri yüksek ve dinamik ekonomiye sahip gelişmekte olan ülkelere yatırımlar artıyor. Türkiye de büyüyen ekonomi ve artan nüfusuyla gelişmekte olan ülkeler arasında ciddi bir potansiyel taşıyor. Bu potansiyel, KTO Karataylı Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü mezunlarının da önünü ciddi anlamda açıyor.

İş İmkânları

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’nü lisans düzeyinde Türkiye’de ilk kez açan üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi’nde öğrenim görenler, sigorta ve sosyal güvenlik konularında yeni hizmet alanları üretebilecek uzmanlık kapasitesine sahip oluyor. Dezavantajlı grupların sosyal güvenliğinin nasıl sağlanacağı, mali tabloların nasıl analiz edileceği, sigorta satış tekniklerinin neler olduğu gibi birçok konu onlardan soruluyor.

Bölüm mezunları, sigorta ve emeklilik şirketlerinde uzman, yönetici, aktüer, broker, eksper, bankalarda sigorta uygulayıcısı, fon yöneticisi olarak çalışabiliyor. Ayrıca, KPSS’de bölüme özel atama kontenjanıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından açılan kadrolara atanabiliyor.

22 Öğrenci Atama Sevinci Yaşadı

13 Ağustos tarihinde ÖSYM tarafından açıklanan “KPSS-2020/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları”na göre KTO Karatay Üniversitesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’nden mezun olan 22 öğrenci, KPSS ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından açılan kadrolara atandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (