( (

Şelaleleri Ziyaret Eden Turist 700 Binden 6 Bine İndi

Turizm 21.05.2021 - 10:47, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Şelaleleri Ziyaret Eden Turist 700 Binden 6 Bine İndi

Pandemi öncesi 700 bin turistin ziyaret ettiği Manavgat ve Düden Şelalesi ile Gündoğmuş'un 70 metreden dökülen Uçansu Şelalesini ancak 6 bin turist ziyaret etti.
Manavgat/Antalya - Antalya'nın dünyaca ünlü Kurşunlu, Lara, Uçansu Düden ve Manavgat Şelaleleri, pandemi öncesine göre Alman, İskandinav ve Avrupalı turist ziyaretlerinde  yüzde 70 azalma olduğu belirtildi. Pandemi öncesi 700 bin turistin ziyaret ettiği Manavgat ve Düden Şelalesi ile Gündoğmuş'un  70 metreden dökülen Uçansu Şelalesini ancak 6 bin turist ziyaret etti. Turist rehberi İlkay Özen, Covid 19 Korunma tedbirlerinin kapsamında Antalya'ya  Alman, Kuzey ve Orta Avrupalı turist gelmemesi doğa turlarında olumsuz etkiledi.  Alman ve Avrupalı turistlerin Antalya'da doğa ve doğal güzellikler arasında Antalya'nın şelaleleri, Köprülü Kanyon'da kano ve rafting, Selge Mahallesinde Tazı Kanyonu ve Adam Kayalar ile  Oymapınarda tozlu ve çamurlu yollarda ATV quart motor ve İbradı Altınbeşik Mağarası ve Eynif Ovasında vahşi doğada yaşayan yılkı atlarını görmede jeep safari turlarının öncelikli turlar arasında yer aldığını kaydetti.     2020 yılı turizm sezonunda Antalya'nın Alman, Kuzey ve Orta Avrupa turist kaybının yüzde 75 olduğunu belirten Rehber İlkay Özen, '' Geçen sene Antalya'nın doğal güzelliklerini başta şelaleleri olmak üzere alternatif turlara Rus, Polonyalı ve Ukraynalılar olmuştu. Bu senede Alman ve Avrupalı turist gelmezse tablo da.  değişiklik  olacağını zannetmiyorum. Antalya'nın şelaleleri çağlıyor, pandemide bakmaya ve hatıra fotoğrafı çektirmeye turist gelmiyor.'' dedi.   Verilere göre Manavgat ve Düden Şelalesini Pandemi öncesi  yıllık 700 bin yabancı turistin ziyaret ettiği ve  mesafe uzaklığı nedeni ile Gündoğmuş'un  70 metreden dökülen Uçansu Şelalesini pandemide 6 bin turistin ziyaret ettiği ifade edildi.    Abdurrahman Büyükkeskin
Pandemi öncesi 700 bin turistin ziyaret ettiği Manavgat ve Düden Şelalesi ile Gündoğmuş'un 70 metreden dökülen Uçansu Şelalesini ancak 6 bin turist ziyaret etti.

Manavgat/Antalya - Antalya'nın dünyaca ünlü Kurşunlu, Lara, Uçansu Düden ve Manavgat Şelaleleri, pandemi öncesine göre Alman, İskandinav ve Avrupalı turist ziyaretlerinde  yüzde 70 azalma olduğu belirtildi. Pandemi öncesi 700 bin turistin ziyaret ettiği Manavgat ve Düden Şelalesi ile Gündoğmuş'un  70 metreden dökülen Uçansu Şelalesini ancak 6 bin turist ziyaret etti.


selale-turist-antalya.jpeg

Turist rehberi İlkay Özen, Covid 19 Korunma tedbirlerinin kapsamında Antalya'ya  Alman, Kuzey ve Orta Avrupalı turist gelmemesi doğa turlarında olumsuz etkiledi.  Alman ve Avrupalı turistlerin Antalya'da doğa ve doğal güzellikler arasında Antalya'nın şelaleleri, Köprülü Kanyon'da kano ve rafting, Selge Mahallesinde Tazı Kanyonu ve Adam Kayalar ile  Oymapınarda tozlu ve çamurlu yollarda ATV quart motor ve İbradı Altınbeşik Mağarası ve Eynif Ovasında vahşi doğada yaşayan yılkı atlarını görmede jeep safari turlarının öncelikli turlar arasında yer aldığını kaydetti.

 

 


selale-turist-antalya-004.jpeg

2020 yılı turizm sezonunda Antalya'nın Alman, Kuzey ve Orta Avrupa turist kaybının yüzde 75 olduğunu belirten Rehber İlkay Özen, '' Geçen sene Antalya'nın doğal güzelliklerini başta şelaleleri olmak üzere alternatif turlara Rus, Polonyalı ve Ukraynalılar olmuştu. Bu senede Alman ve Avrupalı turist gelmezse tablo da.  değişiklik  olacağını zannetmiyorum. Antalya'nın şelaleleri çağlıyor, pandemide bakmaya ve hatıra fotoğrafı çektirmeye turist gelmiyor.'' dedi.

 

selale-turist-antalya-002.jpeg


Verilere göre Manavgat ve Düden Şelalesini Pandemi öncesi  yıllık 700 bin yabancı turistin ziyaret ettiği ve  mesafe uzaklığı nedeni ile Gündoğmuş'un  70 metreden dökülen Uçansu Şelalesini pandemide 6 bin turistin ziyaret ettiği ifade edildi. 
 

Abdurrahman Büyükkeskin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (