( (

Sabah Gazetesi Bulmacada Kudüs'ü "İsrail'de Bir Kent" Diye Sordu

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 09.02.2020 - 13:55, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Sabah Gazetesi Bulmacada Kudüs'ü "İsrail'de Bir Kent" Diye Sordu

Hükümete yakın Sabah gazetesi, bugünkü bulmaca ekinde tepki çeken bir soruya yer verdi. Bulmacada; “İsrail’de bir kent” sorulurken, yanıtın ise, Kudüs çıkması dikkat çekti.
Trump’ın Filistin’in yıllardır süren Kudüs davasını tarihe gömen planı için bugün milyonlar Yenikapı’da Kudüs için toplanacak. Türkiye Kudüs için bir seferberliğe imza atarken Sabah gazetesinde dün yayınlanan bir bulmaca tepkilere neden oldu. Bulmacada yer ala "İsrail’de bir kent: Kudüs" soru ve cevabı görenleri hayrete düşürdü.   Kudüs, Orta Doğu’da bulunan, dünyanın en eski şehirlerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Kudüs, Filistin ve İsrail arasında da yıllardır bir kavga unsuru… İsrail’in temel kanunları, Kudüs’ü İsrail’in “bölünmez başkenti” olarak kabul ediyor. Uluslararası arena ise söz konusu işgali kabul etmeyip, Doğu Kudüs’ü, İsrail işgali altında olan Filistin sınırı olarak tanımlıyor. Uluslararası arena; Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmiyor ve bu sebeple de Kudüs’te hiçbir ülkenin elçiliği bulunmuyor.  Trump’ın, geçen günlerde, İsrail’i garanti altına alıp Filistin davasını tarihe gömecek şekilde danışmanı ve damadı Jared Kushner’e hazırlattığı “Yüzyılın Anlaşması” da Filistin’in çıkarlarına aykırılık teşkil ediyor. Trump, daha önce de Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmişti. Öte yandan, Saadet Partisi bugün, “Yüzyılın Anlaşması”na tepki için, 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Gelecek Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisinin de katılım sağladığı “Büyük Kudüs Mitingi” düzenliyor. Saadet partisi, ABD'nin işgal planına karşı bir etkinlik düzenlerken, hükümete yakın Sabah gazetesinin ise tıpkı Trump gibi, Kudüs'ü İsrail'e teslim etmesi tartışmalara neden oldu.
Hükümete yakın Sabah gazetesi, bugünkü bulmaca ekinde tepki çeken bir soruya yer verdi. Bulmacada; “İsrail’de bir kent” sorulurken, yanıtın ise, Kudüs çıkması dikkat çekti.

Trump’ın Filistin’in yıllardır süren Kudüs davasını tarihe gömen planı için bugün milyonlar Yenikapı’da Kudüs için toplanacak. Türkiye Kudüs için bir seferberliğe imza atarken Sabah gazetesinde dün yayınlanan bir bulmaca tepkilere neden oldu. Bulmacada yer ala "İsrail’de bir kent: Kudüs" soru ve cevabı görenleri hayrete düşürdü.

 

Kudüs, Orta Doğu’da bulunan, dünyanın en eski şehirlerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Kudüs, Filistin ve İsrail arasında da yıllardır bir kavga unsuru…

İsrail’in temel kanunları, Kudüs’ü İsrail’in “bölünmez başkenti” olarak kabul ediyor. Uluslararası arena ise söz konusu işgali kabul etmeyip, Doğu Kudüs’ü, İsrail işgali altında olan Filistin sınırı olarak tanımlıyor. Uluslararası arena; Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmiyor ve bu sebeple de Kudüs’te hiçbir ülkenin elçiliği bulunmuyor. 

Trump’ın, geçen günlerde, İsrail’i garanti altına alıp Filistin davasını tarihe gömecek şekilde danışmanı ve damadı Jared Kushner’e hazırlattığı “Yüzyılın Anlaşması” da Filistin’in çıkarlarına aykırılık teşkil ediyor. Trump, daha önce de Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmişti.

Öte yandan, Saadet Partisi bugün, “Yüzyılın Anlaşması”na tepki için, 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Gelecek Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisinin de katılım sağladığı “Büyük Kudüs Mitingi” düzenliyor.

Saadet partisi, ABD'nin işgal planına karşı bir etkinlik düzenlerken, hükümete yakın Sabah gazetesinin ise tıpkı Trump gibi, Kudüs'ü İsrail'e teslim etmesi tartışmalara neden oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (