( (

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam'ın Kurban Bayramı İle İlgili Basın Açıklaması

Gündem 29.07.2020 - 12:22, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam'ın Kurban Bayramı İle İlgili Basın Açıklaması

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam'ın Kurban Bayramı ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Saydam, açıklamasında ‘’Muhterem Hemşehrilerimiz; Yine bir Kurban Bayramını hep birlikte idrak edeceğiz.
Maalesef onlarca yıldır Müslümanlar olarak bayramlarımızı genel bir buruklukla idrak etmekteyiz. Bir kısım coğrafyalarımız zulüm ve işkence altında ailelerinden koparılmış olarak bayramdan habersiz, bir kısım coğrafyalarımız savaşlarla kendi derdine düşmüş birçok insan mülteci durumuna düşmüş, başka coğrafyalarda insanımız aç ve susuz bırakılmış şekilde bayramları idrak etmeye çalışıyorlar. Maalesef bizde de son zamanlarda bayramlar insanımızın sıla-i rahim yapacakları, aileleri, büyükleri ve küçükleri ile vakit geçirmeleri gerekirken (bizlerde bu şuuru kaybettik), genelde bayramlar insanlarımızın tatil olarak değerlendirdikleri bir zamana dönüştü . Bir de bu yıl pandemi de eklenince insanımız her yönüyle birbirinden kopmuş olacak. İslam’ın şartlarından biri olan hac farizası da bu yıl birçok Müslüman tarafından yerine getirilemeyecek. Bu da işin başka bir burukluğu.   Artık İslam coğrafyası olarak bu problemleri konuşup durmaktansa bu durumdan çıkmanın çaresine bakmalı. Elinde gücü ve iktidarı bulunduranlar bunlarla ilgili çözüm aramalı. Müslümanlar her yönüyle; Ekonomik, teknolojik, tıp, tarım, enerji alanlarında güçlü olmalı. Birçok imkan İslam coğrafyasında olmasına rağmen bu durumda olmamız hepimiz için büyük bir zül. Hiçbir İslam coğrafyası batının oyuncağı, müstemlekesi, sömürgesi olmamalı. Hiçbir coğrafyada boynu bükük mazlum ve mağdur kalmamalı. Böyle olmalı ki bayramlarımız bayram olsun.   Ama Allah'a çok şükür millet olarak bütün zorluklara rağmen yine de bayramlarımızı yardımlaşma ve dayanışma içerisinde idrak ediyoruz. Genel manada yoksullarımız gözetiliyor. İnsanımız birbiriyle yardımlaşabiliyor. Her türlü kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı söylem ve eyleme rağmen Milli birlik ve beraberlik içinde bir bayramları kutlayabiliyoruz.   Kurban Bayramının başta şehrimiz olmak üzere, ülkemize milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Herkese sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum. En fazla covid vakalarının yaşandığı şu günlerde bütün vatandaşımızı işi ciddiye almaya ve tedbirleri elden bırakmamaya davet ediyorum. Bayramınız mübarek olsun.’’ dedi.
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam'ın Kurban Bayramı ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Saydam, açıklamasında ‘’Muhterem Hemşehrilerimiz; Yine bir Kurban Bayramını hep birlikte idrak edeceğiz.

Maalesef onlarca yıldır Müslümanlar olarak bayramlarımızı genel bir buruklukla idrak etmekteyiz. Bir kısım coğrafyalarımız zulüm ve işkence altında ailelerinden koparılmış olarak bayramdan habersiz, bir kısım coğrafyalarımız savaşlarla kendi derdine düşmüş birçok insan mülteci durumuna düşmüş, başka coğrafyalarda insanımız aç ve susuz bırakılmış şekilde bayramları idrak etmeye çalışıyorlar. Maalesef bizde de son zamanlarda bayramlar insanımızın sıla-i rahim yapacakları, aileleri, büyükleri ve küçükleri ile vakit geçirmeleri gerekirken (bizlerde bu şuuru kaybettik), genelde bayramlar insanlarımızın tatil olarak değerlendirdikleri bir zamana dönüştü . Bir de bu yıl pandemi de eklenince insanımız her yönüyle birbirinden kopmuş olacak. İslam’ın şartlarından biri olan hac farizası da bu yıl birçok Müslüman tarafından yerine getirilemeyecek. Bu da işin başka bir burukluğu.

 

Artık İslam coğrafyası olarak bu problemleri konuşup durmaktansa bu durumdan çıkmanın çaresine bakmalı. Elinde gücü ve iktidarı bulunduranlar bunlarla ilgili çözüm aramalı. Müslümanlar her yönüyle; Ekonomik, teknolojik, tıp, tarım, enerji alanlarında güçlü olmalı. Birçok imkan İslam coğrafyasında olmasına rağmen bu durumda olmamız hepimiz için büyük bir zül. Hiçbir İslam coğrafyası batının oyuncağı, müstemlekesi, sömürgesi olmamalı. Hiçbir coğrafyada boynu bükük mazlum ve mağdur kalmamalı. Böyle olmalı ki bayramlarımız bayram olsun.

 

Ama Allah'a çok şükür millet olarak bütün zorluklara rağmen yine de bayramlarımızı yardımlaşma ve dayanışma içerisinde idrak ediyoruz. Genel manada yoksullarımız gözetiliyor. İnsanımız birbiriyle yardımlaşabiliyor. Her türlü kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı söylem ve eyleme rağmen Milli birlik ve beraberlik içinde bir bayramları kutlayabiliyoruz.

 

Kurban Bayramının başta şehrimiz olmak üzere, ülkemize milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Herkese sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum. En fazla covid vakalarının yaşandığı şu günlerde bütün vatandaşımızı işi ciddiye almaya ve tedbirleri elden bırakmamaya davet ediyorum. Bayramınız mübarek olsun.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (