( (

NEÜ BİTAM Araştırmalarıyla Yeni Ufuklar Açacak

Eğitim 15.10.2020 - 15:28, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

NEÜ BİTAM Araştırmalarıyla Yeni Ufuklar Açacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi (BİTAM) Müdürü Prof. Dr. Haluk Bingöl, BİTAM’ın üniversitelerimizin, kamu kurumlarımızın ve sanayimizin hizmetine sunulduğunu, gelecek nesillere aktarılacak bilgi birikimin niteliğini arttırarak araştırmacılara yeni ufuklar açacağına inandığını söyledi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİTAM) temel uygulamalı ve disiplinlerarası alanlardaki araştırma ve uygulama faaliyetlerini merkezi bir organizasyon çerçevesinde düzenlemek amacıyla faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor.   NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi aynı zamanda BİTAM Müdürü Prof. Dr. Haluk Bingöl, BİTAM ile ilgili bilgiler verdi. Evrensel değerler çerçevesinde gelecek nesillere aktarılacak olan bilgi birikimleri için BİTAM’ın bir araştırma merkezi olmayı amaçladığını ifade eden Bingöl, “Güncel ve yüksek teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış olan birimimizde ulusal kaynaklarla teknolojik, özgün ve milli ürünlerin ortaya çıkmasında gerekli olan çok sayıda analiz gerçekleştirilebilmektedir. Ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmiş tematik alan laboratuvarları da merkezimiz bünyesinde yer almaktadır.” dedi.   Daha güzel bir gelecek inşa etme hususunda görev üstlenmiş olan BİTAM’ın, araştırmacılara ve üreticilere önemli katkılar sağlayacağını hatırlatan Bingöl, sözlerine “Üniversitelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sanayi kuruluşlarının da Ar-Ge faaliyeti göstermeleri son derece önemlidir. Biz bilim insanları olarak milletimiz için bu faaliyetleri desteklemeli, ilgili çalışmalarda ve araştırmalarda aktif bir rol almayı kendimize görev edinmeliyiz” şeklinde devam etti.   Prof. Dr. Haluk Bingöl, Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin üniversitelerimizin, kamu kurumlarımızın ve sanayimizin hizmetine sunulduğunu, gelecek nesillere aktarılacak bilgi birikimin niteliğini arttırarak araştırmacılara yeni ufuklar açacağına inandığını söyledi.   BİTAM ile ilgili yayınlanan yeni tanıtım kataloğunu incelemek isteyenler https://bitamkatalog.erbakan.edu.tr adresini tıklayarak inceleyebilirler…
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi (BİTAM) Müdürü Prof. Dr. Haluk Bingöl, BİTAM’ın üniversitelerimizin, kamu kurumlarımızın ve sanayimizin hizmetine sunulduğunu, gelecek nesillere aktarılacak bilgi birikimin niteliğini arttırarak araştırmacılara yeni ufuklar açacağına inandığını söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİTAM) temel uygulamalı ve disiplinlerarası alanlardaki araştırma ve uygulama faaliyetlerini merkezi bir organizasyon çerçevesinde düzenlemek amacıyla faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor.

 

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi aynı zamanda BİTAM Müdürü Prof. Dr. Haluk Bingöl, BİTAM ile ilgili bilgiler verdi. Evrensel değerler çerçevesinde gelecek nesillere aktarılacak olan bilgi birikimleri için BİTAM’ın bir araştırma merkezi olmayı amaçladığını ifade eden Bingöl, “Güncel ve yüksek teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış olan birimimizde ulusal kaynaklarla teknolojik, özgün ve milli ürünlerin ortaya çıkmasında gerekli olan çok sayıda analiz gerçekleştirilebilmektedir. Ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmiş tematik alan laboratuvarları da merkezimiz bünyesinde yer almaktadır.” dedi.

 

Daha güzel bir gelecek inşa etme hususunda görev üstlenmiş olan BİTAM’ın, araştırmacılara ve üreticilere önemli katkılar sağlayacağını hatırlatan Bingöl, sözlerine “Üniversitelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sanayi kuruluşlarının da Ar-Ge faaliyeti göstermeleri son derece önemlidir. Biz bilim insanları olarak milletimiz için bu faaliyetleri desteklemeli, ilgili çalışmalarda ve araştırmalarda aktif bir rol almayı kendimize görev edinmeliyiz” şeklinde devam etti.

 

Prof. Dr. Haluk Bingöl, Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin üniversitelerimizin, kamu kurumlarımızın ve sanayimizin hizmetine sunulduğunu, gelecek nesillere aktarılacak bilgi birikimin niteliğini arttırarak araştırmacılara yeni ufuklar açacağına inandığını söyledi.

 

BİTAM ile ilgili yayınlanan yeni tanıtım kataloğunu incelemek isteyenler https://bitamkatalog.erbakan.edu.tr adresini tıklayarak inceleyebilirler…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (