( (

Murat Yetkin Yazdı: 'Yeni Partiler Erdoğan'ı Çok Rahatsız Ediyor, Tabandan Kopuşlar MHP'ye Mecbur Kılıyor'

Siyaset (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 18.03.2020 - 15:14, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Murat Yetkin Yazdı: 'Yeni Partiler Erdoğan'ı Çok Rahatsız Ediyor, Tabandan Kopuşlar MHP'ye Mecbur Kılıyor'

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ile Ali Babacan'ın programını açıkladığı DEVA Partisi'ne yönelik olarak, "Bu gelişmeler Erdoğan’ı çok rahatsız ediyor. Kabul etmese de çok rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.
Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AKP'den kopuşları "temizleniyoruz, güçleniyoruz" izahının inandırıcı olmadığını belirterek, "Hatta Erdoğan’ın kendi tabanından kopuşlar oldukça Bahçeli’ye daha da mecbur kalması gibi bir durum da var; bu gelişmeler herhalde en çok Bahçeli’yi memnun ediyordur." diye yazdı.   Murat Yetkin, "Ali Babacan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) kuruluşunu 11 Mart 2020’de Ankara Bilkent Otel konferans salonunda açıkladı. Türkiye’de siyaset hayatına on dokuz yıl önce yine aynı salonda giriş yapmıştı. O zaman AK Parti’nin en genç kurucularından biri olarak bizzat -şimdi Cumhurbaşkanı- Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilmişti. Şimdi, konuşmasında dolaylı olarak tek adam yönetimi kurmakla suçladığı Erdoğan’a karşı bayrak açmış durumda. Partinin hedefini de Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli desteğiyle kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden parlamenter sisteme geçiş olarak ilan etti. Böylelikle AK Parti kendi bünyesinden ikinci partiyi de çıkarmış oldu; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ikiz doğum” tanımı biraz gecikerek de olsa gerçekleşti. Aralık 2019’da yine aynı salonda Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisi’nin (GP) en önemli hedefi de Türkiye’de daha güçlü bir parlamenter sistemin kuruluşu, yeni bir anayasanın yazılmasıydı. Bu gelişmeler Erdoğan’ı çok rahatsız ediyor. Kabul etmese de çok rahatsız ediyor. Babacan, DEVA kuruluşunu ilan ettiği sıralarda bir AK Parti toplantısında konuşan Erdoğan’ın “Yeni diye ortaya sürülen her oluşum sadece AK Partiye olan ihtiyacı teyit ediyor, onun dışında bir işe yaramıyor” demesi dahi rahatsızlığının derecesini gösteriyor. Şöyle düşünmek lazım: bundan çok değil dört yıl önce Davutoğlu Başbakan, Babacan ekonomiden sorumlu bakandı. Erdoğan’ın bu kopuşları “temizleniyoruz, güçleniyoruz” diye izahı inandırıcı olamıyor o nedenle. Hatta Erdoğan’ın kendi tabanından kopuşlar oldukça Bahçeli’ye daha da mecbur kalması gibi bir durum da var; bu gelişmeler herhalde en çok Bahçeli’yi memnun ediyordur. Çoğu kişinin konuşmaya korktuğu bir dönemde Babacan’ın parti kurması o nedenle de önemlidir. Nitekim Babacan konuşmasında “korku siyasetinden yorulduk” vurgusunu yaptı." dedi.  Yazının tamamı için tıkla: https://yetkinreport.com/2020/03/12/babacanin-cikisi-erdoganin-topugunda-bir-diken-daha/
Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ile Ali Babacan'ın programını açıkladığı DEVA Partisi'ne yönelik olarak, "Bu gelişmeler Erdoğan’ı çok rahatsız ediyor. Kabul etmese de çok rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.

Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AKP'den kopuşları "temizleniyoruz, güçleniyoruz" izahının inandırıcı olmadığını belirterek, "Hatta Erdoğan’ın kendi tabanından kopuşlar oldukça Bahçeli’ye daha da mecbur kalması gibi bir durum da var; bu gelişmeler herhalde en çok Bahçeli’yi memnun ediyordur." diye yazdı.

 

Murat Yetkin, "Ali Babacan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) kuruluşunu 11 Mart 2020’de Ankara Bilkent Otel konferans salonunda açıkladı. Türkiye’de siyaset hayatına on dokuz yıl önce yine aynı salonda giriş yapmıştı. O zaman AK Parti’nin en genç kurucularından biri olarak bizzat -şimdi Cumhurbaşkanı- Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilmişti. Şimdi, konuşmasında dolaylı olarak tek adam yönetimi kurmakla suçladığı Erdoğan’a karşı bayrak açmış durumda. Partinin hedefini de Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli desteğiyle kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden parlamenter sisteme geçiş olarak ilan etti.


Böylelikle AK Parti kendi bünyesinden ikinci partiyi de çıkarmış oldu; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ikiz doğum” tanımı biraz gecikerek de olsa gerçekleşti. Aralık 2019’da yine aynı salonda Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisi’nin (GP) en önemli hedefi de Türkiye’de daha güçlü bir parlamenter sistemin kuruluşu, yeni bir anayasanın yazılmasıydı.


Bu gelişmeler Erdoğan’ı çok rahatsız ediyor. Kabul etmese de çok rahatsız ediyor. Babacan, DEVA kuruluşunu ilan ettiği sıralarda bir AK Parti toplantısında konuşan Erdoğan’ın “Yeni diye ortaya sürülen her oluşum sadece AK Partiye olan ihtiyacı teyit ediyor, onun dışında bir işe yaramıyor” demesi dahi rahatsızlığının derecesini gösteriyor. Şöyle düşünmek lazım: bundan çok değil dört yıl önce Davutoğlu Başbakan, Babacan ekonomiden sorumlu bakandı. Erdoğan’ın bu kopuşları “temizleniyoruz, güçleniyoruz” diye izahı inandırıcı olamıyor o nedenle. Hatta Erdoğan’ın kendi tabanından kopuşlar oldukça Bahçeli’ye daha da mecbur kalması gibi bir durum da var; bu gelişmeler herhalde en çok Bahçeli’yi memnun ediyordur.


Çoğu kişinin konuşmaya korktuğu bir dönemde Babacan’ın parti kurması o nedenle de önemlidir. Nitekim Babacan konuşmasında “korku siyasetinden yorulduk” vurgusunu yaptı." dedi. 

Yazının tamamı için tıkla: https://yetkinreport.com/2020/03/12/babacanin-cikisi-erdoganin-topugunda-bir-diken-daha/

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (