( (

Milletvekili Halil Etyemez: En Büyük Engel Sevgisizliktir

Gündem 03.12.2020 - 23:43, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Milletvekili Halil Etyemez: En Büyük Engel Sevgisizliktir

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı konuşmada, “En büyük engel sevgisizliktir. AK Parti olarak engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz.” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle konuşma yaptı. Dünya Engelliler Günü’nde toplumsal farkındalığın artmasını temenni eden Milletvekili Halil Etyemez, engelli olmanın sorun olmadığını, engelliye engel olmanın sorun olduğuna inandıklarını belirtti.   En büyük engelin sevgisizlik olduğunu vurgulayan Milletvekili Etyemez, “Engelli kardeşlerimize gösterilen ilgi ve destek sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Ülkemizde engellilik alanında hak temelli ve bütüncül bir bakış açısıyla politika belirleyip programlar ve projeler hayata geçiriyoruz. Bizler, engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan savunma sanayisine, adaletten emniyete, enerjiden tarıma her alanda tarihi reformlar hayata geçiren Hükümetlerimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sosyal politikalarda da önemli başarılara imza atmaktadır.” dedi.   Konuşmasında engellilere yönelik çalışmalara değinen Halil Etyemez, Türkiye’nin 2007 yılında Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’yi imzalayan ilk ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Öğrenim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylere evde, hastanede ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim imkanı sağladıklarını kaydeden Etyemez, “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı hayata geçirdik. 2002 yılında kamu kurumlarında 5 bin 777 engelli memur istihdam edilirken 2020 yılı Ekim ayı itibarıyla engelli personel sayımız 57 bin 809 kişiye ulaştı. İstihdam politikalarımızla 2002 yılından bugüne kadar 406 bin engelli kardeşimizi iş hayatıyla buluşturduk. Engellilerin çalışma hayatına katılabilmesi için korumalı iş yerlerinde çalışan her engelli için de aylık 851 lira ücret teşviki sunmaya devam ediyoruz. Engellilere yönelik hibe desteklerini sürdürüyoruz. 50 bin lira olan hibe desteğini 2020 yılında 65 bin liraya çıkardık. Kendi işini kuran 3 bine yakın engellimize 130 milyon lira hibe verdik. Engellilerimize daha fazla istihdam sağlayabilmek için engelli iş koçluğu uygulamasını başlattık. Şu anda 51 ildeki 72 birimde yürütüyoruz.” diye konuştu.   Ağır engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını iyileştirmek için evde bakım desteği programını başlattıklarını hatırlatan Etyemez, “Evde bakım yardımından yararlanan kişi sayısı 2007 yılında 28 bin iken günümüzde 18 kat artarak 500 bini geçmiş durumdadır. Evde bakım desteği kapsamında uygulama başladığından günümüze kadar yaklaşık 54 milyar liranın üzerinde ödeme yaptık. Gündüz engelsiz yaşam merkezlerini bu yıl 75 ilde 124 merkeze çıkardık. Engelli vatandaşlarımıza yönelik 2020'den 2030'a kadar Türkiye'nin yol haritasını belirlemek üzere bir vizyon belgesi hazırladık.” şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı konuşmada, “En büyük engel sevgisizliktir. AK Parti olarak engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle konuşma yaptı. Dünya Engelliler Günü’nde toplumsal farkındalığın artmasını temenni eden Milletvekili Halil Etyemez, engelli olmanın sorun olmadığını, engelliye engel olmanın sorun olduğuna inandıklarını belirtti.

 

En büyük engelin sevgisizlik olduğunu vurgulayan Milletvekili Etyemez, “Engelli kardeşlerimize gösterilen ilgi ve destek sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Ülkemizde engellilik alanında hak temelli ve bütüncül bir bakış açısıyla politika belirleyip programlar ve projeler hayata geçiriyoruz. Bizler, engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan savunma sanayisine, adaletten emniyete, enerjiden tarıma her alanda tarihi reformlar hayata geçiren Hükümetlerimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sosyal politikalarda da önemli başarılara imza atmaktadır.” dedi.

 

Konuşmasında engellilere yönelik çalışmalara değinen Halil Etyemez, Türkiye’nin 2007 yılında Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme’yi imzalayan ilk ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Öğrenim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylere evde, hastanede ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim imkanı sağladıklarını kaydeden Etyemez, “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı hayata geçirdik. 2002 yılında kamu kurumlarında 5 bin 777 engelli memur istihdam edilirken 2020 yılı Ekim ayı itibarıyla engelli personel sayımız 57 bin 809 kişiye ulaştı. İstihdam politikalarımızla 2002 yılından bugüne kadar 406 bin engelli kardeşimizi iş hayatıyla buluşturduk. Engellilerin çalışma hayatına katılabilmesi için korumalı iş yerlerinde çalışan her engelli için de aylık 851 lira ücret teşviki sunmaya devam ediyoruz. Engellilere yönelik hibe desteklerini sürdürüyoruz. 50 bin lira olan hibe desteğini 2020 yılında 65 bin liraya çıkardık. Kendi işini kuran 3 bine yakın engellimize 130 milyon lira hibe verdik. Engellilerimize daha fazla istihdam sağlayabilmek için engelli iş koçluğu uygulamasını başlattık. Şu anda 51 ildeki 72 birimde yürütüyoruz.” diye konuştu.

 

Ağır engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını iyileştirmek için evde bakım desteği programını başlattıklarını hatırlatan Etyemez, “Evde bakım yardımından yararlanan kişi sayısı 2007 yılında 28 bin iken günümüzde 18 kat artarak 500 bini geçmiş durumdadır. Evde bakım desteği kapsamında uygulama başladığından günümüze kadar yaklaşık 54 milyar liranın üzerinde ödeme yaptık. Gündüz engelsiz yaşam merkezlerini bu yıl 75 ilde 124 merkeze çıkardık. Engelli vatandaşlarımıza yönelik 2020'den 2030'a kadar Türkiye'nin yol haritasını belirlemek üzere bir vizyon belgesi hazırladık.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (