( (

Milletvekili Etyemez: Sivillere Saldıran Ermenistan, Terör Devleti Olduğunu Bir Kez Daha Gösterdi

Gündem 17.10.2020 - 16:37, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Milletvekili Etyemez: Sivillere Saldıran Ermenistan, Terör Devleti Olduğunu Bir Kez Daha Gösterdi

Ermenistan’ın Azerbaycan’da sivilleri hedef almasına tepki gösteren AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Ermenistan, sivil yerleşim yerlerine düzenlediği kalleş füze saldırılarıyla terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. Azerbaycan'ın ilerleyişine karşı sivillerden intikam almaya kalkan Ermenistan’ın bu tutumu, kalleşliktir, korkaklıktır. Ermenistan’ın vahşetine sessiz kalmak, işlediği cinayetlere ortak olmaktır.” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 30 yıldır Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan’ın, hukuksuzca, kalleşçe, haydutça Azerbaycan'daki sivilleri hedef aldığını belirten Milletvekili Halil Etyemez, saldırıları kınayarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.   ERMENİSTAN TERÖR DEVLETİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ Cephede ağır kayıplar alan, hezimete uğrayan Ermenistan’ın, sivilleri hedef alarak uluslararası hukuku çiğnemeye devam ettiğini vurgulayan Milletvekili Etyemez, “Ermenistan, işgal ettiği topraklarda aldığı yenilgiler sebebiyle her geçen gün daha da saldırganlaştı. Çocuk, kadın, erkek, yaşlı demeden onlarca Azerbaycanlı kardeşimizi şehit etti, yüzlerce kardeşimizi yaraladı. Ermenistan, son olarak ise Gence ve Mingeçevir şehirlerine düzenlediği kalleş füze saldırılarıyla terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. Azerbaycan'ın ilerleyişine karşı sivillerden intikam almaya kalkan Ermenistan’ın bu tutumu, kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır.” dedi.   SESSİZ KALMAK CİNAYETE ORTAK OLMAKTIR Ermenistan’ın bölgedeki kalıcı barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunun altını çizen Halil Etyemez, yapılan saldırılara uluslararası camianın sessiz kalmasını eleştirdi. Etyemez, “Uluslararası camia Ermenistan’ın şımarıklığına, haydutluğuna, teröristliğine sessiz kalmaktadır. Her konuda sözü olan batılı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar üç maymunu oynamaktadır. Birleşmiş Milletler yapılan katliamlar karşısında kınamaktan öteye geçememektedir. Minsk üçlüsü denilen Amerika, Rusya ve Fransa 30 yıldır sorunu çözmediği gibi hala sorunu çözmemek için elinden geleni yapmaktadır. Ermenistan’ın vahşetine sessiz kalmak, işlediği cinayetlere ortak olmaktır. İnsanlıktan nasibini almayanlar, katliamlara ses çıkarmayarak seyirci kalanlar elbet bir gün hesabını verecektir.” diye konuştu.   AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ Türkiye ile Azerbaycan’ın tek millet iki devlet olduğuna dikkat çeken Etyemez, “Türkiye ile Azerbaycan, candır, kandır, kardeştir. Türkiye olarak kardeş ülke Azerbaycan’ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yanında yer almaya devam edeceğiz. Azerbaycan’ın alacağı kararlarda Türkiye olarak dimdik yanında durmayı sürdüreceğiz. Ermenistan’ın kalleşliklerini, hukuk tanımazlıklarını, teröristliklerini tüm dünyaya haykırmayı sürdüreceğiz. Herkes sussa bile biz susmayacağız. Tarih susmayacak, hakikat susmayacak.” şeklinde konuştu.
Ermenistan’ın Azerbaycan’da sivilleri hedef almasına tepki gösteren AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Ermenistan, sivil yerleşim yerlerine düzenlediği kalleş füze saldırılarıyla terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. Azerbaycan'ın ilerleyişine karşı sivillerden intikam almaya kalkan Ermenistan’ın bu tutumu, kalleşliktir, korkaklıktır. Ermenistan’ın vahşetine sessiz kalmak, işlediği cinayetlere ortak olmaktır.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 30 yıldır Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan’ın, hukuksuzca, kalleşçe, haydutça Azerbaycan'daki sivilleri hedef aldığını belirten Milletvekili Halil Etyemez, saldırıları kınayarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

 

ERMENİSTAN TERÖR DEVLETİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Cephede ağır kayıplar alan, hezimete uğrayan Ermenistan’ın, sivilleri hedef alarak uluslararası hukuku çiğnemeye devam ettiğini vurgulayan Milletvekili Etyemez, “Ermenistan, işgal ettiği topraklarda aldığı yenilgiler sebebiyle her geçen gün daha da saldırganlaştı. Çocuk, kadın, erkek, yaşlı demeden onlarca Azerbaycanlı kardeşimizi şehit etti, yüzlerce kardeşimizi yaraladı. Ermenistan, son olarak ise Gence ve Mingeçevir şehirlerine düzenlediği kalleş füze saldırılarıyla terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. Azerbaycan'ın ilerleyişine karşı sivillerden intikam almaya kalkan Ermenistan’ın bu tutumu, kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır.” dedi.

 

SESSİZ KALMAK CİNAYETE ORTAK OLMAKTIR

Ermenistan’ın bölgedeki kalıcı barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunun altını çizen Halil Etyemez, yapılan saldırılara uluslararası camianın sessiz kalmasını eleştirdi. Etyemez, “Uluslararası camia Ermenistan’ın şımarıklığına, haydutluğuna, teröristliğine sessiz kalmaktadır. Her konuda sözü olan batılı ülkeler ve uluslararası kuruluşlar üç maymunu oynamaktadır. Birleşmiş Milletler yapılan katliamlar karşısında kınamaktan öteye geçememektedir. Minsk üçlüsü denilen Amerika, Rusya ve Fransa 30 yıldır sorunu çözmediği gibi hala sorunu çözmemek için elinden geleni yapmaktadır. Ermenistan’ın vahşetine sessiz kalmak, işlediği cinayetlere ortak olmaktır. İnsanlıktan nasibini almayanlar, katliamlara ses çıkarmayarak seyirci kalanlar elbet bir gün hesabını verecektir.” diye konuştu.

 

AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ

Türkiye ile Azerbaycan’ın tek millet iki devlet olduğuna dikkat çeken Etyemez, “Türkiye ile Azerbaycan, candır, kandır, kardeştir. Türkiye olarak kardeş ülke Azerbaycan’ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yanında yer almaya devam edeceğiz. Azerbaycan’ın alacağı kararlarda Türkiye olarak dimdik yanında durmayı sürdüreceğiz. Ermenistan’ın kalleşliklerini, hukuk tanımazlıklarını, teröristliklerini tüm dünyaya haykırmayı sürdüreceğiz. Herkes sussa bile biz susmayacağız. Tarih susmayacak, hakikat susmayacak.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (