( (

Milletvekili Etyemez’den Üreticilere Hibe Müjdesi

Siyaset 30.01.2020 - 13:52, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Milletvekili Etyemez’den Üreticilere Hibe Müjdesi

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’den Konyalı üreticilere ve girişimcilere müjde geldi. Milletvekili Halil Etyemez, Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap kapsamında Konya’dan başvurusu yapılan toplam 194 projenin tamamının kabul edildiğini açıkladı. Proje sahiplerine toplam 37 milyon 662 bin 287 lira hibe verileceğini açıkladı.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi amacıyla 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında üreticilere ve girişimcilere verilecek desteklerle ilgili açıklama yaptı.   194 PROJEYE 37 MİLYONUNUN ÜZERİNDE HİBE Milletvekili Halil Etyemez, 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Konya’dan 32 ekonomik yatırım projesi ile 162 kırsal ekonomik altyapı yatırımı olmak üzere toplam 194 projenin tamamının kabul edildiğini söyledi. Toplam proje tutarının 82 milyon 162 bin 395 lira olduğunu belirten Milletvekili Etyemez,  bu tutarın 37 milyon 662 bin 287 TL’sinin proje sahiplerine hibe olarak verileceğini duyurdu.   Verilecek hibenin hayırlı olmasını dileyen Halil Etyemez, “13. Etap Kırsal Kalkınma destekleri birçok alanı kapsıyor. Bunların arısında bitkisel, hayvansal ve su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları yer alıyor. Konya’mızdan başvurusu yapılan tüm projeler kabul edildi. Projeler yapılmaya başlanmasının ardından kontrolleri yapılacak ve sonucunda hibeleri verilecek.” dedi.   DESTEKLER SÜRECEK Tarımın en az sanayi kadar önemli olduğuna vurgu yapan Etyemez, tarımsal ve hayvansal üretimin artarak devam etmesi için üreticileri, çiftçileri desteklemeyi sürdüreceklerinin altını çizdi. Tarımın başkenti Konya’yı daha ileri noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Etyemez, “Son 17 yılda Konyalı çiftçilerimize 8.4 milyar lira hibe verdik. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında ise 2005 yılından günümüze Konya’mızda sulama yatırımları, makine ekipman, ekonomik yatırımlar desteği olmak üzere toplam 634 milyon lira olan yatırım tutarının 317 milyon lirasını çiftçilerimize, üreticilerimize hibe olarak verdik. İnşallah bu destekler kesintisiz sürecek.” diye konuştu.  
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’den Konyalı üreticilere ve girişimcilere müjde geldi. Milletvekili Halil Etyemez, Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap kapsamında Konya’dan başvurusu yapılan toplam 194 projenin tamamının kabul edildiğini açıkladı. Proje sahiplerine toplam 37 milyon 662 bin 287 lira hibe verileceğini açıkladı.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi amacıyla 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında üreticilere ve girişimcilere verilecek desteklerle ilgili açıklama yaptı.

 

194 PROJEYE 37 MİLYONUNUN ÜZERİNDE HİBE

Milletvekili Halil Etyemez, 13. Etap Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Konya’dan 32 ekonomik yatırım projesi ile 162 kırsal ekonomik altyapı yatırımı olmak üzere toplam 194 projenin tamamının kabul edildiğini söyledi. Toplam proje tutarının 82 milyon 162 bin 395 lira olduğunu belirten Milletvekili Etyemez,  bu tutarın 37 milyon 662 bin 287 TL’sinin proje sahiplerine hibe olarak verileceğini duyurdu.

 

Verilecek hibenin hayırlı olmasını dileyen Halil Etyemez, “13. Etap Kırsal Kalkınma destekleri birçok alanı kapsıyor. Bunların arısında bitkisel, hayvansal ve su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları yer alıyor. Konya’mızdan başvurusu yapılan tüm projeler kabul edildi. Projeler yapılmaya başlanmasının ardından kontrolleri yapılacak ve sonucunda hibeleri verilecek.” dedi.

 

DESTEKLER SÜRECEK

Tarımın en az sanayi kadar önemli olduğuna vurgu yapan Etyemez, tarımsal ve hayvansal üretimin artarak devam etmesi için üreticileri, çiftçileri desteklemeyi sürdüreceklerinin altını çizdi. Tarımın başkenti Konya’yı daha ileri noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Etyemez, “Son 17 yılda Konyalı çiftçilerimize 8.4 milyar lira hibe verdik. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında ise 2005 yılından günümüze Konya’mızda sulama yatırımları, makine ekipman, ekonomik yatırımlar desteği olmak üzere toplam 634 milyon lira olan yatırım tutarının 317 milyon lirasını çiftçilerimize, üreticilerimize hibe olarak verdik. İnşallah bu destekler kesintisiz sürecek.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (