( (

MEVKA, Meslek Lisesi Öğrencilerine “Kodlama, 3d Tasarım Ve Modelleme” Eğitimi Verdi

Eğitim 12.12.2019 - 12:54, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

MEVKA, Meslek Lisesi Öğrencilerine “Kodlama, 3d Tasarım Ve Modelleme” Eğitimi Verdi

Mevlana Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2019 yılında kalkınma ajanslarınca yapılacak faaliyetler için belirlenen “Mesleki Eğitim” teması kapsamında Beyşehir ilçesinde Kubadabad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Nazım Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik “Arduino Kodlama ve 3D Tasarım ve Modelleme Eğitimi” verdi.
Beş gün boyunca kırk dokuz öğrencinin katılım sağladığı ve mesleki eğitime katkı sunması amaçlanan eğitimler, Mevlana Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Mücahit Yasir Kınalı, İzleme Uzmanı Arif Köseoğlu ve KOP Bölge Kalınma İdaresi personeli Yüksek Mühendis Ahmet Suad Toprak tarafından verildi.   Verilen eğitimler sırasında, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan arduino robotik kodlama eğitim setleri ile pratik yapma imkânı bulan öğrenciler, farklı sensörlerin kullanımı öğrenme ve yangın alarmı, park sensörü, karbon monoksit gaz alarmı gibi gündelik hayatlarında kullanabilecekleri ürünleri ortaya çıkardılar. Ayrıca öğrenciler, üç boyutlu yazıcılar ile bilgisayar destekli tasarım programlarının kullanımı öğrenerek tasarımlarını üç boyutlu yazıcılardan çıktı alabilme imkânına da kavuştular.   Eğitim sonunda yapılan değerlendirme anket sonuçları ise, daha önce arduino robotik kodlama ile 3 boyutlu tasarım ve modelleme konularında bilgi sahibi olmayan katılımcıların %80’inin eğitim sonunda bu alanlarda kendilerini geliştirmeye devam etmek istediklerini, katılımcıların %90’ının ise eğitim ile arduino kodlama ile 3 boyutlu tasarım modelleme korkularını yendiklerini ortaya çıkardı. Eğitime katılan öğrencilerin, eğitimlerin sonunda bu alanda özgüven kazandıkları ve bu durumun öğrenim hayatlarına olumlu katkı sağlayacağı da ayrıca eğitmenler tarafından gözlemlendi.   Gerçekleştirilen eğitimlerin ardından öğrenciler, sertifikalarını MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger ve Kubadabad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adem Yılış’ın elinden aldılar.   Gerçekleştirilen programla ilgili değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger, “Dünya üzerinde özellikle son yıllarda yaşanan teknolojik dönüşüm, üretim süreçlerini ve iş yapma biçimlerini değiştirirken ülkemizin bu değişime ayak uydurarak orta teknolojili bir yapıya geçişini sağlamak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tüm ajansların 2019 temasını Mesleki Eğitim olarak belirlemişti. Ajans olarak bizler de bölgemizde mesleki eğitime katkı sunmak amacıyla daha önce çalıştay ve usta-çırak buluşmaları programları gerçekleştirmiştik. Düzenlediğimiz bu eğitimle de daha önce yazılım, kodlama ve üç boyutlu tasarım eğitimi almayan meslek lisesi öğrencilerinin bu alanda kendilerini geliştirmelerini amaçladık. Yazılım, kodlama ve üç boyutlu tasarım konuları sanayi sektörü için özellikle son yıllarda büyük önem arz eden konuların başında gelmektedir. Amacı sanayiye kalifiye personel yetiştirmek olan meslek liselerimizin bu alanda altyapılarının güçlendirilmesi adına bizler de bölgemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Meslek liselerinde eğitim alan öğrencilerimizin donanımlı bir birey olarak yetişmeleri ülkemizin hedeflerine doğrudan katkı sağlayacaktır. Bu anlayışla yürüttüğümüz çalışmalarımızın devam edeceğini ifade ederek eğitimlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Mevlana Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2019 yılında kalkınma ajanslarınca yapılacak faaliyetler için belirlenen “Mesleki Eğitim” teması kapsamında Beyşehir ilçesinde Kubadabad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Nazım Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik “Arduino Kodlama ve 3D Tasarım ve Modelleme Eğitimi” verdi.

Beş gün boyunca kırk dokuz öğrencinin katılım sağladığı ve mesleki eğitime katkı sunması amaçlanan eğitimler, Mevlana Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Mücahit Yasir Kınalı, İzleme Uzmanı Arif Köseoğlu ve KOP Bölge Kalınma İdaresi personeli Yüksek Mühendis Ahmet Suad Toprak tarafından verildi.

 

Verilen eğitimler sırasında, Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan arduino robotik kodlama eğitim setleri ile pratik yapma imkânı bulan öğrenciler, farklı sensörlerin kullanımı öğrenme ve yangın alarmı, park sensörü, karbon monoksit gaz alarmı gibi gündelik hayatlarında kullanabilecekleri ürünleri ortaya çıkardılar. Ayrıca öğrenciler, üç boyutlu yazıcılar ile bilgisayar destekli tasarım programlarının kullanımı öğrenerek tasarımlarını üç boyutlu yazıcılardan çıktı alabilme imkânına da kavuştular.

 

Eğitim sonunda yapılan değerlendirme anket sonuçları ise, daha önce arduino robotik kodlama ile 3 boyutlu tasarım ve modelleme konularında bilgi sahibi olmayan katılımcıların %80’inin eğitim sonunda bu alanlarda kendilerini geliştirmeye devam etmek istediklerini, katılımcıların %90’ının ise eğitim ile arduino kodlama ile 3 boyutlu tasarım modelleme korkularını yendiklerini ortaya çıkardı. Eğitime katılan öğrencilerin, eğitimlerin sonunda bu alanda özgüven kazandıkları ve bu durumun öğrenim hayatlarına olumlu katkı sağlayacağı da ayrıca eğitmenler tarafından gözlemlendi.

 

Gerçekleştirilen eğitimlerin ardından öğrenciler, sertifikalarını MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger ve Kubadabad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adem Yılış’ın elinden aldılar.

 

Gerçekleştirilen programla ilgili değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger, “Dünya üzerinde özellikle son yıllarda yaşanan teknolojik dönüşüm, üretim süreçlerini ve iş yapma biçimlerini değiştirirken ülkemizin bu değişime ayak uydurarak orta teknolojili bir yapıya geçişini sağlamak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tüm ajansların 2019 temasını Mesleki Eğitim olarak belirlemişti. Ajans olarak bizler de bölgemizde mesleki eğitime katkı sunmak amacıyla daha önce çalıştay ve usta-çırak buluşmaları programları gerçekleştirmiştik. Düzenlediğimiz bu eğitimle de daha önce yazılım, kodlama ve üç boyutlu tasarım eğitimi almayan meslek lisesi öğrencilerinin bu alanda kendilerini geliştirmelerini amaçladık. Yazılım, kodlama ve üç boyutlu tasarım konuları sanayi sektörü için özellikle son yıllarda büyük önem arz eden konuların başında gelmektedir. Amacı sanayiye kalifiye personel yetiştirmek olan meslek liselerimizin bu alanda altyapılarının güçlendirilmesi adına bizler de bölgemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Meslek liselerinde eğitim alan öğrencilerimizin donanımlı bir birey olarak yetişmeleri ülkemizin hedeflerine doğrudan katkı sağlayacaktır. Bu anlayışla yürüttüğümüz çalışmalarımızın devam edeceğini ifade ederek eğitimlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (