( (

Metropoll Araştırma’dan Son Anket: Gelecekten Endişeliyiz

Gündem 07.02.2020 - 21:44, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Metropoll Araştırma’dan Son Anket: Gelecekten Endişeliyiz

Metropoll’un yaptığı son araştırmada, ülkede son günlerde artış gösteren siyasi kutuplaşma ve gelir dağılımdaki eşitsizlik, vatandaşların gelecek konusunda endişeli olduğu ortaya çıktı.
Metropoll Araştırma Şirketi, yaptığı son anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Metropoll vatandaşlara, geleceğe dair bir soru yöneltti. Gerçekleştirilen ankette, vatandaşların geleceğinden endişe duyduğu ortaya çıktı. VATANDAŞ GELECEKTEN ENDİŞELİ Metropoll, vatandaşlara “Gelecekten endişeye ediyorum” ifadesini iletti. Vatandaşların verdiğini yanıtlara göre, yüzde 77.7 bu fikri katıldığını belirtti. İfadeye katılmayanların oranı yüzde 20.1 olarak ortaya çıkarken, ‘fikri yok’ diyenlerin oranı ise yüzde 2.2 görünüyor. YENİ PARTİLERE İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERDE YÜZDE 3’LÜK ARTIŞ Araştırma, vatandaşların yeni partilere olan bakış açısını da ortaya koyuyor. “Türkiye’nin yeni siyasi partilere ihtiyaç duyduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna yüzde 31,5’inin “Evet düşünüyorum” yanıtını verdiği görülüyor. Aynı soruyu Temmuz ayında da soran Metropoll, yüzde 28,7’lik bir kesimin “Evet” yanıtını verdiğini, 6 aylık dönem içerisinde yüzde 3’lük artışın kayda değer olduğunu belirtiyor. Araştırmada dikkat çekici noktalardan birisi de katılımcıların yüzde 57,8’lik kesiminin farklı görüşten insanlarla siyaset konuşmayı yorucu ve stresli bulması. Raporda bu durum, “Birbirimizle ‘konuşamıyor’ olma hissi toplumsal ortak yaşam ülkümüz bakımından oldukça endişe verici” sözleriyle ifade ediliyor. NATO’YA DESTEKTE YÜZDE 4’LÜK ARTIŞ Araştırmada dış politikaya yönelik tespitler de yer alıyor. Türkiye’nin NATO üyeliğini destekleyenlerin oranının Temmuz ayındaki araştırmaya göre yüzde 54.4 seviyesinden yüzde 57.9 seviyesine çıkması, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasından sonra maruz kaldığı eleştirilerin yarattığı memnuniyetsizlik ortamından kaynaklandığı belirtiliyor. Raporda bu sonuç şu şekilde ifade ediliyor: “Bu uluslararası gerilim ulusal kamuoyuna da siyaset zemininde gündelik tartışmalar ile taşınmış durumda. Bu çerçeveden bakıldığında 6 ay içerisinde ülke kamuoyunda NATO’ya olan desteğin %4 artış göstermiş olması siyasiler tarafından dikkate alınması gereken bir toplumsal eğilim teşkil ediyor.” ABD-RUSYA REKABETİNDE TARAFSIZLIK SONUCU Araştırmada Türkiye’nin Rusya ve ABD ile olan ilişkilerinde, katılımcıların tarafsızlıktan yana olduğu sonucu da yer alıyor. Ortaya çıkan sonuçlara göre katılımcıların yüzde 50,6’sı Türkiye’nin ulusal çıkarları adına ABD-Rusya rekabetinde tarafsızlığın olması gerektiğini dile getiriyor.
Metropoll’un yaptığı son araştırmada, ülkede son günlerde artış gösteren siyasi kutuplaşma ve gelir dağılımdaki eşitsizlik, vatandaşların gelecek konusunda endişeli olduğu ortaya çıktı.

Metropoll Araştırma Şirketi, yaptığı son anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Metropoll vatandaşlara, geleceğe dair bir soru yöneltti. Gerçekleştirilen ankette, vatandaşların geleceğinden endişe duyduğu ortaya çıktı.

VATANDAŞ GELECEKTEN ENDİŞELİ

Metropoll, vatandaşlara “Gelecekten endişeye ediyorum” ifadesini iletti. Vatandaşların verdiğini yanıtlara göre, yüzde 77.7 bu fikri katıldığını belirtti. İfadeye katılmayanların oranı yüzde 20.1 olarak ortaya çıkarken, ‘fikri yok’ diyenlerin oranı ise yüzde 2.2 görünüyor.

YENİ PARTİLERE İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERDE YÜZDE 3’LÜK ARTIŞ

Araştırma, vatandaşların yeni partilere olan bakış açısını da ortaya koyuyor. “Türkiye’nin yeni siyasi partilere ihtiyaç duyduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna yüzde 31,5’inin “Evet düşünüyorum” yanıtını verdiği görülüyor. Aynı soruyu Temmuz ayında da soran Metropoll, yüzde 28,7’lik bir kesimin “Evet” yanıtını verdiğini, 6 aylık dönem içerisinde yüzde 3’lük artışın kayda değer olduğunu belirtiyor.

Araştırmada dikkat çekici noktalardan birisi de katılımcıların yüzde 57,8’lik kesiminin farklı görüşten insanlarla siyaset konuşmayı yorucu ve stresli bulması. Raporda bu durum, “Birbirimizle ‘konuşamıyor’ olma hissi toplumsal ortak yaşam ülkümüz bakımından oldukça endişe verici” sözleriyle ifade ediliyor.

NATO’YA DESTEKTE YÜZDE 4’LÜK ARTIŞ

Araştırmada dış politikaya yönelik tespitler de yer alıyor. Türkiye’nin NATO üyeliğini destekleyenlerin oranının Temmuz ayındaki araştırmaya göre yüzde 54.4 seviyesinden yüzde 57.9 seviyesine çıkması, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasından sonra maruz kaldığı eleştirilerin yarattığı memnuniyetsizlik ortamından kaynaklandığı belirtiliyor. Raporda bu sonuç şu şekilde ifade ediliyor:

“Bu uluslararası gerilim ulusal kamuoyuna da siyaset zemininde gündelik tartışmalar ile taşınmış durumda. Bu çerçeveden bakıldığında 6 ay içerisinde ülke kamuoyunda NATO’ya olan desteğin %4 artış göstermiş olması siyasiler tarafından dikkate alınması gereken bir toplumsal eğilim teşkil ediyor.”

ABD-RUSYA REKABETİNDE TARAFSIZLIK SONUCU

Araştırmada Türkiye’nin Rusya ve ABD ile olan ilişkilerinde, katılımcıların tarafsızlıktan yana olduğu sonucu da yer alıyor. Ortaya çıkan sonuçlara göre katılımcıların yüzde 50,6’sı Türkiye’nin ulusal çıkarları adına ABD-Rusya rekabetinde tarafsızlığın olması gerektiğini dile getiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (